Резултати от 1 до 15 от общо 15

DSC или Paradox?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. pro
    pro е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    187
    #1

    DSC или Paradox?

    Вкъщи досега съм с DSC. Централата е 585, датчиците са lc-100, които се водят с имунитет към животни. Имам котка. Фалшивите аларми от нея са над 10 за 3 години. Пичовете, които инсталираха техниката тогава, лепнаха на датчика в кухнята едно тиксо в долната част, за да не хваща ниско и да се активира от животното, на оня в коридора ми препоръчаха да залепя пак тиксо по същата причина. Ебахти pet immune датчика и ебахти професионалистите!

    Пред мен в момента има две оферти. Едната е на 91161 (СОТ-ът, който ползвам на двете места и сега) и е за техника Paradox, понеже те вече не работели с джаджи от DSC, а вкъщи били такива, защото ми ги е инсталирал вероятно подизпълнител и т.н. В офертата централата е EVO48, датчиците са DG75. Не познавам техниката на Paradox и нямам никаква идея дали това е добре или зле.

    Другата оферта е на DSC СОТ. Не пише каква е централата, а само, че е с 6 зони (вероятно 1565). Не пише и какви са датчиците, но ме увериха, че са от новите, които били много по-добри от текущите. С цената си от 16 лева (два пъти по-евтини от тези на Paradox) обаче по мое мнение се доближават само до lc-100. Казаха, че мога да ползвам и сегашната централа, но предвид фактът, че цената за новата е 118 лева, а 585 е вече твърде стар модел, изобщо не говоря за вариант за ползване на старото.

    По оферта Paradox-ът излиза към 60% по-скъпо. Доволен съм от 91161 до момента, а нямам никакви отзиви за работата на DSC СОТ. Kоя е по-добрата техника за моя случай и как се сравнява DSC СОТ с 91161 като услуга?

    Благодаря предварително.

    п.с. продавам алармена система на Ademco, ако някой може да работи с нея. Не е подходяща за жилищни помещения, поради това, че е с микровълнови датчици, а сирената й е с размера на корабна.

  2.  
     
  3. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #2

    Re:DSC или Paradox?

    Kaкво ще охраняваш с централата? Колко зони? За домашни условия EVO -то е излишно разхищение.
    Виж ESPRIT 65 или ако искаш безжични датчици и дистанционни - Magelan 5050.

  4. pro
    pro е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    187
    #3

    Re:DSC или Paradox?

    Не, нищо безжично не искам - всичко вече е вкопано. Става дума за апартамент - 5 датчика, 2 магнита на дограмата и 1 на входната врата. Въпросът не е толкова за бюджета, колкото дали един от производителите има съществени преимущества и доколко качествена е услугата на DSC СОТ, съпоставена с тази на 91161.

  5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #4

    Re:DSC или Paradox?

    Ако въпроса е за централата - един глас за Paradox от мен. Ако питаш за услугата няма особенна разлика. Полицията има най-големи правомощия, респективно тяхната услуга е по-надежна. Останалите охранителни фирми, при проблем, в крайна сметка се обаждат на полицията.

  6. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    192
    #5

    Re:DSC или Paradox?

    Ако само котката ти е проблем, вместо DG75 мога от личен опит да ти препоръчам датчици 476 Pet на Paradox. Аз също имим котарак и съм с такива датчици. Цената им е около 20 лв./бр. Естествено зависи и от поведението на звяра, когато системата е включена. Моят предимно спи и кротко се разхожда до паницата с манджата. Ако обаче има навика да търчи като луд, да се катери по пердетата и др. високи места, по-сигурния вариант са DG75.
    Относно стария модел на централата - аз съм с ESPRIT 727 ( модел на PARADOX, който 90% от сегашните инсталатори дори не знаят, че е съществувал ), работи си като пушка. Е, не може да ти пали осветлението и да ти вари кафе като съвременните централи, но какво от това?
    Ако все пак си решил да сменяш централа,@Pat ти е посочил евтин вариант на PARADOX( централа,кутия,траф,клавиатура ~ 130 лв.). Имам предвид ESPRIT 65

  7. pro
    pro е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    187
    #6

    Re:DSC или Paradox?

    Благодаря за отговорите. Четейки теми и мнения по различни места разбрах, че изборът е изцяло субективен, а пристрастията надделяват. Накрая мога просто да хвърля едно ези-тура и да приключа.

    @Kasap: от полицейския сот имам лични впечатления, понеже в стария офис бяхме при тях първоначално. Сутринта намираме алармата да вие - цяла нощ по думите на съседите. И така три пъти. Кел файда, че имат правомощия, когато изобщо не се появяват на обекта?

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    1
    #7

    Re:DSC или Paradox?

    Учудвам се че имаш проблем с DCS LC-100!
    Аз ползвам алармена система DSC 1565. До преди 2 години имах датчици DSC BV-201, но си взехме коте и смених датчиците с DCS LC-100 и не съм имал никакви проблеми. Може би не са ти настроили датчиците добре. Теди датчици имат един дйъмпер вляво с три полжения и щом имаш домашен любимец трябва да е в стредното положение. От дясно има друг джъмпер с две положения 15 и 25 кг., а по-горе има потенциометър за финна настройка на чувствителността.
    Алармената система DSC 585 си много добра, ако ще имаш не повече от 3 датчика, защото тя има 4 зони (4-тата зона е силно препоръчително да се ползва за самоохрана). На клавиатурата има допълнителна зона за датчика на вратата. Лошото на 585 е че немогат да и се увеличават зоните. Тя обаче си поддържа приемниците за безжични датчици.
    По-новите модели на DSC са 1616, 1832 и 1864.
    DSC 1616 има 6 зони и могат да и се добавят още 8. Тази система може да се раздели логически и на 2 части. т.е с една система можете да охранявате 2 обекта.
    DSC 1832 има 8 зони и могат да и се добавят още до 32. Тази система може да се раздели логически и на 4 части.
    DSC 1864 има 8 зони и могат да и се добавят още до 64. Тази система може да се раздели логически и на 8 части.

    А относно това коя услуга за охрана е по-добра, на DSC СОД или на СОТ 161, аз най-отговорно казвам, че технологията на охрана, която ползват DSC в България няма равна.
    Охранителните системи изградени с техника на DSC изпращат до мониторинг центъра детайлна информация за събитията. Това означава, че ако в дома или офиса Ви има алармена система DSC и се охранявате с DSC СОД, при аларма от обекта Ви те получават информация от кои и колко зони е аларменото събитие и в какъв ред са се задействали зоните. След като дадена зона вече не е задействана, системата изпраща сигнал за край на аларменото събитие, а ако зоната отново се алармира, системата отново изпраща информация за това събитие. Всичко това дава ясна представа на диспечерите в мониторинг центъра какво се случва в охранявания обект и дали аларменото събитие е реално или е случайно задействал се датчик.
    Тази информация от охранявания обект системите на DSC изпращат до мониторинг центъра по телефонна линия, през радиопредавател, през GSM предавател и през интернет.

    Всяко техническо съоръжение, което се ползва от DSC в България е произведено в някой от 14-те им завода в САЩ, Канада и Европа. Нищо с марката DSC не се прави е Китай (както е Raradox)

    Комуникационните модули на DSC се свързват към комуникационната шина на алармените системи на DSC, а не се управляват преаз PGM-ите, както се прави при СОТ 161. За тези които незнаят какво е PGM - това са релета

    Другите охранителни фирми ползват обикновено само радиопредавател или най-много и GSM предавател, като те се управляват през PGM, което е супер остаряла технология. Затова и имат само обща информация, че в обекта има аларма, а от коя и от колко зони е хал хабер си нямат.
    Затова и като отидат при клиент да му предлагат услугата си от СОТ 161 говорят само за това колко много обекти и коли имат и какви са им красиви алармените системи RARADOX и какви са им шарени клавиатурите, а за това че радиомрежата им е супер бавна и неоптимизирана и че работят на принципа на обща аларма и дума не казват. Ако в обекта на клиента им потребителите ползват различни кодове за достъп в мониторинг центъра на СОТ 161 нямат как да разберат кой потребител е пуснал системата и кой я е спрял. За тях товае мъгла.

    СОТ 161 нестига че имат лоша система за комуникация и мониторинг, вземат и по-скъпи такси за охрана от DSC. Техниците вземат 10% от таксата за охрана и така са заинтересовани да рекламират и продават услугата и техниката на СОТ 161. Отстъпките за техниката на PARADOX към инсталаторите са по-големи от тези които получават инсталаторите на DSC, но това е нормално като се има предвид, че себестойността на произведения в Китай PARADOX е по-ниска от произведения в Северна Америка или Европа DSC. Освен това монтажниците на Paradox свързващи обекти към СОТ 161 получават и безплатна техника като натуралрабат за всеки нов обект.

    По тези причини повечето монтажнизи препоръчват Paradox и СОТ 161 - "интереса клати феса"

  10. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    72
    #8

    Re:DSC или Paradox?

    Браво Vladoko за изчерпателния пост. Явно ги разбираш нещата (или работиш в охранителния бранш). Колегата Pro вече е сложил някакъв Paradox Evo . Аз какато теб по ред причини имам предпочитания към системите на DSC. Доста се рових и попрочетох, и макар че съм технически неграмотен разбрах, че DSC са винаги с една идея технически пред Paradox. Искам вкъщи да окабеля за СОТ и да монтирам окачен таван и да скрия кабелите по този начин. И за да не отварям нова тема ще те питам тук. Значи имам три стаи и един коридор , които трябва да се охраняват с PIR (т.е. 4 зони) плюс МУК на вратата (още 1 зона). Мислех за DSC PC585 тя е 4 зонова комплект с клавиатура PC1555KZ (с 1 зона - предполагам че тя се връзва към МУК-а). Смяташ ли, че 585 ще е подходяща в моя случай или направо да се насоча към DSC PC1616 (вече става въпрос за 6 зони) пак с клавиатура PC1555KZ (1 зона).? Датчиците вървят комплет към системата и са LC-100-PI. Смятам сам да окабелявам, затова ме интересува схемата на свързване на кабелите към алармата. Според мен би трябвало 1 кабел да върви от клавиатурата към МУК-а и още 1 от клавиатурата към централата, от централата излиза кабел за всеки PIR (4 в моя случай) и още 1 за захранване към таблото и 1 към телефонния пост (за дайлера). Може и да греша, нека някой който разбира да сподели. Благодаря предварително.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    18
    #9

    Re:DSC или Paradox?

    DSC е Техниката ...........Начина на работа,метода по който комуникира с мониторните станции на DSC СОД и всичко останало при DSC е недостижимо от останалите видове охранителна техника........DSC е без аналог............Спасявали са ми обектите многократно.Имам обекти и в други сотове но единствено DSC ми казват откоя стая или помещение е алармата ,колко пъти е сработил датчика и друга подобна информация преди да съм си обул обувките

  12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #10

    Re:DSC или Paradox?

    Определено DSC, ако не си адвансед усер. Ако искаш разни дребни гъдели, като онлайн мониторинг и управление - Paradox. Ronin, какво прави твоя СОТ, като установи проблем на обекта ти. Наясно ли си?

  13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #11

    Re:DSC или Paradox?

    Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Определено DSC, ако не си адвансед усер. Ако искаш разни дребни гъдели, като онлайн мониторинг и управление - Paradox. Ronin, какво прави твоя СОТ, като установи проблем на обекта ти. Наясно ли си?
    Определено още един глас за DSC. Както писах в другата тема, тези дни правих една комбинирана оферта с двата вида техника за едни и същи обекти, на базата на оферти за доставка на елементите от техните основни дистрибутори. Колкото и да звучи странно, с техниката на DSC се получи по-добра цена, макар и не с много.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    72
    #12

    Re:DSC или Paradox?

    Цитат Първоначално публикувано от zdravkich
    И за да не отварям нова тема ще те питам тук. Значи имам три стаи и един коридор , които трябва да се охраняват с PIR (т.е. 4 зони) плюс МУК на вратата (още 1 зона). Мислех за DSC PC585 тя е 4 зонова комплект с клавиатура PC1555KZ (с 1 зона - предполагам че тя се връзва към МУК-а). Смяташ ли, че 585 ще е подходяща в моя случай или направо да се насоча към DSC PC1616 (вече става въпрос за 6 зони) пак с клавиатура PC1555KZ (1 зона).? Датчиците вървят комплет към системата и са LC-100-PI. Благодаря предварително.
    Може ли някой да ми отговори на зададения въпрос - PC585 ще стане ли за 4 PIR жични зони и 1 зона от МУК-а /която да бъде отделна зона, примерно вечер само тя да бъде включена/ или ще трябва да се ориентирам към централа с по-големи възможности като PC1616?

  16. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    18
    #13

    Re:DSC или Paradox?

    Малко късно отговарям ....DSC 585 си е 4 зонова централа с възможност за една клавиатурна зона(мука се свързва в клавиатурата с знак (Z) и минус ) за мук примерно......за твоя случай това е идеалния вариан......Всяка клавиатура която върви в комплект с DSC 585 и по точно RKZ1555 има такъв вход и ако имаш повече от една клавиатура съответно имаш и по една клавиатурна напълно програмируема зона.По принцип мога да отговарям на всякакви въпроси за охранителни централи.....Работя за DSC .....ако има въпроси от всякакво естество съм насреща.....

    п.с Колега Kasap DSC точно са измислили мрежовата комуникация в охранителните системи през 2009 година DSC спечелиха приза за най-добър мрежов продукт с модула TL 250. Вече има и TL 150 и TL 300.....има множество GPRS модули,както и LAN /WAN модули......При еднакъв клас контролни панели DSC и Paradox ,при DSC има доста повече екстри,по отношение на качеството си има сертификати ....погледнете сигмите и там става ясно защо DSC........Ние не връщаме клиенти с парадокс ....но проблемите с парадокс са че при токов удар заспиват датчиците,сработват от предавателите,горят захранванията на малките спектри на парадокс и много други....при DSC подобни проблеми са сведени почти до нула.....За парадокс е валиден израза каквото плащаш това и получаваш !

  17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    10
    #14

    Отговор: DSC или Paradox?

    //mod edit
    Не пускай един и същи пост в няколко теми!


    - - - Обновено - - -

    Извинявам се просто не знам коя тема е по-активна.
    Този пост е редактиран от Lupus; 01-03-13 в 17:18.

  18. dss
    dss е офлайн
    Junior Member Аватара на dss
    Тук е от
    Aug 2017
    Живее в
    Варна
    Мнения
    98
    #15

    Отговор: DSC или Paradox?

    Темата е стара, но ако все пак някой я следи - пиша в нея. Трябва да избера СОТ централа и клавиатура. Насочил съм се към DSC. Имам 5 обемни датчика и 2 МУК, като единият е на входната врата, а другият си е отделна врата, която рядко се отваря. Разгледах в сайта новите NEO клавиатури и не разбирам с какво са по различни освен подсветката на дисплея? Съвместими ли са с централите PC1616 например?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Търся 2бр. цифрови датчици за движение Paradox
    От Gena_bs във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 2
    Последно: 06-12-13, 23:40
  2. Аларма PARADOX 738+ и контролен панел
    От Ice___Cool във форум Продава
    Отговори: 3
    Последно: 08-08-11, 19:25
  3. Продавам алармена система Paradox Spectra 1727
    От Jmandy във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 15-04-10, 18:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе