Резултати от 1 до 8 от общо 8

Мистерия с ток

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    135
    #1

    Мистерия с ток

    Случва се нещо загадъчно което не мога да си обясня, ще се радвам ако някой помогне.

    На няколко пъти тока в апартамента спира за известно време, след това идва.
    През това време при съседите и на стълбите ток има, проблема е само у нас.
    В ел.таблото в апартамента всички предпазители(автоматични) си стоят включени и фаза няма, т.е проблема изглежда е някъде навън.
    Свързването е следното:
    главно табло на входа -> електромер ->предпазител 50А кръгъл стопяем(от най-старите) в главното табло -> ел.табло в апартамента.

    По закона на всеобщата гадост това се случва все когато ме няма, меренето с фазомер в ел.таблото на апартамента е дело на жена ми, т.е не може да му се доверим 100%
    Но все пак съм склонен да смятам, че фаза в нашето табло няма, и съм сигурен че изключил предпазител в него също няма. Т.е. тока се губи преди него, но не мога да си обясня как.
    (не е измервано дали има фаза на стопяемия предпазител в таблото на входа)
    Но все пак доколкото знам, стопяемия предпазител в таблото на входа не може да прекъсне и после да се възстанови сам. Нито пък авт. прекъсвачи в таблото на апартамента могат да прекъснат без да изглеждат изключени, и после да се възстановят сами. Или някое от тия неща може да стане? Може ли да прекъсва електромера, модел от преди потопа?
    Дайте някакъв акъл.

    Благодаря.

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #2

    Re:Мистерия с ток

    Като за начало трябва да си подмениш главното табло. Най-добре е да ги накараш от енергото да ти го направят. В началото ще се дърпат, но после ще се съгласят. Нали са техни таблата. Само ти препоръчвам да си купиш предпазители MerlinGerin за главното табло. Е-он слагат Искра. Ако таблото в апартамента е старо също го подмени с ново. Кутията може да си остане същата, само сложи нови предпазители. Ако си с онези старите табла които са без еврошиан подменяш цялото табло с предпазителите. Не се бави с тези ремонти за да не стане пожар. При барт ми в панелата им се запали старото табло.

  4. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    277
    #3

    Re:Мистерия с ток

    Всичко това изглежда лесно, щом друг има проблем и трябва да го направи . Аз, когато имах такива предпазители, от време на време ги притягам и задължително слагам оригинални патрончета, или както там се казваше (смяната на стопяемите жички е рискована). Когато имаш включени едновременно повече консуматори, пипни керамичните капачки на предпазителите - не трябва да са топли. Това при условие, че щом и жена ти пипа с фазомер, знаеш какво правите - иначе най-добре правоспособен електротехник. А и светенето на фазомера не означава задължително , че има фаза

  5. Novice
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    7
    #4

    Re:Мистерия с ток

    Провери си напрежението с мултицет. Може да имаш фаза а нулата да не е добре.Притегни всички връзки по веригите и мисля че щеси решиш проблема.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    135
    #5

    Re:Мистерия с ток

    случи се и докато бях наоколо, установих че е от електромера.

    Да кажа добра дума за ЧЕЗ, дойдоха около 30 минути след като им се обадих. Вързаха ме директно без електромер, утре ще дойдат да сложат нов.

  7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #6

    Re:Мистерия с ток

    Дано цяло табло да ти сложат. При нас ако стане нешо подобно направо сменят таблото. НОв електроме, предпазители, метална кутия и т.н.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    135
    #7

    Re:Мистерия с ток

    не ми се вярва, таблото е с 10-15 електромера - на цялата кооперация, не е индивидуално или на етаж. Като го погледнеш вътре, се чудиш как изобщо работи, и определено си е за смяна. Но предполагам ще сменят само моя, не знам каква е практиката. Както и да е, важното е че ми решиха проблема бързо - нещо което все още ме учудва, когато се случи.

  10. Egu
    Egu е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2005
    Мнения
    352
    #8

    Re:Мистерия с ток

    Късметлия , чак да ти завиди човек.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. USB мистерия с External HDD
    От fish1900 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 3
    Последно: 26-02-14, 21:47
  2. Мистерия с външен хард USB
    От kris11 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 01-12-08, 19:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе