Случва се нещо загадъчно което не мога да си обясня, ще се радвам ако някой помогне.
На няколко пъти тока в апартамента спира за известно време, след това идва.
През това време при съседите и на стълбите ток има, проблема е само у нас.
В ел.таблото в апартамента всички предпазители(автоматични) си стоят включени и фаза няма, т.е проблема изглежда е някъде навън.
Свързването е следното:
главно табло на входа -> електромер ->предпазител 50А кръгъл стопяем(от най-старите) в главното табло -> ел.табло в апартамента.
По закона на всеобщата гадост това се случва все когато ме няма, меренето с фазомер в ел.таблото на апартамента е дело на жена ми, т.е не може да му се доверим 100%
Но все пак съм склонен да смятам, че фаза в нашето табло няма, и съм сигурен че изключил предпазител в него също няма. Т.е. тока се губи преди него, но не мога да си обясня как.
(не е измервано дали има фаза на стопяемия предпазител в таблото на входа)
Но все пак доколкото знам, стопяемия предпазител в таблото на входа не може да прекъсне и после да се възстанови сам. Нито пък авт. прекъсвачи в таблото на апартамента могат да прекъснат без да изглеждат изключени, и после да се възстановят сами. Или някое от тия неща може да стане? Може ли да прекъсва електромера, модел от преди потопа?
Дайте някакъв акъл.
Благодаря.

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър

Отговор с цитат
  Отговор с цитат 
  , чак да ти завиди човек.
, чак да ти завиди човек.