ВиК - метални или пластмасови тръби - кое ще ми стува по скъпо, мола за съвет
  Някой ича ли представа, дали устройството http://perlaservice.com/ , е ефективно или някаква друга технология за почистване металните ВиК тръби, а не само "нагушване" с допълнителни проблеми от пластмасови тръби или всякакви допълнителни разходи, защото се навъдиха безобразно много печалбари.
     Re:ВиК - метални или пластмасови тръби - кое ще ми стува по скъпо, мола за съвет
  Добре дошъл във форума bpter . За устройството не мога да кажа, но аз съм скептик. За пластмасовите тръби не разрах въпроса - за какви проблеми говориш? А пускането на един съпрос в няколко теми е нежелателно.
     Re:ВиК - метални или пластмасови тръби - кое ще ми стува по скъпо, мола за съвет
  Не навсякъде има варовик, но навсякъде при металните тръби има ръжда. Тръбата изцяло се запълва с нея и остава като капилярна тръбичка - водата едвам капе. И самата тръба става трошлива.

От друга страна, когато се заменят с PVC-тръби, по-доброто решение е да се направи изцяло на целия щранг - т.е. заедно със съседите ти.
  Не действа! 
Не се лъжи- пълен боклук направен от печалбари, както каза. :))
   Цитат:

Първоначално публикувано от bpter  
 Някой ича ли представа, дали устройството 
http://perlaservice.com/ , е ефективно или някаква друга технология за почистване металните ВиК тръби, а не само "нагушване" с допълнителни проблеми от пластмасови тръби или всякакви допълнителни разходи, защото се навъдиха безобразно много печалбари.

Е как ще работи това чудо на 2KHz - и какъв дебит "обработва" - да сложим едно за целия град :)
Да не говорим за магнитно поле при метални тръби..............
Ултразвук се ползва за почистване, но там е над 20KHz поне.

чрез електронна схема напрежението се преобразува на 15 v и се генерира сигнал с честота 2 кHz

мноооого научно описание /като космодиск звучи/ и ако беше 5 лева добре, ама 95 :081:
  Ако това нещо действаше нямаше да се ползват йоннообменни филтри. 
  http://www.zita-ruse.com/Calzit-za-boyler

тука има някаква подобна джвъчка която работи без ел.захранване... доколко е ефективна - един бог знае .. пък и цената и е много подобна...
  Хубаво е когато има компетенти хора из форумите, но още по-хубаво ще е да дават мнения когато са изпробвали даден уред. 
" пълен боклук направен от печалбари," "- да сложим едно за целия град " "и ако беше 5 лева добре,".... Даа, точно ако беше 5 лева може би горните постове щяха да имат по-голяма стойност.
Не е хубаво, ей така, с лека ръка да се оплюват вложени труд и инициативност на хората. Поствайки по този начин подвеждате хората, които търсят реален съвет.
Уредът АВ3 не може да реши проблеми с ръждиви тръби и не е решение на проблема на bpter, но може да помогне за намаляване на отлаганията на ВАРОВИК в инсталацията и домакинските уреди в градовете където водата е варовита. Технологията не е българска и работи повече от 30 години в различни изпълнения (има изпълнение с постоянни магнити) и дава добри резултати. Още при самото включване те могат да се видят по липсата на петна по чашите, чините и приборите в домакинството.
  Това платено съобщение ли беше?