Здравейте!
Искам да ви попитам взех си един UPS, но няма да го ползвам за да захранвам компютъра ми, а помпа за локално парно, а тя е 60W... И като пусна UPS-а и на помпата отиват към 330 волта!!! (без товар ми е 440V). Като си включа компютъра със него нещата са ок ама монитор и компютър са си е сериозен товар... Та въпроса ми е дали мога някак да преправя UPS-а да пуска 220 волта, но без да добавям допълнителен консуматор на изхода... UPS-а е Inform Guard 1200 VA ... имам предвит ако може самата схема да се промени и да смъкна изходящото напрежение... Ако някой знае давайте идеи! Мерси предварително
не си познал марката на УПСа ,тя е АРС .. можеш да го рекламираш ,все пак си има гаранция предполагам .. преправянето зависи от схемата му ,най вероятно ще ти излезе колкото още един такъв куча марка
Има и друго нещо. Катос се мери напрежени на UPS обикновенно показанието е грешно, поради това, че UPS-а не вади синусоида. Колкото е по евтини UPS-a толкова по далеч е от синосоида. За локално парно си има специлани джаджи(нещо като UPS) и се вързват кък акумулатор за кола. Тези евтинджоските за компютри нестават, пък какво да говорим за ел.двигател.
Направил си много голяма грежшка, приятел ! В случай, че оставиш помпата да работи на UPS-а до края на сезона, тя ще започне да дрънчи. Това са последствията от симулирана синусоида на помпа и всички ел. двигатели. това с напреженията го остави то не е интересно , но в случай , че искаш с обикновен волт метър да премериш какво имаш там направи следното : вземи един изправител ( грец) за 40 ст. от някой магазин над 400 волта . На изхода свържи някакво кондензаторче примерно 10 микрофарада но да бъде над 400 волта пробивно !!!! Включи това нещо в UPS-а закачи волтметърчето на двата крака на кондензатора ( тогава вече трябва да си на постоянен ток) и раздели на 1,41 това което виждаш на уреда. Получената цифра е изходното напрежение но за да не се занимаваш с глупости погледни тук : www.sinecare.com взимаш си един инвертор чиста синусоида и включвай каквото пожелаеш без никакви притеснения успех..........
Темата е малко стара. По принцип се продават специлани UPS-и за помпи на парно. Мисля че не ги наричат UPS-и. Те са направени да се вързват към оловен акумулатор за автомобил. Иначе има много хубави UPS-и със синусуидален ток, но са скъпички.
И аз да кажа нещо ката нов участник.Като се мери напрежението на Ю Пи Еса човека го е мерил при свален консуматор.Тогава уреда се мъчи да хване нещото което трябва да захранве, и понеже то липсва се получават едни пикове и спадове не е за гледане!Затова ЮПС-а трябва да е с включен в него товар.Аз правих такова замерване с един прибор който имам.Казва се енергиен монитор на немската фирма "Волткрафт"-мн.е точен.Та той ми отчита текущите: U,I Pakt.,Prec.cos f,Hz. и др.сойности и с него като проверих моя ЮПС включени към него РС,монитор и ADSL адаптор показва следното:РС с монитора консумират 112 Вт.акт. и 165 Вт.реакт. Кос.Фи 0,67. С UPS 102W ,234V, 51.24Hz Е, не съм му проверявал на осцилоскоп графиката, ама и така върши работа.Успех на всички!