Здравейте !
Имам проблем с ЕВН и направо ще откача живея в къща и до колкото ми е известно съм с трифазен ток и тук започва проблема.
Първият етаж е на една фаза а вторият на друга - не знам, не ме питайте защо не съм го правил аз за добро или зло но си имам доста неприятности.
Почти всеки ден през деня, някой път вечер едната фаза прекъсва и всичко угасва а на долният етаж всичко си работи нормално, повиках техниците от евн да си проверят системата обаче дървените глави ме вбесиха проблема не бил в тях т.е. проблема бил след електромера а това си бил вече мой проблем, да ама не питах ги от къде са сигурно те казаха ами на сигурни сме.Обаче запознат ми каза че ако имам проблем с фаза електромера щял да засече че едната фаза не работи (на електромера има L1,L2,L3) наистина проверих и засякох кога спря тока отново отидох и видях L2 не мигаше, викнах ги отново и им обясних как проблема се появява и че електромера отчита че фазата не работи и да го проверят, те обаче се ухилиха и казаха че такъв филм няма и че съм подведен.Кажете ми какво да направя след като проклетия електромер наистина засича че фазата е изкл. (електромерът е електронен) а тези не вземат мерки.Не че е болка за умиране но ме е яд за компа понеже стои постоянно вкл и не искам да спира.