Отговор: Електронен термостат на конвектор
Цитат:
Първоначално публикувано от
Miro40
Дали няма да изразходва повече ток така,отколкото ако се изключваше и включваше в по-голям интервал от време?
Еднакво ток ще гори когато поддържа еднаква температура. В твоя случай обаче ще я поддържа по точно с по щадящ нагревателите температурен режим.
- - - - - - - - - -
Цитат:
VanDan
Само, който не е имал котел на природен газ с висока минимална мощност, по-висока от тази на инсталацията, не разбира каква напаст е котелът да се включва стотици пъти на ден за по 30-40сек. , после да изключи за 2-3мин. и пак да включи и така в безкраен цикъл.
Ти ако имаш такъв цикъл и стоиш на топло ще трябва да черпиш. Това са 5 минути работа на час с мощност около минималната. Сумарно 2 часа за денонощие по кубик и половина на час = 3лв.:) Не е толкова черен дявола колкото някои се опитват да го изкарат. И основната причина при големи сметки в 98% от случаите не е котела.
Цитат:
VanDan
Само, който не е имал котел на природен газ с висока минимална мощност, по-висока от тази на инсталацията, не разбира каква напаст е котелът да се включва стотици пъти на ден за по 30-40сек. , после да изключи за 2-3мин. и пак да включи и така в безкраен цикъл. Това е сериозна тема, за да се прави майтап с нея, но няма никакво място в теми със съвсем друго съдържание. Не е моя работа разбира се, а на съответните модератори да преценяват.
Еми този който го е имал кой го е карал да си го закупува и да му цъка по цял ден да не би да му се е паднал от тото или насила са му го дали.
Дискусията ни е напълно излишна, но не мога да се сдържа. РРР1, умен човек си очевидно, но не знаеш от пряк опит някои неща от тази област. Преди години други газови котли освен с 9-10KW минимална мощност не се предлагаха на пазара. Не подлежи на избор или тото. От около 2-3г. вече се появиха прилични модели.
espace мислил съм го това, но на практика (нали ти си ми правил системата) след оптимизациите и спирането на цък-цък режима и разходът падна (20-25%) и комфортът се подобри доста. Котелът почива дълги периоди след като затопли за един цикъл горене радиаторите.
Както и да е. Темата е за съвсем друго. Мисля че модератор може да изчисти ненужните постове.
ADAX-а ми в спалнята така си работи от 2002г и никакви проблеми. Е, съотношението се променя, както и продължителноста на цикъла вкл/изкл. Но често е и около посочените от теб стойности.
Малко закъсняло включване, но имах проблем с компа.
Цитат:
goshe
ADAX-а ми в спалнята така си работи от 2002г и никакви проблеми. Е, съотношението се променя, както и продължителноста на цикъла вкл/изкл. Но често е и около посочените от теб стойности.
Малко закъсняло включване, но имах проблем с компа.
Е, това вече напълно изясни нещата около така зададения ми въпрос,Благодаря.