-
Проблем с EVN
Здравейте !
Имам проблем с ЕВН и направо ще откача :081: живея в къща и до колкото ми е известно съм с трифазен ток и тук започва проблема.
Първият етаж е на една фаза а вторият на друга - не знам, не ме питайте защо не съм го правил аз за добро или зло но си имам доста неприятности.
Почти всеки ден през деня, някой път вечер едната фаза прекъсва и всичко угасва а на долният етаж всичко си работи нормално, повиках техниците от евн да си проверят системата обаче дървените глави ме вбесиха проблема не бил в тях т.е. проблема бил след електромера а това си бил вече мой проблем, да ама не :095: питах ги от къде са сигурно те казаха ами на сигурни сме.Обаче запознат ми каза че ако имам проблем с фаза електромера щял да засече че едната фаза не работи (на електромера има L1,L2,L3) наистина проверих и засякох кога спря тока отново отидох и видях L2 не мигаше, викнах ги отново и им обясних как проблема се появява и че електромера отчита че фазата не работи и да го проверят, те обаче се ухилиха и казаха че такъв филм няма и че съм подведен.Кажете ми какво да направя след като проклетия електромер наистина засича че фазата е изкл. (електромерът е електронен) а тези не вземат мерки.Не че е болка за умиране но ме е яд за компа понеже стои постоянно вкл и не искам да спира.
-
Re:Проблем с EVN
Пусни писменно една жалба и си вземи входящ номер. Обясни в нея подробно проблема - кога спира, кога тръгва, кога е нямало ток. Не се разправяй с техници и си чакай проверката и отговора. Ако не си доволен от него пак пишеш.
-
Има едни устройства, наричат се видеокамери....снимаш какво става когато изключва, после с камерата където трябва. Ако няма отклик става и за "Господари на ефира" или "Здравей България"...
-
Ти все пак провери ли с фазомер дали след електромера нямаш фаза? Ако имаш, значи може и проблема да не е в тях. А за компютъра - включи всичко свързано с него в един или два разклонителя и него с помощта на удължител го включи в долния етаж, до оправянето на проблема.
-
Аз пък бих почерпил техниците. Кажи добре при мен е проблема, но ударете едно рамо да помогнете. Аз ще си платя. Ще ти излезе безболезнено.