Резултати от 1 до 11 от общо 11

Конвектор Adax vs Airelec

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    24
    #1

    Конвектор Adax vs Airelec

    Здравейте, тъй като наближава вече отоплителният сезон и трябва да се мисли нещо, ще ви помоля за малко помощ и отзиви за два модела от посочените марки. Ще се отоплява спалня с размери 5х3х2,75м, вътрешна изолация селитрон 0,5см, външна изолация стиропор 5см, под ламинат, ПВЦ дограма 2 броя двукрили прозореца с обикновени стъклопакети, северно изложение. В един от представителите на тези две марки преди около 2 месеца ми предложиха ADAX Glamox TPA 20ET, който към момента е на 314лв(СДИ са махнали отсъпката от 10% на всякакви конвектори с тяхна карта), но сега гледам, че на промоция е Аirelec Tactic 2000W на цена от 219лв. Също така искам да ви питам най-близкият контакт е на около 2,5м, Адакса има разпределителна кутия на гърба си и може да се сложи кабел с такава дължина, но при Аирлека дали е възможно това. Според вас кой е по-добрият избор за посочената стая. Благодаря ви предварително.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Мнения
    67
    #2

    Отговор: Конвектор Adax vs Airelec

    Гарантирам че Airelec топли мноооого по добре от Adax.Пробвал съм и двата варианта.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,204
    #3

    Отговор: Конвектор Adax vs Airelec

    Това е много смело твърдение!
    Мнението ти за точно тези модели, които е посочил автора на темата ли се отнася?

    Дали ще се стопли помещението, зависи какви са му топлозагубите, правилния монтаж на уреда, колко често се отварят прозорци и врати и не на последно място субективното усещане за топлина.
    Adax Glamox имат по-голяма дължина 163см за 2000W и 35см височина, срещу 84/40 на Airelec, който е с U образен огънат нагревател. Температурата на Airelec е по-висока заради формата на нагревателя. От друга страна Adax затопля по-равномерно, поради по-голямата си дължина и температурата му е по-ниска. Обаче цената му е доста висока, според мен.
    За Airelec може да се ползва качествен и изправен удължител 1.5м със сечение на кабела 3х1.5. Захранвам по този начин точно такъв вече 2 години. Няма възможност за разпределителна кутия - нарушава се гаранцията.
    И за двата модела има стойки 19лв. в ТП, така, че не е задължително да се монтират на стена.

  5. Member
    Тук е от
    Apr 2014
    Живее в
    pleven
    Мнения
    855
    #4

    Отговор: Конвектор Adax vs Airelec

    Един киловат топли като...един киловат!Два-като два!....Аирлека си е правен във Франция,Адакса -май в Литва.....Аз също избирах преди година и взех Аирлек.Няма пукане,няма пращене,но как ще е зимата-тепърва ще видим.....Без значение,каква е марката,не отивай на разклонители,удължители и т.н....Не е никакъв проблем да се монтира кабел с достатъчно дължина.При мене дори се наложи да клъцна кабела,защото монтажа ми е на стена,статично,и няма да има местене!....

  6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,204
    #5

    Отговор: Конвектор Adax vs Airelec

    Tочно преди Нова година купих два Airlec-ка, същия модел, за същата цена. Има леко пукане при първоначалното пускане и калибровката на степените на термостата не беше както трябва. Сигурен съм в написаното, защото имам с 2 години по-стар Airlec Tactic 2000W. Тествах на същото място и помещение. Новите задействаха на положение 4, а стария - на 3. Писах на вносителя - отговориха ми с такива безсмислици, че просто спрях да се занимавам! термостатите се калибрирали при различни атмосферни условия и влажност и затова се получавало така. а дефакто се намалява диапазона на регулиране.
    За Adax - не съм сигурен дали всичко се прави в Литва или само серията Standart. Тук се обсъжда Glamox. А и ги дават за малко по-големи помещения поне на хартия, според климата, разбира се.
    Ако загубите са големи, и 10kW да е, пак може да не се стопли човек. Миналата година буквално бях прегърнал едното Airlec-че. То, горчичкото едва стопляше радиус от 1м до 16 градуса, а останалата част. При външна около 5.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2013
    Мнения
    37
    #6

    Отговор: Конвектор Adax vs Airelec

    И аз да се включа, за да не отварям нова тема. Пред същата дилема съм. Adax или Airelec Tactic? Гледам, че втория го има на промоция в Технополис за 219лв 2000В. Стаята, за която ми трябва е панел, 12-13кв.м и височина 2,5м, нова ПВЦ 5-камерна дограма със двоен стъклопакет 4 сезона, вътрешна изолация на двете външни стени с вата и гипсокартон, предстои и поставяне на ламинат с уж изолираща подложка. До сега бях с един маслен радиатор на 25-30 години, но дограмата беше стара и нямаше изолация и в по-студени дни не успяваше да стопли добре. Да не говорим докато загрее и стопли колко време минава.
    За Адакса гледам серията Glamox, но те са доста дълги. Някой може ли да каже за серия Economy нещо? Airelec пък са по-компактни, като че ли. И за двете марки чета добри отзиви и още повече се чудя.
    Задължително ли е конвекторът да е под прозореца? Чудя се, защото ако е там, пред него ще има едно бюро на разстояние около 40см и монитор върху него в единия му край. И последно - трябва ли конвекторът, който и да е той, да е постоянно включен, за да поддържа температурата или може да го включвам и изключвам, когато си искам. В смисъл дали затопля бързо.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    24
    #7

    Отговор: Конвектор Adax vs Airelec

    Ами топлозагуби от отваряне на врати и прозорци ще има само при проветрявяне мисля, в тази стая ще се нощува по принцип като през деня мисля малко да намалям градусите и така, но според мненията ви още не съм сигурен кой от двата да взема, някой с мнение за Гламокса?

  10. bpd
    bpd е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2014
    Мнения
    27
    #8

    Отговор: Конвектор Adax vs Airelec

    Ако вземате Адакс преди да го купите се заслушайте при включване дали не просвирва ,моят е серия economic 1250w ,при в всяко включване се чува едно такова металическо свирене за около 20-30 секунди,след това изчезва чува се като включва и изкл.терморелето но това е нормално с механичен сам ама това свирене дразни вечер когато е по тихо,така че слушайте ако купувате,иначе топли добре ,стаята мие 3,5м на 5м и 2,55м висока, стаята има изолация с вата и гипскартон така че няма проблем с отоплението,реших да го занеса в сервиза и от там естествено не чуха нищо ясно беше че така ще кажат и си го взех може би ще го сменя за по тих догодина

  11. Member Аватара на ruuni9
    Тук е от
    Apr 2015
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    823
    #9

    Отговор: Конвектор Adax vs Airelec

    Аз имам Adax Glamox 2000W и Airelec Basic 3000W. За мен Adax-а си е номер 1! По-точно модела Glamox. Това е Мерцедеса на конвекторите за мен! И Airelec-а топли, но при вкл/изкл ми цъка леко релето и има много лекичко пукане на ламарината. При Adax-а -нищо! Нито се чува реле, нито пука, абсолютна тишина! И, няма такава перфектна топлина!

  12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,204
    #10

    Отговор: Конвектор Adax vs Airelec

    Не е коректно да сравняваш Glamox, който е с електронен (или цифров термостат според модификацията) и Basic - с механичен!
    Правилно е да се съпостави с Airelec Tactic поне или Elite.

  13. Member Аватара на ruuni9
    Тук е от
    Apr 2015
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    823
    #11

    Отговор: Конвектор Adax vs Airelec

    Не съм искал да сравнявам двата модела, макар че, сега като си чета мнението, май има нещо такова? Просто изказах мнение за моите два модела, но не в директен двубой, кой е по-добър. За мен, от към качество на топлина, Glamox-а е по - добър!

  14.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Продавам Лъчист стъклен радиатор Airelec Glassance 2000W
    От iivanov28 във форум Приключили продажби
    Отговори: 7
    Последно: 26-10-13, 19:51
  2. Продавам конвекторна печка ADAX VP 1115 KT
    От cheeseus във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 20-10-13, 19:32
  3. Продавам конвекторен радиатор AIRELEC PARIS ELEC.2000W
    От Dream85 във форум Приключили продажби
    Отговори: 4
    Последно: 21-07-12, 09:39
  4. продавам льчист радиатор airelec glassance 1500w
    От olia89 във форум Продава
    Отговори: 9
    Последно: 01-11-11, 22:10
  5. Отговори: 2
    Последно: 21-01-10, 17:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе