Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 17

Kniga za narkoticite napisana ot edin BIVSH narkom

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. KGA
    KGA е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    11
    #1

    Kniga za narkoticite napisana ot edin BIVSH narkom

    zdraveite

    bqh okolo 6 godini narkoman poemah vsqkakva droga no nai ve4e heroin venozno

    edin den re6ih da spra vav vremeto na reanimaciq koeto vreme e ve4e 3g. i 2 meseca napisah kniga

    koqto se kazva Az pobedih heroina

    sled dva meseca se nadqvam da izleze na pazara tq e avtobiografi4na

    vatre v neq pi6e za ne6tata koito ti pri4inqvat narkoticite na tebe na okolnite na rodninite ti iskam da pusna anketa i da kajete da li si zaslujava nqkakvo takova 4etmo i pismo

    6te se radvam na vseki otgovor

    s uvajenie na celia forum: KGA

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #2

    Kniga za narkoticite napisana ot edin BIVSH narkom

    Искрено се радвам за теб. Чудесно е, че си превъзмногнал зависимостта си към наркотиците. Още по-хубаво е, че се опитваш да помогнеш на хората, изпаднали в твоето предишно положение. Само си мисля (и се надявам), че посетителите и членовете на този форум са пристрастени само към компютрите. Като че ли, трябва да търсиш читатели за твоята книга на места, където би била още по-полезна.

    Поздрави и успех!

  4. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    1,440
    #3

    Kniga za narkoticite napisana ot edin BIVSH narkom

    Поздравления приятелю, че си успял да се избавиш от тази гадост - наркотиците. Моето лично мнение е, че докато съществуват наркотиците и толкова млади хора умират заради тях, такава книга има смисъл. Още повече, че е написана от човек, който съвсем точно може да опише всичките последствия, както за човека, употребяващ наркотици, така и за околните. Аз като майка на малко детенце, бих си купила тази книга, за да се науча как да различавам признаците на използване на наркотици и какво трябва да обяснявам на детето си, за да е наясно и то. Истината е, че в много семейства доста късно се откриват тези признаци у децата и вече е доста късно да им се помогне. Мисля, че всеки родител би следвало да си купи тази книга и да я прочете внимателно. Искам да ти кажа, че това, което си направил е достойно за уважение - първо, защото си успял да надвиеш тази зависимост, а доколкото знам, никак не е лесно. Второ - защото си направил нещо полезно за хората като си написал тази книга. И трето - че имаш силата да си признаеш пред хората какъв си бил - това според мен изисква доста сила и смелост.

  5. Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    503
    #4

    Kniga za narkoticite napisana ot edin BIVSH narkom

    поздравления и от мен. мисля, че тя ще е изключително полезна за мен и моята работа - обучител по СЗО (сексуално и здравно образование)!

  6. KGA
    KGA е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    11
    #5

    Kniga za narkoticite napisana ot edin BIVSH narkom

    Blagodarq na vsi4ki za toplite i okurajitelni dumi

    6te vi postna malka 4ast ot knigata koqto o6te ne be6e minala prez redakciq:





    АНОНС

    Пиша тази книга за момчетата и момичетата, които са решили да пробват някакъв вид наркотик, за това което ще си пречинят на тях самите, ако се захванат за този порок. За техните родители, какво ще им пречинят те на тях, ако започнат да се друсат. Също така за хората “наркомани” като мен, опитали да откажат дрогата и да се преборат с чумата на 20век. Да видят че може и без тези порочни действия да се живее, че живота е нещо прекрасно, който човек трябва да изживее не в прекарване на тарсене на дрога, пари за дрога и мястото където да го издрусаш. Наркоманите са хора вид самоубийци , който не мислят каква мъка, болко и тъга оставят след себе си. По този начин искам да покажа на другите хора, че ние не сме “измет” , а просто сме болни хора, който се нуждаят от помощ и трябва да им се помогне. Не да бадат подпомагани само в местата определени за това. И да се гледа на тях като на нещо лошо и да се подминава с лека ръка. А да им се подаде ръка. Защото в този коварен свят претъпкан с насилие, убйства, кражби никой не е застрахован за своето бъдеще и никой не знае какво ще му поднесе съдбата. За финал на този предислов, макар и не много дълаг искам да кажа на така наречената ”измет”… , че избавление има, с желание и воля, всичко се постига. Стига силно да вярваш че можеш, силно да го поискаш.



    НЯМА НЕ МОГА. ИМА НЕ ИСКАМ!

    От автора “изметта”













    06.06.1979год.22:30 сряда



    Болката била е сладка,

    щом разбереш, че син родиш!

    Болката бе кратка,

    и ти сега спокойно спиш!

    На тебе сине царско име дадох-

    -навсякаде да бъдеш пръв-

    и без болка, като цар над мен,

    ти някога да бдиш!

    Расти в мир безгрижно и щастливо!

    Расти и грей като звезда!

    Над страха и над подлостта се смей!

    Твори! Изграждай и владей!







    Написаното по-горе е от майка ми, когато съм се родил.

    Сигорно много се надявала да стане човек от мене. Но живота има странно чувство за “хумор”. Когато бях на 9 години почина баща ми. Мама едва свързваше двата края. Наложи се да отида да живея при сестрата на майка ми, тоест леля ми, защото тя имаше възможност. Нито за миг не мога да се оплача за живота си прекаран там. Имах всичко от което се нуждаеше едно дете. Минаха 4-5 години, леко поотраснах и се прибрах в родния квартал и се започна...

    Чувал сам една приказка:

    - “Малко дете, малки неприятности. Голямо дете, голями неприятности”. Ето точно тази максима вилнееше в нашето семейство.

    Като всяко момче на 14 години съм нямал и капка понятие, какво са това наркотиците. Гледал съм само по филмите, а тогава толкова и даваха и не съм знаел за вредата от тях.. Не е като сега, предавня по телевизията, асоциацй, програми за вредата от наркотиците. Но един ден реших да опитам, какво е това джоинт; ( трева, марихуана, ганджа, индийски коноп, кос). Просто такава ми беше компанията. По онова време, пиша за 1994година, не се намираше толкова лесно, какъвто идае наркотик, затова щяхме да пушихме семена от мак. ”Проблема” обаче беше, че не бяха семена от опиумов маг, а от обикновен от този дето се слага на кифлите отгоре. Омешех ме го с тютюн и го изпушихме. Можете да си представите да ли се е получило нещо, аз ще ви кажа не. След известно време дойде великият момент истинската трева. Първият път винаги е разочарование, защото не знаеш какво е. Какво трябва да изпиташ. Мислиш че не те е хванала тревата, а всъщност, първоначално не знаеш как действа тя. Чувал си как е, и само това. Всичко е едно гадно, скапано, детско любопитство, което те изяжда да разбереш какво е това; - ганджа, хероин, кокаин и всички гадости на улицата които те заобикалят. Но проблема е в това че продължаваш да опитваш, и да ти харесва. Това е най-лошото, започва много да ти харесва! Но едно нещо най-много ме дразни мене, всички който не разбират, разправяат че с тревата се започвало. Започвало да не те хваща, и минаваш на нещо посилно. Това са пълни глупости. Всяка една дрога те друса по свой си начин. Откъде ще знаеш, че хероина те друса посилно от тревата, апсурт. Хероина те хваща по съвсем друг начин, нищо общо с марихуаната. Вредите от него са съвсем други. Тревата е един много голям порок, убива всички ценности в един човек. Той се превръща в буквалния смисъл на думата плужек-мекотело. Нямаш желание за нищо.


  7. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    38
    #6

    Kniga za narkoticite napisana ot edin BIVSH narkom

    Щом си помогнал на себе си,значи можеш да помогнеш и на други.

    Ако човек надвие себе си,значи може да се справи с всичко.

    Успех и щастие

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Dec 2002
    Мнения
    515
    #7

    Kniga za narkoticite napisana ot edin BIVSH narkom

    Знаете ли, преди време двамата с afterburner ходихме на някакъв "семинар", организиран в музея на МВР в София. Тази тема ми напомни всъщност колко отчайващ беше онзи опит... Бяха избрали няколко души да говорят за наркотиците от различни гледни точки. Единствените обективни мнения чух от медика, който присъстваше. След нея, обаче, говори Отец Кирил. Похвално, че се опитват по всякакъв начин да стигнат до нас с посланията си, но ...Отец Кирил ни обясни, че ще отидем в Ада - защото не спазваме божите заповеди и имаме извънбрачни връзки. Обясни ни защо убиецът може да спаси душата си, а самоубиецът не. Въобще - не разбирам, как бихме послушали някого, който ни казва, че ще се пържим в Ада заради това, което сме. Буквално "надежда всяка оставете".

    Не съм религиозна, признавам - обаче се мисля поне за толерантна към ортодоксалните влияния. Дет' викат австралийците - "no worries". Но да оставим религията. Бях втрещена от самото отношение на тези хора към проблема. Не знам, по-голямо "неосъзнаване" на ситуацията не бе проличавало досега на нито една от лекциите, които съм посещавала. Дадоха ни диплянки. На диплянките текста под картинката на канабиса и опиумния мак беше разменен. Дадоха ни вестниче на име "Дрога". Йе. Може би някой ден ще го сканирам. Както и да е - усилието НАИСТИНА е похвално. Не ме разбирайте погрешно - далеч съм от идеята да не оценя нещо такова, което се прави за нас. Но поне да се прави както трябва.



    Общо-взето, беше офтопик.

    Поздравления, човече.

  10. 3Di
    3Di е офлайн
    Member Аватара на 3Di
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    411
    #8

    Kniga za narkoticite napisana ot edin BIVSH narkom

    ...поредни поздравления, ако си се отървал...книга пишеш-хубаво, вероятно ще е полезна на много хора...

    ...ама тука ли е мястото да ни я "буликуваш"? Ако търсиш някаква подкрепа или добра дума - предполагам ще я получиш от всеки, около теб, който научи...само дето едва ли това тук ще ти е от някаква полза, ...нета е мноооого обширно местенце и вярвам, че има места за споделяне на всичко това...ако търсиш това де.

    И без да звучи обезкоръжително, от това, което съм чувала за наркоманите -"БИВШ наркоман няма!"

    Дано не прозвучи много грубо.

  11. KGA
    KGA е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    11
    #9

    Kniga za narkoticite napisana ot edin BIVSH narkom

    ne mnogo grubo

    vsi4ki tova vikat no ima edna ruska pogovorka

    "pajiviom uvidim"

    az ne q poblikuvam tuka prosto prava dopitvane do vsi4ki forumi do koito se dobera da li si zaslujava takova ne6to

    S uvajenie: KGA

  12. 3Di
    3Di е офлайн
    Member Аватара на 3Di
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    411
    #10

    Kniga za narkoticite napisana ot edin BIVSH narkom

    Интерес със сигурност ще има...както можеш да съдиш и по по-горе казаното от други участници...

    Хората с такива проблеми хич не са вече малко, така че...от мен успех и дано тази твоя книга наистина помогне на на някого...но май съм чела такива подобни неща, ако не книги..то поне нещо като "изповеди" на наркомани по телевизия и др.медии...резултат обаче май няма много...

    Както и да е...отново успех и евентуално "браво"!/то ти сам ще си го кажеш това, ако е истина,де../

  13. KGA
    KGA е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    11
    #11

    Kniga za narkoticite napisana ot edin BIVSH narkom

    3Di koe da e istina

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    855
    #12

    Kniga za narkoticite napisana ot edin BIVSH narkom

    KGA,

    защо слагаш тревата до херото и другите?

    Прав си за "щом пушиш трева - ще станеш наркоман".

    Повечето /невежи по темата/ си мислят така...



    3Di, ела до варна и ще те запозная с 2-3 "БИВШИ наркомана"



    ps - точно в момента по бТВ върви предаване по темата

  16. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,086
    #13

    Kniga za narkoticite napisana ot edin BIVSH narkom

    Лошото е ,че ако си бил наркоман след това си проваляш живота(дори и да се откажеш ) .

    пп. KGA това дано не се отнася и за теб .

  17. KGA
    KGA е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    11
    #14

    Kniga za narkoticite napisana ot edin BIVSH narkom

    nikoga ne sam slagal trevata do heroina

    i dvete sa savsem razli4no ne6to pod edin znamenatel

    - "narkotik"

    [)]

  18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2003
    Мнения
    48
    #15

    Kniga za narkoticite napisana ot edin BIVSH narkom

    аз също мога да кажа несто по въпроса

    всичките ми приятели пушат трева ,

    обаче това не са наркомани

    те просто си правят купона от време на време

    и така избягват от проблемите си[][][]

    вие кво сте кажете?

    не е ли така ?

    [?][?][?]

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Help za edin Quantum
    От madman във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 14-10-03, 00:28
  2. edin site
    От Tai-Pan във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 27-08-03, 16:38
  3. ima li v inet pdf fail na kniga ....
    От mitak във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 2
    Последно: 27-07-03, 10:04
  4. edin vapros
    От kolev във форум Овърклок
    Отговори: 12
    Последно: 19-02-03, 08:38
  5. edin vupros za...
    От toofy във форум Windows
    Отговори: 1
    Последно: 13-03-02, 11:29

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе