Резултати от 1 до 6 от общо 6

Нобеловите награди по физика за 2003

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2003

Значи,много се рових из нета,то не беше дир.бг,не бесше гуугъл - нищо.Нищо нема за тея нобелови награди и тва си е.Ще бъда много благодарен ако някой ми каже откъде мога да намеря някаква информация за Нобеловите награди по физика за 2003 на БЪЛГАРСКИ.

10х

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2000

На английски има много. Иначе пробвай да въведеш в Google това:

Нобелова награда физика 2003

има резултати...[:D]

4. Тук е от
    Feb 2003

Резултати има,но изобщо не са по темата :-). Само http://news.bg/article.php?cid=31&pid=0&aid=131094 има някаква информация,ама е в толкова кратък вариант,че не ми върши работа. Така че питането си остава :-).

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Трима учени си поделят Нобеловата награда за физика

Стокхолм, 7 октомври /БТА/

Алексей А. Абрикосов, Виталий Л. Гинзбург и Антъни Дж. Легет спечелиха Нобеловата награда за физика, предадоха световните информационни агенции, позовавайки се на съобщението на Кралската шведска академия на науките.

Тримата получават наградата за трудовете си по квантова физика, свързани със свръхпроводимостта и свръхтечливостта.

Абрикосов е на 75 години. Той е руски и американски гражданин. Гинсбург е 87-годишен руски учен, а Легет е на 65

години. Той е британски и американски гражданин.

Нобеловата награда за физика се присъжда от Кралската шведска академия на науките от 1901 г. и е на стойност 10 милиона шведски крони.

Първата Нобелова награда за физика е на немския физик Вилхелм Рьонтген за откриването на нов вид лъчи, наречени на негово име. Миналата година наградата бе присъдена на Реймънд Дейвис младши, САЩ, Рикардо Джакони, САЩ и Масатоши Кошиба, Япония - за основополагащи научни изследвания в областта на астрофизиката, довели до откриването на източниците на космическите рентгенови лъчи.

Сред по-известните учени Нобелови лауреати за физика до 1982г. са Анри Бекерел, Пиер и Мария Кюри /1903/, Макс Планк /1918/, Алберт Айнщайн /1921/, Нилс Бор /1922/, Лев Ландау /1962/, Пьотър Капица /1978/.

6. Тук е от
    Feb 2003

Dockera, тва го пише и в посочения от мен линк,аз търся малко по-подробна информация []. Мерси все пак.

7. Тук е от
    Sep 2003

Хе, хе - колега - кой се интересува вече от физика, та физиците вече са изчезващ профил?! Аз направих превод на 10 глави от Ландау и Лифшиц и в крайна сметка доц. Донков ми каза, че това не е моя работа и, деканският съвет няма да даде съгласие за издателство и сега си стои в мен този превод на половината квантова механика и не смея да го продължа, защото така или иначе трудът ми до сега ще остане неотценен (това са три месеца денонощен труд, за учебник който се използва най- много и се намира най- трудно и който щеше да е полезен за всички физици).

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Winston, Japan Tobacco, томбола и награди
    От kod във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 11-03-14, 19:09
  2. Отговори: 0
    Последно: 27-08-08, 21:01
  3. EISA 2008/2009 - Победителите, награди!
    От soon във форум Телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 15-08-08, 16:49
  4. Отговори: 1
    Последно: 27-09-07, 16:23
  5. Задача по физика.
    От Svart Lyset във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 5
    Последно: 22-01-06, 23:07

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе