Re:Конвектор или лъчисто отопление?
KonanVarvarina- за Кампата нямам сведения и не ща да имам,но за смядовския радиатор,с който съм се топлел като малък и за Адакса,който ползват познати,мога да доказвам до утре че няма разлика в отоплението и харча на ток.Спор няма,че дизайна е по-добър,но да дам 300 лв за това е изключено.
Мой приятел продава Адакси в Ловеч и Троян и ползва такъв в тях за резерва на Панасоника си.Искаш ли да те свържа да му обясниш колко е добър?
vanko68,ще ме разплачеш...нямало било разлика в отоплението със Смядовси и Адакс ,сигурно е така сигурно комфорта и при двата уреда е еднакъв,не споря защото Адакс не съм ползвал,но тук говорим за технически решения и изпълнения които се разминават с около 30 години...по същата логика може да се каже че няма разлика в отоплението между Мидеа и Даикин,защо тогава да си копувам по скъпият...
vanko68, :) понеже в едната спалня имам Адакс 1500вата, а в другата смядовски радиатор 2000 вата, няма нужда да ме свързваш с никого зада ми се изяснява кое е по-добро.
Точно обратното, предлагам ти - да се обзаложим - вземаш 100 евро и идваш в къщи (ще извикаме и свидетели - мераклии колкото искаш :) ). Ако обаче се окаже, че Адакса топли по-добре (по бързо затопля помещението и е по-икономичен) си тръгваш без 100 евро - навит ли си? :yahoo:
Конан-как разбра,че Адакса е 30 год по-напреднал в техническо отношение.За последно ще те питам какво различно има в него,освен в дизайна??? Ако мен ме питаш за нещо в напредъка на климите за посл.30 години ,ще ти обяснявам до следващия петък,а няма да говоря празни приказки.Разгледах и сайта на Адакс,не виждам да се хвалят с някакви технически новости.
Pat-да не се окаже,че стаите ти са със различни загуби? Я се огледай за съседи,външни стени ,подове,тавани ,че аз като дойда ,ще правя точно това.
Незнам колко харчат вашите радиатори и клими но при мен сметките за ток са приблизително еднакви ( лято- 50-60лв и зимата 140-170лв.) Когато се отоплявам с климатиците, са настроени на 26-27гр. в стаята по терм. e 24гр. и въпреки всичко на жената пак и е студено , а сега с конвекторите настроени на 22гр. в стаята 22гр. e доволна :ole и на мен също ми е по приятно. Хайде със здраве и :Drinks:
vanko68,ами погледни им "реотаните",кой от какъв материал или метал е,замери кой на какви градуси нагрява и каква е площа му,погледни и реализацията на управление ...
Не знаеш колко съм ги гледал и мерил,нали? А ако не си виждал "реализацията" на управлението,да знаеш,че е с един глупав терморегулатор в механично или електронно изпълнение.И в двата варианта е елементарно.
То сега и едни специални керамични духалки продават от много специален материал,само дето няма разлика в топлото с обикновената.
Щом като си гледал,мерил и твърдиш че са абсолютно еднакви уреди като технически замисъл и реализация, че Адакса е Смядовски радиатор след "фейс лифтинг",аз няма какво да добавя,а и е безмислено...както е безмислено да ми обясняваш за напредъка на климите през последните 30 години,защо цикъла на Карно вари го печи го пак сие цикъл на Kарно ... :))
Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
Pat-да не се окаже,че стаите ти са със различни загуби? Я се огледай за съседи,външни стени ,подове,тавани ,че аз като дойда ,ще правя точно това.
Заповядай и гледай каквото искаш - :) еднакви кубатури са, с абсолютно еднаква изолация ( за съседите недей гледа защото този фактор дава предимство на радиатора) :) ама и с него, пак не може да настигне Адакса.
А за да избегнем всякакви "локални" фактори ще раменим и местата на уредите след първите замервания - надявам се това ще елиминира страничните условия като съседи изолации и т.н....
Чудя се дали да не се цаня за рефер :yahoo:
Недей, че реферите понякога ги бият.. :) Не съм ги виждал тия Адакси, но едва ли са с "извънземна" технология. Мисля си , че при реотаните, ел. енергията става топлинна и светлинна( за друга не се сещам, освен магнитна), каквото консумираме става топлина и светлина. Ако наистина топлят повече, значи по-малко "светят"(нещо като крушките с нажежаема жичка, светят, но и повече топлят от луминисцентните). За да не "светят" Адакси-те, явно са им по-дълги реотаните.. (така си мисля, не съм ги мерил :) )
Е какво пречи на китайчетата да направят и техните реотани по-дълги?
Знам ли? "Джелязото" скъпо.. или им свиди.. А, сетих се и за още една енергия, звукова. Моите акумулиращи бръмчаха..
Очо,добре,че съм легнал на дивана,че няма как да падна от смях.Как само я измисли тази звукова енергия.А електромагнитната? Майтапя се. :))
vanko68,да не се уолаши,нищо не казваш за облога...ще го бъде или не... :))