На някой излиза ли му надпис: "All or part of the channel map has changed. Auto tuning - Yes or No?"
Този пост е редактиран от nerazzurri; 29-01-15 в 22:07.
Това е информация, че има добавени канали в програмната схема. Появява се и при използване на HD приемник на NET1, и при използване на кабелния тунер на телевизора (при включена настройка на ТВ за получаване на съобщение за поява на нови канали).
Като ме включиха към Нет1 го пуснаха на автоматично сканиране, но новите 5 канала вече бяха пуснати преди 5 дни. Аз го пуснах да си сканира отново след няколко дни. Но на другия ден пак ми излезе същия надпис. Е, вече едва ли ще го пускам пак да го прави и после отново да си ги пренареждам каналите.
Нямам техем приемник или модул. Да не би да е от това, че си преподреждам програмите всеки път след автомачиното сканиране? Защото нови канали след 13 януари няма.
Имаше разместване на канали на 22-и. Може и от това да е.
Това преподреждане отдавна го зарязах. Оставяш ги както са подредени по списък, след съответното сканиране, после си взимаш една разпечатка на актуалния списък от офис на нет1 и цъкаш по нея. Запомнят се бързо няколкото канала, които човек гледа най-често.
Да, и аз мислех за разместването на 2-та канала от 22-ри. Но надписа ми го изписа някъде 5 дни след това.
Виж, за тая разпечатка не знаех. Звучи ми интересно.
- - - - - - - - - -
Вие имате ли субтитири на Диск. Свят и на Сайънс? Ту имам, ту нямам. Повечето нямам.
Еее, не, продължава да изскача тоя надпис. Давах му да сканира и пак го показва - и снощи, и сега сутринта. Телевизорът е ЕлДжи, ако има значение.
И аз съм така с моя LG - забранил съм опресняването. Опреснявам само честотите, на които са се появили новите канали.
Благодарско и на двамата!
Моят е 32ln5400, и има една опция за автоматично ъпдейтване на каналите. Ще я сложа на OFF. Ако е тая опция обаче. Намира се в Settings-Setup-Cable DTV Setting-Channel Auto update. Точно под избора на оператор, която е неизбираема. Дано е това.
А че ми липсват субтитри на някои канали, дето трябва да ги имат, здраве да е
Frogst, как ги опресняваш само честотите на новите?
При мен става като отида в опцията за тестване на сигнала. Там задавам носещата честота за всеки нов канал по отделно и му давам да опресни каналите само за нея. След това новите канали ги бута най-отзад, а аз си ги местя където си искам. Поне при моя е така, но пак казвам, ТВ не е първа мода. Относно липсващите субтитри, задай в менюто за буквите първи език да е български.
Влизах в опциите за честотата на каналите. Но "update ми е сиво, т.е. не може да се избира. Нищо де, карай.
Задавал съм го на какъв ли не език на буквите в менюто. Въпросът е, че само на 2 канала е така - Discovery World и Science. На останалите си има субтитри. А на тия два понякога се появяват. Обаче много рядко.
И при мен е така. Причината е че самите канали не са преведени изцяло на български. Отделни предавания са с превод при това мисля, че самите титри са вградени във видеото, а не са им на отделна пътечка, но както и да е... Преди време звъних на НЕТ 1 по повод руският дублаж на посочените от теб канали. Аз съм настроил ТВ така, че ако няма БГ звук да ми пуска руски ако има такъв. Въпросните канали имат руски дублаж, но в опциите на ТВ не се подава инфо за езика на потока, стои просто като аудио 1 и аудио 2. От НЕТ 1 ми обясниха тогава, че така се подава сигнала от самите канали и трябва ръчно да сменявам аудиото, което не е кой знае какъв проблем
Относно настройките на каналите, при мен е така – първо отивам в менюто на ръчна настройка. След това въвеждам носещата честота напр. 636000. Тогава бутона опресняване става активен и го натискам. Това е.