Електронен термостат на конвектор
Здравейте,
Имам питане относно електронен термостат на конвектор"Aerelec" 2000W.Термостата включва и изключва много често,15 секунди държи включено и 45 секунди изключено(за 1 минута време) и така постоянно.Нормално ли е това?Ако някой ползва такива конвектори,моля да сподели как е при него?
Отговор: Електронен термостат на конвектор
това е много обичания от всички режим цък цък затова го дръж в кондензен режим:BigGrin:mad::p:lol::gun_bandana::-memnon:police::lipsrsealed:
РРР1, въпросът е за термостата на електрически конвектор - какъв режим цък-цък, какъв кондензен режим?!? Да не сте "още снощен"?!?
Защо са му сложили реленце, защо не е с триак. Сигурно има защо, умни хора са го мислили.:)
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
Защо са му сложили реленце, защо не е с триак. Сигурно има защо, умни хора са го мислили.:)
Това е ясно,но въпросът ми е конкретен-нормално ли е това поведение на термостата?Конвектора е нов,за първи път го включвам,и за това питам,ако има хора,които ползват такива конвектори да споделят как е при тях?Или трябва да го нося в сервиза?
А наистина ли е с реле? Иначе какъв е проблема да си включва и изключва стига да държи точно температурата.
С Дигитален електронен термостат е.Ако механичните термостати са с прецизност 2-3 градуса разлика от зададената температура,то при този вид термостати,отклонението което може да се регистрира е 0.1 градуса.Конвектора работи много добре.Подържа точно зададената температура, и всъщност нямам никакъв проблем с него,ако не е това често включване и изключване.Дали няма да изразходва повече ток така,отколкото ако се изключваше и включваше в по-голям интервал от време? Цитат:
espace
А наистина ли е с реле? Иначе какъв е проблема да си включва и изключва стига да държи точно температурата.
Цитат:
Miro40
С Дигитален електронен термостат е.Ако механичните термостати са с прецизност 2-3 градуса разлика от зададената температура,то при този вид термостати,отклонението което може да се регистрира е 0.1 градуса.Конвектора работи много добре.Подържа точно зададената температура, и всъщност нямам никакъв проблем с него,ако не е това често включване и изключване.Дали няма да изразходва повече ток така,отколкото ако се изключваше и включваше в по-голям интервал от време?
Е ако се включва и изключва в по-голям интервал от време как ще ти подържа градусите с точност 0.1?
Изпратено от моят SM-A705FN с помощта на Tapatalk
Това е и моят логичен отговор,но все пак ми се искаше да видя дали някой притежател на такъв конвектор на практика ще потвърди,или ще отхвърли тази логика, и то най-вече във връзка с изразходваната ел.енергия. Цитат:
krasimirradev
Е ако се включва и изключва в по-голям интервал от време как ще ти подържа градусите с точност 0.1?
Имам Adax с електронен термостат и не се чува никакво "цъкане" .
Цитат:
Miro40
Това е и моят логичен отговор,но все пак ми се искаше да видя дали някой притежател на такъв конвектор на практика ще потвърди,или ще отхвърли тази логика, и то най-вече във връзка с изразходваната ел.енергия.
Моя е 2000w в 13м² и снощи за около 14ч работа и подържане на 20⁰ е изгорил около 3.5kw.
Никъде не съм писал,че конвектора "цъка",когато включва и изключва,а наблюдавам индикатора за включване на нагревателя,който свети с червена светлина.Добре,щом имаш "Adax" били отделил малко време да засечеш как е при теб,а именно колко време е включен(свети индикатора) и колко време стои изключен(индикатора не свети).Това ме интересува. Цитат:
bisval
Имам Adax с електронен термостат и не се чува никакво "цъкане" .
Така кажи.:) Всичко ти е наред, т.н. тайм пропорционал температурен контрол.
Като стане по студено ще промени тези времена, 20/40, 30/30.
Цитат:
VanDan
РРР1, въпросът е за термостата на електрически конвектор - какъв режим цък-цък, какъв кондензен режим?!? Да не сте "още снощен"?!?
Това беше шега насочена към ползвателите на темите за кондензните котли там всяка болест се обяснява с режима цък цък и се лекува ако котела видите ли работел в кондензен режим и аз по този начин си позволих да хибридизирам темите. позволих си да си направя такава шега ако не сте ме разбрали правилно или считате че шегата е неуместна прося извинение.
Само, който не е имал котел на природен газ с висока минимална мощност, по-висока от тази на инсталацията, не разбира каква напаст е котелът да се включва стотици пъти на ден за по 30-40сек. , после да изключи за 2-3мин. и пак да включи и така в безкраен цикъл. Това е сериозна тема, за да се прави майтап с нея, но няма никакво място в теми със съвсем друго съдържание. Не е моя работа разбира се, а на съответните модератори да преценяват.