-
лизинг ?
Не съм съгласен с теб в извода ти за ползата от лизинга; нещо повече - при лизинга има модел на мултипликация на средствата точно при потребителя - той разполага с една стойност, в лицето на вещта, която може да инвестира, а не е платил пълния и размер към момента на придобиването, откъдето може, ако е търговец например, да инвестира свободни в момента средства и в оборотен капиталец, и т.н. А за размера на лихвата, който определя цената на лизинговия капитал - еми и двамата знаем много добре - основни фактори на цената - търсенето и предлагането. Предлагането е на относително ниски равнища, а потребителите на такъв капитал са строго специфични като група за отделните стоки - това определя допустими високи цени. Всеки на пазара гледа да изкара, колкото може повече. Промените, специално на този пазар, изискват време, защото зависят от дохода, доверието и надеждността на потребителя.
-
лизинг ?
Smarkov, обади се и питай в БулКом2000 ( www.bulcom2000.com ). <= Това НЕ е реклама, просто веднъж четох статия, в която се описваше лизинговата политика на фирмата и се поясняваше, че дава възможност за продажба (лизинг) на отделни артикули.
За съжаление, непомня подробности относно статията.
-
лизинг ?
FearMe - абсолютно съм съгласен с теб !!![:)]
D3BEPP - аз не съм икономист, но човека (FearMe) е прав що се отнася до двата типа потребители:
- за такива които могат да реализират бърз оборот на средствата си - лизинга е изгоден
- за обикновения потребител (сигурни доходи, но без бърз оборот на средства) - неизгоден (губиш от разликата в лихвите => вземаш банков кредит, а не лизинг)
FearMe - поправи ме ако грешно съм разбрал
-
лизинг ?
d3berr, аз и преди казах - САМО ако си търговец и въртиш парите с доходност>цената на кредита имаш полза от лизинга! ако си обикновен потребител губиш и то сериозно.
smarkov, аз бих те посъветвал следното - вземи пари от:
1. родители
2. приятели
3. банка
4. самия комп на лизинг
колкото по-нагоре се закачиш по точките, толкова по-изгодно ще ти е.
-
лизинг ?
Еми хубаво. Грешно е според мен това съждение. Хайде тогава като обикновени потребители почнете да събирате пари да закупите къща, а междувременно докато ги съберете си вземете къща под наем. Икономисти сте, ама принципът за цената на парите във времето и дисконтирането на паричните потоци е първи принцип на финансите. Колко ли ще излезе крайната сметка???
-
лизинг ?
Smarkov, ще те помоля, ако разбереш нещо по въпроса да драснеш два реда, защото и аз съм силно заинтересован относно лизинга.