на тема "Младото население на Българие-потенциален ресурс за развитие на стрната".Ако знаете къде може да се изкопае нещо от сорта много ще съм му благордарен
Какво трябва да е есето - песимистично или оптимистично?
Ако трябва да е песимистично - прегледай пресата и социологическите проучвания за демографския срив. Наблегни на емиграцията и "изтичането на мозъци".
Ако трябва да е оптимистично - прочети програните на 2-3 партии (повече няма смисъл - повтарят се). Изтичай до най-близкия магазин за бои и си купи повече розова боя и голяма баданарка
за програмите и аз си помислих ама не намерих.Не съм много на ти с политиката дали на стрниците на партиите трябва да има нещо такова ама не с тиренца отбелязано това и това ами понаписано.HGD тези ги гледах и още доста и сега съм събрал сумати тука и се чудя как да ги навържа.Все пак мерси някой не ги бях забелязъл
Бе човеко, имаш да пишеш есе.... Трябва да опишеш според мен социално - икономическата обстановка, силните и слабите страни на страната на световната сцена, насоките, в които е възможно развитие на страната, както и мерките, които следва да се предприемат, за да се интегрират младите хора в този процес - примерно в насоките образование, осигуряване на доходи и работа, интегрирането им в процесите на обучение и в управленските процеси - създаването на конкретните проекти и програми, поощряване на инициативите им и т.н. В есето трябва да създадеш своего рода "симулация" на сегашната ситуация в България за тези хора, тоест да я опишеш, но повече публистично - литературно, отколкото научно. Оттам трябва да дадеш собствено мнение за възможностите за развитие и да предложиш собстени прокти за мерки. Това е според мен и това ще се оценява. Абсолютно безсмислено е според мен да описваш в цифри географията и демографията на страната, както и отношението икономическо активно към трудоспособно население или пък да изчисляваш скритата безработица - те имат съвсем косвено отношение към есето ти. Според мен така, както си го почнал - няма да стане, вземи се в ръце, седни и помисли - и ти си един от засегнатите хора, смятам, че имаш какво да кажеш, от преписаното най - вероятно нищо няма да получиш. Пък ако стане така, че вложиш малко труд и не получиш награда, ще ти остане поне удовлетворението, че си наясно със себе си. Имаш не реферат по химия, имаш да изразиш собствено мнение.
"Младото население на България-потенциален ресурс за развитие на стрната"-
Що не ги бъзнеш тия пичове че им е много тъпа темата[:D]
"Плантации от трева и перспективи в селското стопанство'
или друга подтема "Туризъм и инфраструктура в Българо-Колумбийско пртньорство" ако вмъкнеш и главно действащо лице Юсарян примерно може и някоя узорясала комисия награда да ти даде[:D]Абе ресурси много!-на днешно време човек ресурси да иска:
интернет,университети,свободни,нови,стари,комисии за всичко,и от към телевизии не може да се оплаче,субсидии,войни,болести и катаклзми,врачки,полет до марс,мегахерци ама всичко си имаме ! А като се изчерпат ресурсите да му мислят старите[:D]
Навявя ми мрачни <font color="limegreen">облак</font id="limegreen"><font color="blue">ови</font id="blue"> чувства, а и трудно я пия, като сложа противогаза... [:P]
kafka, добър анализ на държавната конюнктура[Yes!][Wow!][Yes!], но вместо да объркваш момчето, по добре му спретни един увод и заключение, че на неговото Д` се пише есето...и все пак той трябва да ги мъдри някакви...