Проблем с ключа на бойлера
Купих си нов бойлер преди 1 сед. някъде. Свързах го както трябва или поне аз така си мисля и от няколко дена имам следния проблем . Като го включа бойлера лампата премигва и изключва веднага или направо не включва. Понеже новите бойлери са с три проводника а инсталацията ми е стара и е фаза и нула се чудя дали от там може да прави проблем . Четох тука че към нулата с мост свързвате и защитната нула (или там както се казва) но малко се съмнявам че е от това защото като си поиграя и го щракна няколко пъти се включва. Гледах за хлабави връзки няма. Грам не разбирам от тези неща ако може някаква помощ ще съм ви благодарен .
Re:Проблем с ключа на бойлера
Цитат:
Първоначално публикувано от hahunoba
..... като си поиграя и го щракна няколко пъти се включва. Гледах за хлабави връзки няма. Грам не разбирам от тези неща ако може някаква помощ ще съм ви благодарен .
Вероятно лош контакт на самата лампа или дефектна такава. Всъщност за лампата на бойлера ли става дума или за тази на бойлерното табло?
За тази на самия ключ от който си включвам бойлера
Цитат:
Ako e светещ ключ - от него е 99%
Скапват се крачетата в които са контактите. Сменя се до следващата смяна....
Какво те питат:
Цитат:
Първоначално публикувано от Lupus
Вероятно лош контакт на самата лампа или дефектна такава. Всъщност за лампата на бойлера ли става дума или за тази на бойлерното табло?
а ти какво отговаряш:
Цитат:
Хайде сега и аз да попитам така - С кой ключ си включваш бойлера?
1. С този на самия бойлер.
2. С този на бойлерното табло. (Бойлерно табло е една малка кутия на която обикновено има един светещ ключ и е вкопана в стената от външната страна на банята.)
Допълнителен въпрос - какъв е бойлера?
Този на самия бойлер нямам външен а бойлера е елдом по коментарите да разбирам че трябва да сменя ключа въпреки че бойлера е на няма и 2 сед.
Цитат:
Този на самия бойлер нямам външен а бойлера е елдом по коментарите да разбирам че трябва да сменя ключа въпреки че бойлера е на няма и 2 сед.
Не трябва. Извикай техник. В гаранционната карта са отбелязани сервизите за твоето населено място.
Сервиза е най-добре щом е в гаранция, но имайки предвид колко са мудни, ако поне малко разбираше човек, може сам да си го смени. Възможно е ключа все още да си работи нормално като ключ, но само лампичката да не иска да светва. Ако е това, можеш да си го ползваш, докато не го смениш ключа. Ако обаче и бойлера не грее - тогава задължително го сменяй ключа.
Само да не му отпадне гаранцията, а? :)
и аз от това се страхувам да не ми падне гаранцията иначе вече съм 100 % сигурен че е от ключа
Прочети си гаранционната карта. 100 % в нея си пише, че ако има интервенция различна от тази на сервиза им, гориш.