Вредно излъчване на сирената?
Здравейте, не знам дали това е правилното място да питам, извинявам се, ако съм сбъркала. Има ли вредно излъчване предавателя на алармената система (Парадокс)? Монтираха го в спалнята ми, а може би не е най-подходящото място? Благодаря предварително за информацията.
Re:Вредно излъчване на сирената?
Не се притеснявяй, при нормална работа педавателят излъчва сигнал обикновено по два пъти на ден за около 10 сек.По това време ти може и да не си в помещението.
Напоследък се забелязва голяма параноя покрай излъчването на предавателите. Даже във Варна общинският съвет е ришил да се махат GSM предавателите в близост до детски гради и други обществени сгради. В случая става въпрсо за малки мощности и няма от какво да се притесняваш. Все още няма доказателства, че излъчването е вредно. Засега това са само хипотези. Изгорелите газове от двигателите на автомобилите са мноого повредни, но никой не е спрял производството на дизелови двигатели.
Цитат:
Първоначално публикувано от maria111
Монтираха го в спалнята ми, а може би не е най-подходящото място?
Колежке, монтажа е правилен. Централата на алармената система се монтира възможно в най-отдалечената точка от входната врата, така че в случай на взлом крадците да се затруднят с намирането на централата и обезвреждането на сирената (пълнене с пяна, изгаряне, заглушаване, удавяне и т.н.) и за да може алармената система да се задейства своевременно.