Отговор: Енергоспестяващи лампи?
  Тъкмо видях това ревю https://www.youtube.com/watch?v=duFoZJvESYE отнасящо се до почти този продукт LED крушка E27 | IKEA Bulgaria.
В общи линии добра крушка с 1000 лумена яркост (около 70вата от старите), 25 000 часа живот с много висок CRI - 90. Демек много близка като качество до слънчевата светлина. Във видеото има сравнение на снимка направена със ЛЕД CRI - 80 и тази крушка и цветовете са по ярки и естествени с крушката на айкиа. Имайте в предвид, че тази айкиа крушка не е от най-енергоспестяващите ЛЕД крушки - излъчва 74 лумена за изхаразходван ват. Това е 13 вата за 1000 лумена, което е под средното за ЛЕД в наши дни. Е по-добре е от 70 вата, ако използвате крушка с нажежаема жичка:BigGrin. Тази крушка е подходяща за девиатор (dimmable)

В описанието на тази крушка на сайта на Айкиа България липства много от най-важната информация относно този продукт - колко ток харчи за тази яркост, както и цветовото рендериране CRI (какво е качеството на светлината и). 
Вместо да ни баламосват, че ЛЕД харчат до 85% по-малко ток да кажат точните ватове и проценти на продуктите си. Моля ви четете какво точно пише на опаковката, за да не останете излъгани.
  Аз, като видя такава постна обява - направо я подминавам.
     1 Прикачен файл(ове)
  Тия дни след почти 20 годишно ползване се спомина и последната от първите енергоспестяващи "крушки" , които съм купувал - производство на ДЗУ Ст. Загора по лиценз мисля на Филипс бяха ...
 https://forum.setcombg.com/attachmen...id=18741&stc=1
  Преди около 1 година купих 15 Sylvania MLFS(спираловидни-15,20,23 W), 1 Osram Dulux SuperStar Stick (17 W) , 1 Osram LED STAR CLASSIC A(10 W) и смених всички крушки у дома. Оттогава няма никакви проблеми и по-светло никога не е било. За нищо на света не бих купил българо-китайски изделия. Даже и в крушките трябва да се търси класа.
  тия дето си си ги купил са чисти китайци .. Осрама ми изкара 1г ,Силвания няма като едно време ( още имам в нас от 2002г но бяха английски и по 25 лв на ония пари ) и са ментета вече
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
Alexi 
   тия дето си си ги купил са чисти китайци .. Осрама ми изкара 1г ,Силвания няма като едно време ( още имам в нас от 2002г но бяха английски и по 25 лв на ония пари ) и са ментета вече

Колега , приказваш глупости , поне що се отнася до Осрам . Осрама който е чешки ( правил съм им офиса и шоурума в Прага ) са много по надеждни дори и от Филипс . Навсякъде в къщи съм с Осрам от далечната 2006 г. и не ми е изгоряла нито една , за разлика от филипсите дето ги наслагаха в офиса и за 4-5 години вече имаме неколко сменени :scared: . Освен да си попаднал на Китайско менте внесено по другия начин :confused:.
  не се знае колко ток горят
колко често изгарят 
и колко светят 
 Big brands 'cheating' consumers with false lightbulb efficiency claims | Environment | The Guardian

имаше едни осрами с 20к часа живот цфл-ки сега ги няма има само 8-10к часа
   Цитат:

estqwerty 

Ами аз съм с тези - OSRAM DULUX EL LONGLIFE E27 , и май беха с 15 хил. часа и 500 хил. цикъла вкл./изкл. . Вече съм изхвърлил опаковките след като имизтече 3 годишната гаранция . Бе беха си скъпи и ми излезнаха тогава средно по 22 - 23лв на парче .
   Цитат:

Alexi 

Точно Sylvania MLFS и Osram Dulux SuperStar си ги правят в техните заводи. Досега никакви забележки по тях.А ти ако искаш си карай с българо-китайките v-tac,ultralux и други които завършват на lux.
  Бе то има китайски и "китайски" ;) - имам към 6-7 още работещи перфектно китайчета от Метро (някаква тяхна марка бяха , сега не се сещам как беше) , слагани 2004г. ... 
Работата е там ,че купените в България маркови лампи (то не само за лампите е така) не се знае колко са оригинални и дали само на цена не го докарват оригинални ...;)
  Koлeгa , пpиĸaзвaш глyпocти , пoнe щo ce oтнacя дo Ocpaм . Ocpaмa ĸoйтo e чeшĸи ( пpaвил cъм им oфиca и шoypyмa в Πpaгa ) ca мнoгo пo нaдeждни дopи и oт Филипc . Haвcяĸъдe в ĸъщи cъм c Ocpaм oт дaлeчнaтa 2006 г. и нe ми e изгopялa нитo eднa , зa paзлиĸa oт филипcитe дeтo ги нacлaгaxa в oфиca и зa 4-5 гoдини вeчe имaмe нeĸoлĸo cмeнeни  . Ocвeн дa cи пoпaднaл нa Kитaйcĸo мeнтe внeceнo пo дpyгия нaчин .

Доста лампи са ми минали през ръцете, но чешки Osram тук не съм срещал-only China. Е, веднъж купих метал-халоген Osram made in USA, но той струваше 75 лв. с/у 9 лв. за същата китайска.
  Аз пък взех 2 Осрам от Кауфланд, едната изгоря на втората седмица, върнах я и новата изгоря на втория месец. Другата засега работи... и двете крушки са на едно осветително тяло... ако си изкарат гаранцията пак добре.
  Тоя, който е очаквал, че енергоспестяващата лампа ще бъде по-надеждна от тази с наж. жичка, определено е наивник. Изключвам сегашните с НЖ, които умишлено се правят с малък ресурс. Нищо изненадващо, т.к. вируса се разпространи и във всички други потребителски техники.
   Цитат:

fbr 
   Тоя, който е очаквал, че енергоспестяващата лампа ще бъде по-надеждна от тази с наж. жичка, определено е наивник. Изключвам сегашните с НЖ, които умишлено се правят с малък ресурс. Нищо изненадващо, т.к. вируса се разпространи и във всички други потребителски техники.

Определено аз съм голям наивник.

- - - - - - - - - -

Цитат:

dwrbudr 
   Аз пък взех 2 Осрам от Кауфланд, едната изгоря на втората седмица, върнах я и новата изгоря на втория месец. Другата засега работи... и двете крушки са на едно осветително тяло... ако си изкарат гаранцията пак добре.

Не знам какви си взел но от същото място преди година на мен и приятелката съм взел 4 Osram Dulux SuperStar Stick за използване в екстремни условия(баня,кухня) и досега няма никакви проблеми.