Решение за статично електричество с цел отблъскване на прах и боклуци?
Здравейте,
Може би въпросът ми може да ви се стори твърде амбициозен или налудничав, но ето какво ми се върти в главата:
Имам голяма правоъгълна тераса, на която отвсякъде попадат кави ли не боклуци, прах и т.н.
Има ли вариант да монтирам някакво устройство/съоръжение, което да отблъсква праха или други частици посредством статично електричество или каквото и да е решение?
Спомням си че в близкия изток имаше такива съоръжения по магистралите с цел да отблъскват пясъка при вятър за да не попадне на пътя.
Благодаря,
Re: Решение за статично електричество с цел отблъскване на прах и боклуци?
Това може да реши проблема с по-финните частици, но за по-едрия прах и боклук няма как да стане, особено на терасата...
Иначе такова решение не мисля, че ще е икономически ефективно. :)
Отговор: Решение за статично електричество с цел отблъскване на прах и боклуци?
Нещо такова ти трябва - www.stbbg.com | product_single , но няма да ти реши проблема напълно.
Най-добре е да покриваш масата с някакъв найлон или тънка покривка - друго спасение няма брат.
Аз живея на първия етаж срещу оживен булевард...постоянно минават коли и хора.
Избърсвам столовете щото с жената лятоска си пием кафето на терасата, на следващия ден събалян отиваме пак да си пием кафето, ама на пластмасовите столове един пръст прах, брат.Няма спасение, освен покривка друго няма да ти свърши работа.
Отговор: Решение за статично електричество с цел отблъскване на прах и боклуци?