Бойлер проблем с топлата вода 
  От вчера бойлера ми спря да работи ... това го останових след като свърших с топлата вода, значи няма никакви признаци не съм чул нищо ... привидно изглежда че работи бойлера всичко си свети - говоря за копченца и т.н но не загрява водата ... вчера имаше няколко спирания и идвания на тока ... въпроса ми е възможно ли е нещо да е изгоряло или къде може да се крие проблема
оставих го вкл. около час и половина но водата си беше по студена и от чешмата.
     Re:Бойлер проблем с топлата вода 
  Едва ли някой би могъл разполагайки с това описание да диагностира нещо.Повикай техик.
От токов удар няма какво да се повреди по бойлер. 
   Цитат:

Първоначално публикувано от badr  
 Едва ли някой би могъл разполагайки с това описание да диагностира нещо.Повикай техик.
От токов удар няма какво да се повреди по бойлер. 

освен нагревател или защита. Така както го обясняваш, по-добре викни някой който разбира.
   Цитат:

Първоначално публикувано от Egu  
 освен нагревател или защита. Така както го обясняваш, по-добре викни някой който разбира.

Нагревател ми се струва изключително невероятно да изгори вследствие на пик в мрежовото напрежение.Необходимо е реотана(реотана, а не целия нагревателен елемент) да бъде претоварен по температура.Трудно може да се получи за секунда.
Но все пак бойлера не е моя, а ми се струва че разбирам колкото за един бойлер. 
  Зависи кой какво разбира от „токов удар“. Може много неща да са станали.
  А защо да е изгорял нагревателя от токовия удар и въобще кой е казал,че е имало такъв.Виж сега какво да направиш. Свали си капака на бойлера и при включен ключ виж със пробна лампа дали минава ток през нагревателя. Ако минава, нагревателя е изгорял и е за смяна.
   Препоръчвам на beloveda да не ползва съвета на Kossowala
  Имайки предвид, че проблемът е отпреди 2 години, мисля че няма да го ползва. :016:
   :ole  Тъй де, тогава освен beloveda и никой друг да не ползва този съвет. :RTFM:
   Цитат:

Първоначално публикувано от Kossowala  
 а защо да е изгорял нагреватяла от токовия удар и ваобще кои е казал 4е е имало такав.Виж сега какв ода направи6. Свали си капака на боилера и при вклу4ен клю4 виж сас пробна лампа дали минава ток през нагревателя. Ако минава нагревателя е изгорял и е за смяна.

Я обясни по-подробно какво имаш предвид, че нещо се бъркам от думите ти.
Значи сваляме капака казваш, включваме ключа на бойлера и с пробна лампа къде и какво ще измерим? 
За да видим да ли минава ток през нагревателя, трябва да включим пробната лампа ПОСЛЕДОВАТЕЛНО на нагревателя, но това не се прави при включен ключ и под напрежение!!!

Ако я включиш пробната лампа ПАРАЛЕЛНО (УСПОРЕДНО) на нагревателя, тогава единствено ще си сигурен, че той (нагревателя) е под напрежение, но дали работи е друг въпрос.
  Еми точно така като ти е под напрежение нагревателя и не загрява водата, значи не работи и е за смяна.
   Цитат:

Първоначално публикувано от Kossowala  
 еми то4но така като ти е под напрежение нагревателя и незагрява водата зна4и не работи и е за смяна

Ами виж си поста и ще разбереш защо не е правилен:
Дали минава ток през някакъв товар се разбира, като пробната лампа се включи последователно с товара. Ако искаш да разбереш дали е под напрежение - паралелно.
И една молба - оправи си правописа, че трудно се разбира.
     Отговор: Re:Бойлер проблем с топлата вода
  Здравейте! Искам да се включа в темата и да попитам някой, който разбира. Имам проблем с бойлера . Той е 6 годишен, преди 5 месеца го отварях да му чистя варовика, но сега от скоро бързо ми свършва топлата вода и нямам почти никакво налягане на топлата вода на всички батерии.Всичко съм сменил без меките връзки . Може ли оттам да ми е проблема ? Предварително благодаря!
     Отговор: Бойлер проблем с топлата вода
  Вероятно тръбата за топла вода вътре в бойлера се е прекършила или пробила.