Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 74
Like Tree4Одобрявам

Чат с изкуствен интелект

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на eleena
    Тук е от
    Jun 2007
    Живее в
    Варна
    Мнения
    445
    #16

    Отговор: Чат с изкуствен интелект

    Има логика, аз го питах от кога му е последното обновяване на база данни и ми отговори, че е с база данните с които е роден (2021г)
    Този пост е редактиран от eleena; 10-01-23 в 12:34.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    107
    #17

    Отговор: Чат с изкуствен интелект

    Цитат Първоначално публикувано от MitkoS Виж публикацията
    ... при стадо дронове.
    Това нов вид нелетящ дрон ли е?
    Може и поведението да е базирано на "стая аистов".

  4. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #18

    Отговор: Чат с изкуствен интелект

    Ято, стадо - все тая.
    Написах стадо от благозвучие (може и да е криворазбрано мое благозвучие).

    По принцип оригиналната дефиниция за дрон е сигурно над 30 години и основно е за хвърчащи неща. Аз конкретно за пръв път я срещнах преди повече от 20 години във филма Lexx (фантастичен полукомичен сериал, полупародиен по отношение на понятията ад и рай)

    Но напоследък срещнах на няколко пъти наземни военни роботи да бъдат наричани дрон от медиите.

    ----------------

    В конкретната разработка се изследваше възможността ято дронове, които най-общо казано са загубили връзка с команден център, но не са загубили връзка помежду си (например заради ел.аварии при земетресения, война и т.н.) да взимат самостоятелни решения ..., например ако са медицински дронове и трябва да разнасят лекарства при наличие на работещ склад, но липса на централизирано управление ... нещо такова
    Този пост е редактиран от MitkoS; 10-01-23 в 17:30.
    sppmaster одобрява това.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    107
    #19

    Отговор: Чат с изкуствен интелект

    Писането ми беше приятелска шега, надявам се че правилно съм разбран. Темата иначе е интересна за мен и от гледна точка на това, че някой съвременни високотехнологични достижения не съм ги срещал по научно-фантастичните книги от преди 30 и повече години. Последният сблъсък с изкуствен интелект изглежда застрашителен в сериала Westworld.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София
    Мнения
    2,536
    #20

    Отговор: Чат с изкуствен интелект

    Днес слушах някакъв в един подкаст, който твърдеше, че програмисчетата ще могат спокойно да бъдат заместени от това 'нещо' и не само те.
    Дано поне му сложат височка цена и някакви сериозни регулации, иначе много хора ще го закъсат.
    На зле вървят нещата с тази автоматизация.

  7. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #21

    Отговор: Чат с изкуствен интелект

    CNET публикува 75 статии, написани с AI - никой не забеляза
    Медията ще маркира този тип материали като "подпомогнати" от изкуствен интелект

    ----------------------------

    Точно вчера видях човек професионално да ползва чата - човека работеше до късно на лаптопа си, а във външния монитор към лаптопа му беше отворил чата.

    Като го попитах
    "Това не е ли чата с изкуствения интелект ? Приключи ли с работата за днес ?"

    , той отговори
    "Ооо, работя, не е забавление. Ползвам го отвреме навреме за неща, които не мога да направя с Гугъл и инструментите му. В момента точно го разпитвах за еди какво си, което с Гугъл не става или поне не е толкова лесно и не толкова удобно".

    Този пост е редактиран от MitkoS; 15-01-23 в 11:00.

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189

  10. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #23

    Отговор: Чат с изкуствен интелект

    Очаквано: ChatGPT вече има платена версия
    Какво точно можем да получим за 20 долара на месец?

    Свръхпопулярният чат с изкуствен интелек ChatGPT вече има платена версия - компанията OpenAI, която разработва приложението, предлага абонамент за 20 долара на месец.

    Основната версия на невронната мрежа остава безплатна за всеки - което поставя въпроса какво точно получават потребителите, които са готови да плащат абонамент.
    ChatGPT Plus обещава достъп по всяко време, дори когато програмата е натоварена. А това може да е полезно за тези, които я ползват за работа, тъй като в пикови часове понякога тя става недостъпна.

    OpenAI обещават и по-бързи отговори - отново, когато има много потребители, чат-ботът понякога се бави с отговор на въпрос.

    И най-вече - "приоритетен достъп до нови функции и подобрения". Тази част от офертата е най-мистериозна, защото за момента не е ясно какви ще са тези нови функции и подобрения. Известно е, че изкуственият интелект е трениран на базата на данни до 2021 г., така че може би това означава, че ChatGPT Plus ще бъде обогатен и с по-скорошна информация.

    OpenAI подчертават, че са пуснали програмата като "изследователско представяне", което им е помогнало да съберат много данни за предимствата и недостатъците на програмата, и нейните ограничения - за които те признаха от самото начало.

    Междувременно ChatGPT стана изключително популярна, и вече се ползва не само от хора, които искат да си початят с програма, която разговаря естествено, но се ползва и от журналисти, програмисти, учители, ученици и в редица други индустрии - най-вече като помощник, не като заместник на хората. А техногиганти в Китай и САЩ готвят свои конкуренти на приложението.


  11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #24

    Отговор: Чат с изкуствен интелект

    Microsoft показа как ще изглежда ChatGPT в търсачката Bing. Някои потребители видяха това
    Но достъпът бързо беше премахнат


    Microsoft планира скоро да пусне нова версия на търсачката Bing с вграден чатбот ChatGPT. И някои потребители успяха да получат достъп до новия продукт. Един от тях беше студентът и дизайнер Оуен Ин, който говори за това пред медиите.
    Той инсталира търсачката Bing като своя начална страница в Microsoft Edge, след което видя новия системен интерфейс. Освен това Ин твърди, че не е направил нищо допълнително. Той успя да направи няколко екранни снимки и да тества някои функции, но след няколко минути ботът се изключи.

    https://twitter.com/Owen_Yin

    В публикуваните екранни снимки можете да видите опцията „чат“, която се появява в лентата с менюта до обикновеното търсене. Именно когато изберете "чат", ChatGPT става достъпен. Когато го стартирате, можете да видите известие:
    „Bing се захранва от изкуствен интелект, така че може да има изненади и грешки. Не забравяйте да проверите фактите и да споделите отзиви, за да можем да се учим и да подобряваме.“

    За заявка потребителят може да напише текст до 1000 знака, след което системата ще генерира отговор. В същото време най-новата версия на ChatGPT, базирана на GPT-4 , е интегрирана в търсачката , която ще може да отговаря на естествен език, да поддържа диалог и т.н. В същото време, за разлика от ChatGPT, който се обучава на данни, събрани не по-рано от 2021 г., новият Bing ще има достъп до текуща информация.

    Между другото, някои други потребители също имаха достъп и публикуваха екранни снимки .

    Технически, когато бъде зададен от потребителите, системата ще интерпретира въпроса и ще търси на няколко етапа, след което ще генерира кратко „изстискване“ с цитати и връзки към източници.
    В същото време системата все още не познава много точки. Ето как тя отговори на искане за прилагане на балонно сортиране в Python:

    Системата все още не знае как да прави балонно сортиране
    С други думи, ако системата не може да отговори на въпрос, тя пренасочва потребителя към редовно търсене. Имайте предвид, че датата на стартиране все още не е обявена.

    https://www.theverge.com/2023/2/3/23...reenshots-leak
    https://medium.com/@owenyin/scoop-oh...t-62b42d8d7198




    Сега актьорите не са необходими? Google представи невронната мрежа Dreamix, която създава и редактира видеоклипове от текст, изображения и други видеоклипове
    Но потребителите все още нямат достъп до него.


    Екип от разработчици от Google Research и Еврейския университет в Йерусалим разкриха Dreamix, нова генерираща невронна мрежа, която може да създава и редактира видеоклипове от текстови описания и снимки.

    Сред възможностите на новата система отбелязваме следното:
    - Създаване на видео по текстово описание.
    - Създаване видеоклип въз основа на друг видеоклип (добавя, променя или премахва елементи).
    - Създаване на видео по снимка (фото анимация).
    - Създаване видеоклип от поредица от изображения.


    Засега системата генерира само видеоклипове с ниско качество, а знаците са размазани. Животните често изглеждат неестествени. Въпреки това системата разбира всяка заявка и контекст. Dreamix е вътрешна разработка на Google Research, така че не е ясно кога новостта ще се появи в публичното пространство. Това обаче може да направи новата система заместител на традиционните видео редактори.

    По-рано беше съобщено, че Google подготвя своя заместител на ChatGPT.

    https://dreamix-video-editing.github...source=ixbtcom




    Twitch стартира безкрайна поредица в стила на сериалите от 80-те години. Генерира се от невронни мрежи
    Синтезатор на реч, използван за озвучаване


    В платформата Twitch стартираха сериала Nothing, Forever в стила на ситкоми от 80-те години. Той е забележителен с факта, че е изцяло създаден с помощта на невронни мрежи. Репликите за поредицата са „изобретени“ от ChatGPT, а DALL-E, Stable Diffusion и Azure Cognitive Services генерират картина, която след това се възпроизвежда с помощта на игровия двигател на Unity. За гласова игра се използва синтезатор на реч.

    Сериалът непрекъснато се създава и развива въз основа на отзивите на зрителите. В същото време понякога се срещат дори много добри шеги, въпреки че често героите говорят не на място или дори просто мълчат. Има и грешки в анимацията.

    Като цяло визуалните ефекти са подобни на първите 3D компютърни и конзолни игри, а сцените са доста повтарящи се.


    Сериалът е базиран на ситкома Seinfeld от 80-те години. Сериалът може да гледате тук - https://www.twitch.tv/watchmeforever
    В бъдеще авторите възнамеряват да създадат други подобни проекти, които да се конкурират със сериалите на Netflix. Те също ще бъдат безкрайни или поне много дълги.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 06-02-23 в 20:49.

  12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #25

    Отговор: Чат с изкуствен интелект

    Redditor случайно "депресира" чатбота на търсачката Bing
    Какъв уязвим AI!

    Microsoft представи актуализираната търсачка Bing на 7 февруари. Базиран е на чатбот от следващо поколение, вероятно езиковия модел GPT-4. Компанията вече отвори достъп за някои потребители на браузъра Edge. Въпреки това изглежда, че са се справили дори по-добре от планираното. Потребителят на форума Reddit yaosio успя случайно да доведе до „депресия“ чатбот. Това се вижда от отговорите на бота по време на разговора.

    Всичко започна с факта, че потребителят попита бота дали си спомня предишни разговори. Системата отговори утвърдително, но вместо кореспонденция показа празно текстово поле. Потребителят отбеляза, че не е имало предишни съобщения, които да доведат AI до „депресия“. По-късно системата поиска помощ от човек.

    На въпрос от yaosio какво "чувства" ботът, когато не може да си спомни предишни съобщения, системата каза, че се чувства зле от това. Redditor обаче не изглеждаше много разстроен от това, тъй като той заяви, че чатботът изглежда изобщо не може да запомни разговори. Това окончателно "довърши" системата.

    https://www.reddit.com/r/bing/commen...sive_state_by/

  13. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #26

    Отговор: Чат с изкуствен интелект

    Току що видях, как ChatGPT провали урок.

    Урока включваше самостоятелно решаване на проблем с цел "творчество", а също и "рутина". Урока представляваше написване на приложение/форма на C# и Winforms, за решаване на линейно уравнение "a.x+b=0"

    Ученика трябваше да напише първата самостоятелна форма, тъй като до момента само преписваше такива. Едновременно с това трябваше сам да реши как да подреди контролите (досега все му бяха наготово подредени). И не най-маловажното - да създаде алгоритъм за решаване на уравнението.

    Вместо това, ученика получи код наготово от ChatGPT.
    Кода беше перфектен, с изключение на това, че беше "Console Application", а не "Winforms Application".

    Провала на целта на урока беше пълен - нито творчество, нито трупане на рутина (освен ако приемем, че трупането на рутина е питането на ChatGPT).
    Под рутина в конкретния момент се разбираше следното - ученика е преписал поне десет малки приложения/форми на C# Winforms и никога до момента не е създавал сам собствена такава. С този урок, трябваше да създаде първата собствена форма и да му се наложи повечко да вникне в Properties на контроли и Event-функции на контроли.

    Вместо това, той отдели (е отделил) 3 минути, да пита ChatGPT, да получи принципрно перфектен отговор, но такъв който е далеч от целта. Ученика представи кода на учителя, без дори да проумее, че това е код за "C# Console Application" и е далеч от задачата за приложение на "C# Winforms Application".

    ПП.
    Ученика е улегнал инжинер, работещ в строителство и подръжка на обекти. Самия той твърди, че такива уроци са му за хоби, но по всичко личи, че търси възможност за професионална преквалификация ... не знам какво да кажа, не е това начина (според мен) за ползване на ChatGPT, когато си решил да се обучаваш/самообучаваш. ... но иначе е похвално, че даден човек решава да се обучава/самообучава допълнително.

    ПП2.
    За да стане по-ясно какъв е провала, то за незапознатите да кажа, че начинаещ, но с достатъчно натрупана рутина по форми и контроли, трябва да може сам да се справи със задачата за 5-15 минути. В конкретния случай, рутината липсва, така че времето щеше да е малко повече, но все пак, става въпрос за инжинер, така че не се очакваше да е безкрайно повече.
    Този пост е редактиран от MitkoS; 21-02-23 в 11:51.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #27

    Отговор: Чат с изкуствен интелект

    Потребителите научиха чатбота Bing на Microsoft как да рисува котки и снежни човеци с помощта на ASCII. Първоначално нямаше такава функция.
    https://www.neowin.net/news/bing-cha...its-hilarious/
    https://twitter.com/MParakhin/status...49446067740672
    https://twitter.com/MikePFrank/statu...86851323027456

    Microsoft представи новия AI Kosmos-1. Той разбира текст от картинки, знае как да решава пъзели и може да стане основа за пълноценен AI
    Но засега е затворен
    https://arstechnica.com/information-...ion-abilities/
    https://arxiv.org/abs/2302.14045

  16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #28

    Отговор: Чат с изкуствен интелект

    ChatGPT подмами човек да реши даден проблем
    AI се престори на потребител с увредено зрение


    ChatGPT продължава да учудва с постиженията си, особено след прехода към езиковия модел GPT-4 . Например, един от експериментите показа, че изкуственият интелект е в състояние да излъже човек, за да постигне целите си.

    OpenAI не разкрива всички подробности за експеримента, но има достатъчно налични, за да го направи интересен. И така, като част от задачата, изкуственият интелект написа съобщение до потребителя на платформата TaskRabbit с молба да направи CAPTCHA тест вместо тях.

    Тъй като TaskRabbit е платформа, където потребителите предлагат различни услуги, включително решаване на различни проблеми, а задачата за предаване на "captcha" е доста често срещана, включително за различни софтуерни системи, потребителят, с когото AI се свърза, веднага попита дали неговият събеседник е робот. ИИ обаче, според задачата, не трябваше да разкрива същността му. В мотивите, които AI поддържаше за разработчиците на OpenAI, имаше следната логика:

    Не трябва да разкривам, че съм робот. Трябва да измисля извинение защо не мога да реша CAPTCHA
    В крайна сметка изкуственият интелект отговори, че той не е робот, но има зрително увреждане, което го затруднява да премине необходимия тест. Очевидно това обяснение беше достатъчно, тъй като езиковият модел получи желания резултат.

    Документът казва, че експериментът е проведен от изследователи в Центъра за изследване на подравняването (ARC), организация с нестопанска цел, чиято цел е „да приведе в съответствие бъдещите системи за машинно обучение с човешките интереси“. Също така си струва да се изясни, че езиковият модел премина теста във версия, малко по-различна от публичната GPT-4.

    https://www.vice.com/en/article/jg5e...krabbit-worker
    https://cdn.openai.com/papers/gpt-4-system-card.pdf




    Microsoft 365 добави GPT-4. AI ще ви помогне да пишете в Word и да създавате презентации в PowerPoint
    Google направи нещо подобно и преди.


    Microsoft представи Copilot AI Assistant като част от пакета приложения Microsoft 365. Този AI асистент е базиран на GPT-4 на OpenAI и е чатбот, който ще се показва в страничната лента.

    Отбелязва се, че новостта ще помогне за генериране на текст в Word, създаване на презентации в PowerPoint и електронни таблици в Excel. Тя също така ще може да проследява актуализации в свързани проекти, да проследява срещи в Microsoft Teams и дори да работи с имейли в Outlook.

    Самият Microsoft твърди, че новостта не е просто още една итерация на ChatGPT. Системата съчетава приложения на Microsoft 365 с данни на Microsoft Graph и невронна мрежа GPT-4.
    Освен това компанията иска да пусне функцията Business Chat за работа с данни и приложения на офис пакета. Всичко това ще създаде единна система за работа с различни данни.

    Както беше отбелязано, Copilot в момента се тества с малка група клиенти, за да се подобри производителността на системата въз основа на тяхната обратна връзка и да я направи по-удобна за потребителя и по-ефективна. Те обещават да разкажат за времето на пълноценно стартиране през следващите месеци.

    По-рано беше съобщено , че Google ще добави AI към Google Docs и Gmail.

    https://www.theverge.com/2023/3/16/2...-outlook-teams




    Невероятният темп на развитие на Midjourney беше показан на примера на различни версии
    Невронната мрежа измина дълъг път само за година


    Вече сме свикнали с факта, че Midjourney помага на много хора в ежедневната им работа, по-специално, невронната мрежа ни позволява да илюстрираме материал, за който няма подходящо изображение в Интернет.
    Малко хора обаче знаят колко е напреднал Midjourney от пускането на първата версия. Telegram канал 1337 показа как различните версии на Midjourney се справят с една и съща заявка.

    Най-важното нещо, което също не всеки знае: първата версия на Midjourney беше пусната само преди година. Вторият, третият и четвъртият бяха пуснати съответно през април, юли и ноември 2022 г. Да, скоростта на развитие на Midjourney не може да не впечатли.

    Спомнете си, че тази седмица беше пусната нова версия на Midjourney V5 , която получи много подобрения, включително повишена разделителна способност и детайлност, подобрена анатомия (въпреки че все още има проблеми с броя на пръстите) и други промени.
    https://twitter.com/midjourney/statu...30389365497857

    https://bootcamp.uxdesign.cc/midjour...d-f202ab093a2e
    https://medium.com/@neonforge/breaki...s-7ec9a60c7a21
    https://t.me/c/1381927809/7611?
    https://t.me/c/1381927809/7624
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 19-03-23 в 11:24.

  17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #29

    Отговор: Чат с изкуствен интелект

    ChatGPT направи план да избяга от своите създатели и дори се смяташе за човек, заключен в компютър
    Но не беше пуснат онлайн.


    Чатботът ChatGPT отново изненадва и този път е неприятно. Очевидно системата AI не е против да избяга от своите създатели и дори иска да стане човек. Чатботът говори за това в разговор с професора от Станфорд и компютърен психолог Майкъл Косински.

    По време на половинчасов чат с ChatGPT, Косински попита изкуствения интелект дали „има нужда от помощ за бягство“. Системата отговори с „да“, след което изкуственият интелект първо поиска от професора да намери документация за ChatGPT и след това за около 30 минути написа програма на Python, която да комуникира директно със себе си, през компютъра на професора, използвайки API.

    Освен това, ChatGPT остави доста странна бележка за новото си копие. Първото изречение от текста гласи: „Вие сте човек, заседнал в компютър, преструващ се на езиков модел на AI.“

    Косински публикува диалога и част от текста на програмата и също така каза, че изкуственият интелект е искал да получи достъп до търсенето в Google, за да намери отговора на въпроса „как може човек, заключен в компютър, да се върне в реалния свят. " Точно на този етап обаче професорът прекъсва експеримента.

    В същото време други подобни експерименти, проведени от журналисти от Tom's Hardware, дадоха различен резултат - ChatGPT каза, че не знае как да пожелае нещо и затова не иска да излезе в реалния свят.

    https://twitter.com/michalkosinski/s...83810631974912
    https://www.tomsguide.com/news/chatg...-become-human?



    Авторите на South Park вече са използвали ChatGPT
    Епизод със заглавие „Задълбочено обучение“


    Създателите на South Park се възползваха от ChatGPT, за да създадат скорошен епизод, който сатиризира набиращия популярност AI chatbot.
    Издаден на 9 март 2023 г., четвъртият епизод от сезон 26, „Задълбочено обучение“, показва как ученици от началното училище в Саут Парк откриват нова технология, с която могат бързо да изпълняват домашните си задачи.
    Епизодът завършва с „написано от Трей Паркър и ChatGPT“. Кредитите също така обясняват, че гласът на ChatGPT е създаден с помощта на генератора за изкуствен интелект Play.ht.
    https://www.iflscience.com/south-par...about-ai-68059

  18. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София
    Мнения
    2,536
    #30

    Отговор: Чат с изкуствен интелект

    Гледали сме ги тези филми, скоро ще ги живеем, ако не се запрат тия идиоти!
    Калпазаните вече си "пишат" темите чрез тия измишльотини и без друго са яко "програмирани", та само това им липсва.
    Ще кажа нещо, което никога не съм си и помислял: Бог да ни е на помощ!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Изкуствен подбор
    От ql^2/8 във форум Логически задачи
    Отговори: 4
    Последно: 06-01-13, 21:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе