Резултати от 1 до 12 от общо 12

Eсе??

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна

Eсе??

на тема "Младото население на Българие-потенциален ресурс за развитие на стрната".Ако знаете къде може да се изкопае нещо от сорта много ще съм му благордарен

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Eсе??

Какво трябва да е есето - песимистично или оптимистично?

Ако трябва да е песимистично - прегледай пресата и социологическите проучвания за демографския срив. Наблегни на емиграцията и "изтичането на мозъци".

Ако трябва да е оптимистично - прочети програните на 2-3 партии (повече няма смисъл - повтарят се). Изтичай до най-близкия магазин за бои и си купи повече розова боя и голяма баданарка

4. HGD
    HGD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2003

Eсе??

Погледни в www.referati.com . Може да има нещо подходящо.

Външна миграция на населението на Република България

http://www.referati.com/modules.php?...getit&lid=1142

Икономически активно население в България

http://www.referati.com/modules.php?...getit&lid=1141

Икономически активно население в България - структура и тенденции на развитие

http://www.referati.com/modules.php?...p=getit&lid=94

Доходи на населението – структура и тенденции

http://www.referati.com/modules.php?...=getit&lid=252

Аспекти на глобализацията и нейното влияние върху развитието на България

http://www.referati.com/modules.php?...=getit&lid=287

Опитай с тези да скалъпиш нещо, а и може да потърсиш там и други.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна

Eсе??

за програмите и аз си помислих ама не намерих.Не съм много на ти с политиката дали на стрниците на партиите трябва да има нещо такова ама не с тиренца отбелязано това и това ами понаписано.HGD тези ги гледах и още доста и сега съм събрал сумати тука и се чудя как да ги навържа.Все пак мерси някой не ги бях забелязъл

6. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Eсе??

Макаров, според мен за есе не ти изискват много обем на материала. Нахвърли си първо един план, ако още не си го направил и пиши...

Ето нещо от където да извлечеш малко информация:

- "...Образованието е в центъра на ценностната система на българския народ. Ние сме горди от доброто качество на българските висшисти, приети в Европа и света ..."

- "...Вицепремиерът поздрави възпитаниците на първото в България училище за изучаване на чужди езици и подчерта, че чуждоезиковото обучение ще позволи на младите хора да посрещнат предизвикателствата на обединяваща се Европа и да се чувстват естествено във всяка културна среда."

- Образователни и младежки програми на Европейския съюз

- Въпреки че България е страна с много ограничен човешки ресурс и това естествено рефлектира върху културата, която произвежда нейното население, страната притежава изобилие от таланти.

- В резултат на дългогодишното си успешно сътрудничество с Bulgarian AOTS Alumni Society ЦКПМ изпраща на обучение в AOTS - Япония ежегодно десетки български специалисти.

- тук

Приятно четене и успех.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Eсе??

Бе човеко, имаш да пишеш есе.... Трябва да опишеш според мен социално - икономическата обстановка, силните и слабите страни на страната на световната сцена, насоките, в които е възможно развитие на страната, както и мерките, които следва да се предприемат, за да се интегрират младите хора в този процес - примерно в насоките образование, осигуряване на доходи и работа, интегрирането им в процесите на обучение и в управленските процеси - създаването на конкретните проекти и програми, поощряване на инициативите им и т.н. В есето трябва да създадеш своего рода "симулация" на сегашната ситуация в България за тези хора, тоест да я опишеш, но повече публистично - литературно, отколкото научно. Оттам трябва да дадеш собствено мнение за възможностите за развитие и да предложиш собстени прокти за мерки. Това е според мен и това ще се оценява. Абсолютно безсмислено е според мен да описваш в цифри географията и демографията на страната, както и отношението икономическо активно към трудоспособно население или пък да изчисляваш скритата безработица - те имат съвсем косвено отношение към есето ти. Според мен така, както си го почнал - няма да стане, вземи се в ръце, седни и помисли - и ти си един от засегнатите хора, смятам, че имаш какво да кажеш, от преписаното най - вероятно нищо няма да получиш. Пък ако стане така, че вложиш малко труд и не получиш награда, ще ти остане поне удовлетворението, че си наясно със себе си. Имаш не реферат по химия, имаш да изразиш собствено мнение.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна

Eсе??

абе почнах като го напиша може да го кача някъде

10. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Eсе??

Макаров, метни ми го на пощата да му хвърля един поглед като го завършиш. Ако не друго, поне една рецензия ще имаш.

Пия водка, ракия, вино, коняк, бейлис и всичко останало освен мастика и вода от пералнята

11. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

Eсе??

какво не ти харесва в мастиката

12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003

Eсе??

да не прозвучи като лош съвет...само,

ама няма ли начин да скатаеш писането на есето?

13. Member
    Тук е от
    Dec 2003

Eсе??

"Младото население на България-потенциален ресурс за развитие на стрната"-

Що не ги бъзнеш тия пичове че им е много тъпа темата[:D]

"Плантации от трева и перспективи в селското стопанство'

или друга подтема "Туризъм и инфраструктура в Българо-Колумбийско пртньорство" ако вмъкнеш и главно действащо лице Юсарян примерно може и някоя узорясала комисия награда да ти даде[:D]Абе ресурси много!-на днешно време човек ресурси да иска:

интернет,университети,свободни,нови,стари,комисии за всичко,и от към телевизии не може да се оплаче,субсидии,войни,болести и катаклзми,врачки,полет до марс,мегахерци ама всичко си имаме ! А като се изчерпат ресурсите да му мислят старите[:D]

14.  

15. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Eсе??

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">какво не ти харесва в мастиката

<div align="right">Originally posted by glarus*-*07/02/2004*:* 01:20:45</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Навявя ми мрачни <font color="limegreen">облак</font id="limegreen"><font color="blue">ови</font id="blue"> чувства, а и трудно я пия, като сложа противогаза... [:P]

kafka, добър анализ на държавната конюнктура[Yes!][Wow!][Yes!], но вместо да объркваш момчето, по добре му спретни един увод и заключение, че на неговото Д` се пише есето...и все пак той трябва да ги мъдри някакви...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе