1 kVa на колко kW или А се равнява?
Преглед за печат
1 kVa на колко kW или А се равнява?
1kVA = 0,8kW
Не бъркай така!Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
1kVA=1000VА
Това е единица за пълна мощност.
Би било вярно само при cos φ=0.8. Тогава 1kVA пълна мощност би била 0.8KW активна.
+0,6kVAr (реактивна). Ако искаме да бъдем още по-точни. А колко ампера, вече зависи и какво е напрежението.Цитат:
Първоначално публикувано от Lupus
Стига философствали, ми помогнете на човека да си сметне UPS-a. :)
Никъде не виждам въпроси за UPS.
И аз не виждам, но предполагам. Става дума за UPS или за генератор.
става въпрос за трансформатор 20кВ -> 220в
трафа е 50кВа
колко може да го натоварим?
Ориентировъчно - около 45KW, без да го претоварваш.Цитат:
Първоначално публикувано от mirchev
аз бих ги сментл & раделил на 0.7
Обаче
Трансформатора ти е 20KW ? a трафа ти е 50KV/AЦитат:
Първоначално публикувано от mirchev
50 000V/A * 0.7 = 35 000 W( но самия трансформатор е 20KW ) и си мисля че не трявба да минаваш тези 20KW
@Kasap - къде ги тези UPS ?
Mr.TECHNO, 20 KV ->220V е трафа. 50KVA. Не бих му закачил товар от повече от 40kW.
А UPS-ите... ми да не съм врачка! :))
обзалагам се че над 35KW и ще стане беля.
cos φ=0.8 за мен е силно преувеличено и даже бих сметна не по 0.7 а по 0.6
Със заваръчен цех ли ще го товариш? :) За такъв cos φ ЕРП ще ти резне главата от кръста и ще те накара да сложиш кондензаторни батерии за компенсация.Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
При чисто активен товар може да го натовариш с 50 кW, ако това 50кVA е номиналната му мощност, което означава че е изчислен за продължителна работа с този товар. При трансформаторите обикновено има ограничение в продължителността на работа при претоварване по мощност над номиналната. Но когато имаш и реактивна съставна, в сила си е формулата: пълната мощност на квадрат е равна на активната на квадрат + реактивната на квадрат. S*=P*+Q*
S=UxI . S/U=I Ето какъв е номиналния ток на трансформатора. Естествено при трифазен трансформатор ( какъвто смятам че имаш впредвид има лек нюанс).
Абе можеш и да го претоварваш ама за кратко, и нищо няма да му стане, най много да остарее по бързо с някоя и друга годинка. Ама и ние одъртяваме така че нема страшно, газ до дупка :)