на тема "Младото население на Българие-потенциален ресурс за развитие на стрната".Ако знаете къде може да се изкопае нещо от сорта много ще съм му благордарен
Преглед за печат
на тема "Младото население на Българие-потенциален ресурс за развитие на стрната".Ако знаете къде може да се изкопае нещо от сорта много ще съм му благордарен
Какво трябва да е есето - песимистично или оптимистично?
Ако трябва да е песимистично - прегледай пресата и социологическите проучвания за демографския срив. Наблегни на емиграцията и "изтичането на мозъци".
Ако трябва да е оптимистично - прочети програните на 2-3 партии (повече няма смисъл - повтарят се). Изтичай до най-близкия магазин за бои и си купи повече розова боя и голяма баданарка
Погледни в www.referati.com . Може да има нещо подходящо.
Външна миграция на населението на Република България
http://www.referati.com/modules.php?...getit&lid=1142
Икономически активно население в България
http://www.referati.com/modules.php?...getit&lid=1141
Икономически активно население в България - структура и тенденции на развитие
http://www.referati.com/modules.php?...p=getit&lid=94
Доходи на населението – структура и тенденции
http://www.referati.com/modules.php?...=getit&lid=252
Аспекти на глобализацията и нейното влияние върху развитието на България
http://www.referati.com/modules.php?...=getit&lid=287
Опитай с тези да скалъпиш нещо, а и може да потърсиш там и други. :)
за програмите и аз си помислих ама не намерих.Не съм много на ти с политиката дали на стрниците на партиите трябва да има нещо такова ама не с тиренца отбелязано това и това ами понаписано.HGD тези ги гледах и още доста и сега съм събрал сумати тука и се чудя как да ги навържа.Все пак мерси някой не ги бях забелязъл
Макаров, според мен за есе не ти изискват много обем на материала. Нахвърли си първо един план, ако още не си го направил и пиши...
Ето нещо от където да извлечеш малко информация:
- "...Образованието е в центъра на ценностната система на българския народ. Ние сме горди от доброто качество на българските висшисти, приети в Европа и света ..."
- "...Вицепремиерът поздрави възпитаниците на първото в България училище за изучаване на чужди езици и подчерта, че чуждоезиковото обучение ще позволи на младите хора да посрещнат предизвикателствата на обединяваща се Европа и да се чувстват естествено във всяка културна среда."
- Образователни и младежки програми на Европейския съюз
- Въпреки че България е страна с много ограничен човешки ресурс и това естествено рефлектира върху културата, която произвежда нейното население, страната притежава изобилие от таланти.
- В резултат на дългогодишното си успешно сътрудничество с Bulgarian AOTS Alumni Society ЦКПМ изпраща на обучение в AOTS - Япония ежегодно десетки български специалисти.
- тук
Приятно четене и успех.
Бе човеко, имаш да пишеш есе.... Трябва да опишеш според мен социално - икономическата обстановка, силните и слабите страни на страната на световната сцена, насоките, в които е възможно развитие на страната, както и мерките, които следва да се предприемат, за да се интегрират младите хора в този процес - примерно в насоките образование, осигуряване на доходи и работа, интегрирането им в процесите на обучение и в управленските процеси - създаването на конкретните проекти и програми, поощряване на инициативите им и т.н. В есето трябва да създадеш своего рода "симулация" на сегашната ситуация в България за тези хора, тоест да я опишеш, но повече публистично - литературно, отколкото научно. Оттам трябва да дадеш собствено мнение за възможностите за развитие и да предложиш собстени прокти за мерки. Това е според мен и това ще се оценява. Абсолютно безсмислено е според мен да описваш в цифри географията и демографията на страната, както и отношението икономическо активно към трудоспособно население или пък да изчисляваш скритата безработица - те имат съвсем косвено отношение към есето ти. Според мен така, както си го почнал - няма да стане, вземи се в ръце, седни и помисли - и ти си един от засегнатите хора, смятам, че имаш какво да кажеш, от преписаното най - вероятно нищо няма да получиш. Пък ако стане така, че вложиш малко труд и не получиш награда, ще ти остане поне удовлетворението, че си наясно със себе си. Имаш не реферат по химия, имаш да изразиш собствено мнение.
абе почнах като го напиша може да го кача някъде
Макаров, метни ми го на пощата да му хвърля един поглед като го завършиш. Ако не друго, поне една рецензия ще имаш.
Пия водка, ракия, вино, коняк, бейлис и всичко останало освен мастика и вода от пералнята ;)
какво не ти харесва в мастиката
да не прозвучи като лош съвет...само,
ама няма ли начин да скатаеш писането на есето?
"Младото население на България-потенциален ресурс за развитие на стрната"-
Що не ги бъзнеш тия пичове че им е много тъпа темата[:D]
"Плантации от трева и перспективи в селското стопанство'
или друга подтема "Туризъм и инфраструктура в Българо-Колумбийско пртньорство" ако вмъкнеш и главно действащо лице Юсарян примерно може и някоя узорясала комисия награда да ти даде[:D]Абе ресурси много!-на днешно време човек ресурси да иска:
интернет,университети,свободни,нови,стари,комисии за всичко,и от към телевизии не може да се оплаче,субсидии,войни,болести и катаклзми,врачки,полет до марс,мегахерци ама всичко си имаме ! А като се изчерпат ресурсите да му мислят старите[:D]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">какво не ти харесва в мастиката
<div align="right">Originally posted by glarus*-*07/02/2004*:* 01:20:45</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Навявя ми мрачни <font color="limegreen">облак</font id="limegreen"><font color="blue">ови</font id="blue"> чувства, а и трудно я пия, като сложа противогаза... [:P]
kafka, добър анализ на държавната конюнктура[Yes!][Wow!][Yes!], но вместо да объркваш момчето, по добре му спретни един увод и заключение, че на неговото Д` се пише есето...и все пак той трябва да ги мъдри някакви...