Здравейте, хора!
Имам прост въпрос, а именно:
как да направя така, че датата да ми излиза във формат 27.03.2004 или 27/03/2004, а не short, general 3/27/2004 или другите Long формати?
Здравейте, хора!
Имам прост въпрос, а именно:
как да направя така, че датата да ми излиза във формат 27.03.2004 или 27/03/2004, а не short, general 3/27/2004 или другите Long формати?
Благодаря, -CTPAX-, но пак не ми излиза 03 за март, само 3. Как да направя така, че първи март да излиза 01.03, а не 1.3?
MyDate = IIf(Day(Date)<10,"0","") & Day(Date) & "." & IIf(Month(Date)<10,"0","") & Month(Date) & "." & Year(Date)
Така точно не стана, с тоя синтаксис, но все пак ми показа идеята. Не ми остана време да го боря, но съм сигурен, че ще стане.
Благодаря!
MyDate = Cstr(Day(Date)) & "." & CStr(Month(Date)) & "." & CStr(Year(Date) )
Ако държиш на формата 01.01.2004, вместо 1.1.2004:
MyDay = Cstr(Day(Date))
If len(MyDay)=1 then MyDay= "0" & MyDay
MyMonth = CStr(Month(Date))
If len(MyMonth)=1 then MyMonth= "0" & MyMonth
MyDate = MyDay & "." & MyMonth & "." & CStr(Year(Date) )
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">MyDay = format((Day(Date)),0#)
<div align="right">Originally posted by joro22*-*05/04/2004*:* 09:58:03</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Става въпрос за ASP(VBScript), не за Visual Basic, да не говорим, че това, което си написал, и на VB няма да тръгне :-)) Всъщност аз съм допуснал същата грешка, оказва се, че няма IIf във VBScript, така че ще остава това, което е написал Ghost.
Оправих се.
Благодаря на всички, най-вече на -CTPAX- и Ghost!!!
Ново 20!
В таблица на Access имам поле "дата", в което нещата си живеят в date format. Искам от него да извадя всички редове, в които данните в поле "дата" са с някакъв период назад, напр. месец.
Благодаря!
Най-просто е така (пиша ти само select-а):
"select * from table where field>" & CDbl(DateAdd ("m", -1, Now))
това ще ти извади всичко 1 месец назад от текущия момент с точност до секунда. Ако искаш да е месец назад, но да се включват целите дни, заменяш Now с Date.
Благодаря!
И аз бях пробвал нещо подобно, но не съм налучкал вида на променливата
MDB живее на някакъв империалистически server и останалите данни в нея са с маймуни, но се дисплейват коректно, а датата - в техния формат. Маймуните правят проблем със sort-a. Някой има ли решение???