Вкъщи досега съм с DSC. Централата е 585, датчиците са lc-100, които се водят с имунитет към животни. Имам котка. Фалшивите аларми от нея са над 10 за 3 години. Пичовете, които инсталираха техниката тогава, лепнаха на датчика в кухнята едно тиксо в долната част, за да не хваща ниско и да се активира от животното, на оня в коридора ми препоръчаха да залепя пак тиксо по същата причина. Ебахти pet immune датчика и ебахти професионалистите!
Пред мен в момента има две оферти. Едната е на 91161 (СОТ-ът, който ползвам на двете места и сега) и е за техника Paradox, понеже те вече не работели с джаджи от DSC, а вкъщи били такива, защото ми ги е инсталирал вероятно подизпълнител и т.н. В офертата централата е EVO48, датчиците са DG75. Не познавам техниката на Paradox и нямам никаква идея дали това е добре или зле.
Другата оферта е на DSC СОТ. Не пише каква е централата, а само, че е с 6 зони (вероятно 1565). Не пише и какви са датчиците, но ме увериха, че са от новите, които били много по-добри от текущите. С цената си от 16 лева (два пъти по-евтини от тези на Paradox) обаче по мое мнение се доближават само до lc-100. Казаха, че мога да ползвам и сегашната централа, но предвид фактът, че цената за новата е 118 лева, а 585 е вече твърде стар модел, изобщо не говоря за вариант за ползване на старото.
По оферта Paradox-ът излиза към 60% по-скъпо. Доволен съм от 91161 до момента, а нямам никакви отзиви за работата на DSC СОТ. Kоя е по-добрата техника за моя случай и как се сравнява DSC СОТ с 91161 като услуга?
Благодаря предварително.
п.с. продавам алармена система на Ademco, ако някой може да работи с нея. Не е подходяща за жилищни помещения, поради това, че е с микровълнови датчици, а сирената й е с размера на корабна.