джаджа за пестене на енергия ?
попаднах на това през линк от адсенс в форума - имаше видео на сайта
споделете какво мислите?
https://www.youtube.com/watch?v=rcYK418Bqsk#
Re:джаджа за пестене на енергия ?
Моето обяснение е че "джаджата" вкарва висши хармоници в мрежата и евтините амперклещи,мерещи по RMS метод(каквто са използвани),дават грешни показания!
НЕ СИ ДАВАЙТЕ ПАРИТЕ ЗА ТЕЗ БОКЛУЦИ.
а бе и аз бях гледал едни купени и отворени - само траф за да свети диода че работи имаше вътре.
един диод енергия не може да пести. но един идиот може ;)
Джаджа за хора, които са си купили евтини осветителни тела в които не е поставен кондензатор, т.е. за да са евтини е спестен кондензатора. В самата джаджа има няколко кондензатора и таймер 555, който управлява само светодиода да мига. Разглобявахме такава преди няколко години.
Конензаторите струват не повече от няколко лева, но устройството струва няколко десетки лева. Ако хората си бяха купили стандартни осветителни тела нямаше да има нужда от такива неща, ама нали е зор да е евтино. На мен ми се струва неразумно да си купуваш евтини осветителни тела, който харчат 20-30% повече, а след това да търсиш начин как да има намаляваш консумацията.
Отгоре на всичкото новите осветителни тела са със електроно управление и може би е по-добре за старите да се купи електронно управление, което заменя дросела.