Забрави и цената на надписа на портата: "Пазете злото куче!":-memnon
Преглед за печат
Щом се коментира жива охрана, по-добре зла тъща-взима пенция и може сама да си готви:cool:
Както казах в началото няма да пазя диаманти или злато в къщата за да ми трябва кой знае каква охранителна система ! По скоро искам да се предпазя от хаоса който оставят апашите след себе си ако "недай Боже" влязат и почнат да тършуват ! Дори правят нарочно мизерий ! Знам случай когато от яд ,че не са намерили нищо ценно уринирали в гадеробите и се иза.али в чувал с боб , порили дюшеци и т.н. ! Което е по-лошо отолкото да вземат нещо и да си тръгнат ! Съдейки по действията им от това което съм чул, групичката (ките) който "бръмчат" из нашето и околните села едва ли разполагат с техниката която описвате ! По-скрото са дребни и дори необразовани кокошкари на които единствената "техника" е примитивна и едвали биха могли да обезвредят и най-простата аларма ! Всички обрани къщи за които знам не са имали никаква охранителна система , а по золумите съдя, че времето което прекарват след като влязат в къщата е много повече от 15-20 минути ,което е повече от достатъчно алармата да ме извести когато са на входа и докато разбият вратата или поне преди да започнат да тършуват аз да пристигна на място и да ги "зачеша" ! Не се притеснявайте от това дали мога да застана срещу тях -мога уверявам Ви и единствения които може да иде в болница са "гостите" дошли некакнени ,ако въобще се стигне до болници :wink:
Стана ми интересна темата.
Варианти...стотици.
Най-удачното е видеонаблюдение през интернет, с добра система, с интернет модул, отделно вече ако човека иска да ги хване, или да изплаши си дозавършва системата с датчици и начините на реакция.
Защото крадците ако дойдат когато си на почивка на 200км в планината, или като си на рожден ден на 8 ракии....
Примерно можеш да си разположиш датчици които да светват лампи, да пускат сирени, съответно с интернет модула директно ти светва на gsm-а кой датчик, с една дума контролираш датчиците и на 100% анализираш движението в обекта. Съответно можеш от телефона да генерираш аларма и да пищи, а можеш да скочиш в колата и да ги "изядеш". Отделно с кемерите ( айфоните преди само можеха, но сега мисля че всеки Андроид телефон може) можеш и да наблюдаваш мястото веднага след алармата в телефона ти и да прецениш ще ги биеш, или са твърде много :) .
Ествествено, за тази техника отиват поне 1000-1500 лв, трябва да имаш добър мобилен интернет обхват на мястото, хубав gsm отново с мобилен нет и така. От този род е за интернет модула - Paradox TM50, iParadox & IP100 - YouTube , за камерите е друга програмка, но като цяло е подобно. Понякога целта оправдава средствата. Но не винаги :)
Едно много евтино средство КСАНАКС SR табл. 0.5 мг. * 30 (XANAX SR), цена и информация' за преодоляване на евентуалните напъни непрекъснато да си гледаш монитора с камерите, телефона и т.н.
Дано не ти се налага да го пиеш !! Преди малко разбрах ,че на 21.02 вечерта са обрали гаража на комшията ,гепили колелото на дъщеря му за 800лв и 4 почти нови летни гуми за колата ! Интересното е, че гаражите са ни пред блока на 30метра с пряка видимист и НИКОЙ нищо не е видял ! Незнам кое по напред да пазя - гаража , къщата на село или апартамента ! Комшията пощурял щял да купува автомат , в случая и картечница да има пак не му върши работа - никой нищо ни чул ни видял -пък гаражите са от ламарина няма как да не се е тропало ! Егати "професионалистите" !!
Това дали ще ми свърши работа за гаража Безжична аларма с датчик за движение | Блог за охранителни системиБлог за видеонаблюдение и охранителни системи ?? ли http://tony-sjd.com/product_info.php...chni+datchitsi Може и 2 бр да монтирам за по-сигурно !
За първото "нещо" ако там има 120dB сирена, че и да работи с 2 батерий по 1.5 в ;). (Имам подобен зънец в къщи, просто тука вместо копчето са сложили "пир датчик"). После това АКО се разсвири как се спира? Като му извадиш батерии, като го извадиш от контакта или като му натиснеш копченцето. @Mr.Techno разправяше, че сирените се обезвреждат за секунди с пяна. За тази "сирена" ако вземеш да дадеш 7 лв за пяна ще се набуташ ;)
Второто нещо по прилича на аларма. Но както бях казал по-горе, но както бах казал по горе, проблема на тези ментета е в некоректната работа, задействия без причина, и не задействия когато трабва. Ако на някои това не е проблем може да си ги ползва
АЛАРМНА И ПРОТИВОПОЖАРНА СИСТЕМИ - 29294933 | Електроника, битова техника - Други
Вземаш си нещо подобно старо втора употреба - 100 лв
само че си армираш кутията или готова такава, един пир датчик - 25 лв, един магнитен за вратата...ако е метална пак има такива - 5-10 лв, сирена 20-25 лв-пак я армираш или я слагаш в кутията, нова батерия 20 лв, може да вържеш един силен прожектор от тия с пуричките - силни са и много евтин ивече 500 или 1000 вата - 10-15 лв, да свети насреща внезапно и......
с едни 200 лв...си опазваш гуми, колелелета и т.н.
Но е много важно да си предпазиш инсталацията, не да сложиш сирената до вратата и да резнат кабела....
Готовите аларми... ще ти излезе с 50-100 лв по-евтино, но няма никакъв смисъл.
Отделно можеш с една централа да купиш няколко клавиатури и няколко съседни гаража да се вържете. Всеки си има клавиатура зад вратата и отделен код за своя гараж.
Всяко нещо правено индивидуално и специфично обърква и стряска. За кварталните кокошкари стига.
А неможе ли да с ереализира 'алармата' с един или два такива датчика Алармени системи - Детектори - За движение - Мегара Секюрити и една такава сирена СТС SB319W Външна сирена със синя лампа | Мегара Секюрити !Гледам че датчиците имаи и реле !Когато датчика засече движение ще активира сирената ! Или не е толкова просто ???
И всяка сутрин, като си изкарваш колата, целия квартал да разбира :)
Датчиците, сирените, лампите...всичко се управлява от централа. Или го правиш като хората, за да си сигурен, че няма нощем да ходиш да спираш виене на сирени, или даваш два пъти по-малко пари и.... нямаш нищо, което да даде гаранция, че ако влязат крадци ще сработи, или ако си на почивка някъде далече и комшиите да ти звънят с думите "или го спри или ще ти запалим гаража да спре".
В края на краищата винаги съм се чудил на следното:
Гараж, вътре човека паркира джип за 150 000 лв, но няма ел. отваряне, спира, слиза, ръчка катинари, отваря врати, подпира.... , друг купил си кола за 30 000 лв, дава по 2000лв на година каско, но няма 500 лв за гуми :) .
Тук е аналогично - даваш 200 лв, ако искаш и по-хубава за 300, и имаш качествена СОТ с централа. Когато ти скимне си я местиш на вилата, в мазата, в апартамента.... Сметни с колко ще олекнеш ако влязат крадци и инвестирай поне 10-15% от стойността в охрана.
Примерно аз си взех това нещо втора употреба още в гаранция за 150 лв. Централата нямаше батерия.
Прикачен файл 12965
Това ми беше въпросът де - къде е централата ... :)
Няма да забравя студентските години.
По кафетата, тарикатчетата нарочно си вадеха телефоните струващи по 5 пъти колкото моя и ги слагаха на масата, всеки да ги види, накрая си брояха стотинките за кафето, аз си водех мацките по бирариики с грозната тухла :P
Мдааа !Не се бях замислил за това ! Един колега се шегуваше , че вместо каско щял да пусне 2 отровни змии в колата и никой няма да я пипне -ама как ще влезе после :rolleyes: ! Явно с малко пари яма да стане ! Освен това в гаража НЯМАМ ток така че и да имам желание няма как да стане без ток ! Трябва първо да измисля как да прекарам ток и после да мисля за охраната ! Значи трябва ми централа , калвиатура 1 или 2 датчика и сирена ! Доста ми се "избистриха" нещата благодарение на информацията която ми дадохте и Ви Благодаря ! Другата седмица ще имам малко свободно време и се захващам !!!
Може вместо клавиатура да се ползва дистанционно като тези http://www.lesi-bg.com/bulkey/ss.htm