ел табло със старите автоматични предпазители-проблем
проблема е следния: От два дена ми се изключва предпазителя на кухнята без нищо да е включено,като преди да изключи няколко пъти издумква без да падне . Това изпукване е многократно и в период от 6-7 часа и тогава пада предпазителя и гл. предпазител също.По времи на изпукванията няма изкра или пушек, просто се мъче да падне предпазителя а и лампите премитват. Предпазителя е 25а а главния е от новите 63а. Няма нагоряло и всички връзки са затегнати и здрави. Днес в кухнята работеха пералня, сушилня,хладилник и кафемашина и предпазителя не падна. Помогнете да си реша проблема!
Re:ел табло със старите автоматични предпазители-проблем
Ами смени си предпазителя. Ако таблото не е от най-старите и бушоните са на еврошина смяната ще стане много лесно, но ако таблото е от най-старите ще трявба да си смениш таблото или да го модифицираш. Да слижиш шина и нови бушони. Ако си на еврошина сменяй всички бушони, като за главен сложи автоматичен. Главния ще се сложи пак на шината.
от старите апартаментски табла е и ще трябва да го сменя с ново, но ме претиснява да не би причината да е в кабелната линия към кухнята. Имам впредвид,че удължавахме кабелите за контактите на новата тераса преди две години и връзките не бяха направени добре
разбрах откъде се чува това изпукване не е от предпазителя а от разклонителната кутия . Над нея е текло от големите дъждове по тръбите на водата и отдушника и сигурно се е навлажнила и пука...
Сменяй таблото дошло му е времето. Ако пак го прави намери снадките където сте ги правили и ги оправи като снадката остане в разклонителна кутия за по удобно.
Изпреварил си ме :) отвори я въпросната кутия и си оправи връзките. Разбира се и теча че вода и ток не се понасят.
Цитат:
Първоначално публикувано от dian1969
разбрах откъде се чува това изпукване не е от предпазителя а от разклонителната кутия . Над нея е текло от големите дъждове по тръбите на водата и отдушника и сигурно се е навлажнила и пука...
Това е причината за изключването и на предпазителите - намокрена изолация и късо, което се появява периодично. Най добре е или да спреш тока към тази кутия докато изсъхне или да я поизсушиш с един сешуар. Може да стане сериозна беля!