Отговор: Шуменско от Гърция
Преди 20 и няколко години, немците и австрийците класираха на първо място "Астика" 330 ml златен етикет. Сега само на "Йегерхоф" става.
Имам ли избор - Ефес Бевъридж Груп
Има нелоши БГ бири. От нетолкова крафта Гларусите не са лоши. Пазарджишкият Ромбус също.
По-вусок клас - всичко на Beer bastards е топ.
Съвсем обикновени - Ломско хич не е лошо с разните му там Пустиняци.
Ако пиеш над 10 бири на сядане - Бургаско е ок. Достатъчно воднисто за да наблегнеш на обем.
ПП - Да имаш избор и да захапеш турска бира вместо немски лагер или вайс или белгийски ейл е... странно.
вече само крафт, никакъв лагер.
Цитат:
Първоначално публикувано от
tony34al
Това го изтрий, че е тъпо :)
Крафта си е крафт. Лагера - лагер :)
Както повечето крафтове забиват на различни пейл ейлове, така има и немалка селекция от крафт лагери.
Просто намери кой тип бира те кефи, без значение дали е крафт или не...
Цитат:
tony34al
ъъъ... крафт означава "дизайнерска бира", лагер е вид бира, определящ се от вида ферментация...
Сичкото Гларус е пълен бълвоч. Само ейл-а има далечна прилика с бира.
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
Цитат:
kod
ПП - Да имаш избор и да захапеш турска бира вместо немски лагер или вайс или белгийски ейл е... странно.
Исках да напиша до 2лв за 0.5, но не го написах и затова прозвуча странно. При 4+ за 0.5 ми е по разумно да суична на бърбън....
Цитат:
Tommorow
Исках да напиша до 2лв за 0.5, но не го написах и затова прозвуча странно. При 4+ за 0.5 ми е по разумно да суична на бърбън....
Така съгласен.
ПП Новите Ефес кенчета са Ковид сейф :)
Имат фолио отгоре да не ти го ближе продавачката.
Има една малка верига - Крафтер в София.
Много... интересни наливни крафтове но... 10+ лв за чаша.
Отплеснахме се от Шуменско на... бира за ценители.
Най-хубавата бира която някога съм пил в България е наливна Стела Артоа, но се среща много рядко. Тая от кенчетата и бутилките няма нищо общо с наливната.
Цитат:
FearMe
ъъъ... крафт означава "дизайнерска бира", лагер е вид бира, определящ се от вида ферментация...
Явно не съм се изразил правилно - имах предвид масовите бири. Крафт не е точно дизайнерска, но може и така, ако по ти харесва.
В края на краищата и бирата е въпрос на вкус...