Случва се нещо загадъчно което не мога да си обясня, ще се радвам ако някой помогне.
На няколко пъти тока в апартамента спира за известно време, след това идва.
През това време при съседите и на стълбите ток има, проблема е само у нас.
В ел.таблото в апартамента всички предпазители(автоматични) си стоят включени и фаза няма, т.е проблема изглежда е някъде навън.
Свързването е следното:
главно табло на входа -> електромер ->предпазител 50А кръгъл стопяем(от най-старите) в главното табло -> ел.табло в апартамента.
По закона на всеобщата гадост това се случва все когато ме няма, меренето с фазомер в ел.таблото на апартамента е дело на жена ми, т.е не може да му се доверим 100%
Но все пак съм склонен да смятам, че фаза в нашето табло няма, и съм сигурен че изключил предпазител в него също няма. Т.е. тока се губи преди него, но не мога да си обясня как.
(не е измервано дали има фаза на стопяемия предпазител в таблото на входа)
Но все пак доколкото знам, стопяемия предпазител в таблото на входа не може да прекъсне и после да се възстанови сам. Нито пък авт. прекъсвачи в таблото на апартамента могат да прекъснат без да изглеждат изключени, и после да се възстановят сами. Или някое от тия неща може да стане? Може ли да прекъсва електромера, модел от преди потопа?
Дайте някакъв акъл.
Благодаря.