Имам една малка кухня 9-10-кв.м. която искам да отоплявам* с духалка.
Споделете опита си кои са читави и тихи, до сега ползвах една от 10лв. купена от алати която и се разтопи решетката на предният панел.
Благодаря!
*- за нищо друго няма място
Преглед за печат
Имам една малка кухня 9-10-кв.м. която искам да отоплявам* с духалка.
Споделете опита си кои са читави и тихи, до сега ползвах една от 10лв. купена от алати която и се разтопи решетката на предният панел.
Благодаря!
*- за нищо друго няма място
Преди около година си взех подобна на тази - http://www.technopolis.bg/bg/Fan-hea...-2330/p/695328
Първата степен се води тихата, консумира 1200 и наистина е тихичка, но не работи добре термостата на тази степен. Или не изключва и става топло или като изключи се включва като стане хладно. На 2ра степен терморегулацията работи добре. Мисля че има и един вариант, които е по-скъп и има електронен термостат. Може и да е по-добре направен. Като цяло съм доволен от печката и спокойно спях на 1ва степен.
+1 за Rowenta.
От 2012г. ползвам това - https://www.technomarket.bg/products...enta-so-2035fo
Затопля доста бързо 20кв.м стая, а silent функцията (първа степен) е идеална за поддържане на температурата през нощта.
Явно избора ми ще е между DeLonghi Verticale Style HVF3031 и някой от моделите на Rowenta за съжаление не намерих характеристики Ровентата колко е шумна.
Rowenta Sprinto Silence 2000 Heizgerät schwarz - Heaters - computeruniverse
Maximum noise level: 47 dB
Това е на втора степен, на първа - на разстояние метър, не се чува нищо.
Още един глас за Rowenta - имам Rowenta Sprinto SO 2030 и на първа степен почти не се чува, може да се спи спокойно.
От няколко години ползвам тази http://www.technopolis.bg/bg/Fan-hea...15-F0/p/695322 На първа степен /1200вт./ почти не се чува.Преимуществото е че засмуква въздуха отгоре а не отзад заради прахта.
Поръчах я за 65лв от техм@рт да видим.
edit: дойде същия ден. На втора степен духа доста силно, но шумно поне топли. На първа (silent) е сравнително ок като шум топлината е напълно достатъчна според мен. Самият шум е приятен стегнато звучи никакви паразитни шумове само въздушен поток. Обаче е шумна като климатик на средна степен което е ок не е много, но се чува. Шумна е като останалите духалки на 1 които съм чувал. Солидна изработка времето ще покаже колко години ще изкара надявам се да не се задрънка след година две.
Хора вие да не сте глухи,че да казвате на 38-40 дб ,почити не се чува.Че той климатила ми на максимална съепен е 38 дб а на тих режим 21 ,и тишината вечер спокойно го чувам на метър от мене,като е на тих режим,особенно в малка стая.
При всеки усещането е индивидуално, зависи къде живееш (село/град) и към какви нива на шум си привикнал. 35-40 dB е фонов шум със силата на шепот, колко силно ще го чуваш на 4 метра от теб?
Моето скромно мнение - хоризонтална духалка с метален корпус.
По възможност с турбинка или с множество лопатки, отколкото една метална перка с 3. Въздухът навлиза от пода, а не отгоре, както някой беше писал вчера.
Имам DeLonghi 2001 набор (за високата тогава цена от 59лв.) и не ме е предала до момента. Ползвам я в преходните периоди само.
Преди 2 години започна да шуми от време на време. Вероятно лагерчето на турбинката. Това се получи след като се спънах се в нея, а два пъти я ритнах без да искам. Затова преминах на отоплителни уреди, закрепени на стената.
Конвекторът е идеалното решение, дори и да го сложиш по-високо от указаните 20-25см от пода. Просто ще трябва да му задаваш по-висока температура.
Такова чудо като тиха духалка няма! Наличен ли е вентилатор - шумът е налице.
Погледнете подовите отоплителите тип духалка с керамични и "мика" нагреватели. Някои от по-скъпите тип колона са с филтър на входящия въздух. На мен ми се струват доста по-тихи от обикновените за 20лв. Аз се чувствам по-комфортно с керамичните нагреватели..
Чува се духалката, но както казах нямам никакво място за това я избрах пред конвектор. Помещението е кухня не е напълно безшумно и има доста фонов шум търпи се не е спалня.