Имам налични два бр. от старите електромери - останаха от смяната им със светкащите. Та въпросът ми е - може ли и как да си свържа електромер само към климатика. Климатикът е включен към контакт, който ползвам и за други консуматори. Благодаря предварително.

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър

Отговор с цитат
  Отговор с цитат
 Първоначално публикувано от VanDan
 Първоначално публикувано от VanDan   Има много добри уредчета, които отчитат консумацията на ток. Някъде из темите бяха споменати марки и модели. Мисля, че с тях е по-лесно и по-точно отчитането. Въпросните стари електромери май не са много точни. И самия електромер има някаква консумация. Аз се чудя дали да махна стария ни такъв, който остана в къщата след монтирането на електронния отвън на стълба. След като сложиха въпросната гадория, сметката за тока нарасна.
 Има много добри уредчета, които отчитат консумацията на ток. Някъде из темите бяха споменати марки и модели. Мисля, че с тях е по-лесно и по-точно отчитането. Въпросните стари електромери май не са много точни. И самия електромер има някаква консумация. Аз се чудя дали да махна стария ни такъв, който остана в къщата след монтирането на електронния отвън на стълба. След като сложиха въпросната гадория, сметката за тока нарасна. 

- писал съм го и в друга тема. Предполагам има оттечка/или както там се казва/. Мерил съм с фазомера - съответно има напрежение, явно слабо щом пиша и в момента. Завъртал съм щепсела, но резултата е същия. Някой ми беше писал, че контакта не е на ред, но вече 5 г. към същия има включени и телевизор и компютър/ + климатика от миналата зима/. А, и да добавя климатика е втора употреба - тошиба от 100 волтовите - може би на това се дължи, че все още пиша.
- писал съм го и в друга тема. Предполагам има оттечка/или както там се казва/. Мерил съм с фазомера - съответно има напрежение, явно слабо щом пиша и в момента. Завъртал съм щепсела, но резултата е същия. Някой ми беше писал, че контакта не е на ред, но вече 5 г. към същия има включени и телевизор и компютър/ + климатика от миналата зима/. А, и да добавя климатика е втора употреба - тошиба от 100 волтовите - може би на това се дължи, че все още пиша.