1 Прикачен файл(ове)
Съвет за монтиране на моноблок
Здравейте!
Искам съвет за моноблок, прилагам и снимка: https://forum.setcombg.com/attachmen...id=21093&stc=1
Интересува ме в това пространство дали мога да монтирам моноблок със задно оттичане и как би станало това? (това с торбичката е дупката, даже се вижда и къде е била предната тоалетна чиния).
Благодаря предварително!
Отговор: Съвет за монтиране на моноблок
Може,монтираш пред тръбата и отзад на моноблока слагаш такова коляно. VIEGA Връзка за тоалетна, коляно 90° ф110мм 100551
А това коляно със стандартна височина ли е? Мерси!
Може да се реже ако е високо
1 Прикачен файл(ове)
Взех този моноблок : https://forum.setcombg.com/attachmen...id=21522&stc=1
Обаче човекът, който ще го монтира утре, каза, че с коляно 90° няма да стане. И ми е написал списък: 2 дъги ПВЦ 45° 110Ф, конпенсатор ПВЦ 110Ф, ПВЦ тръба 110Ф
Чудех се дали няма някой по-лесен вариант? Мерси!
п.п: Под лесен вариант имам предвид да не се правят толкова много внадки, а само 1 примерно, или само с една тръба да стане.
Зависи от това къде е канала спрямо мястото за монтиране.
На пазара има меки гофрирани връзки, с различна дължина, много по-лесно ще се монтира.
Да, но не искаме с гофрирана.
Като не искаш с гофрирана слушай майстора си и купувай материалите. Той е видял ситуацията на място и е преценил. Аз сега ако ти кажа, че ще стане само с едно коляно ама трябва да е 68 градуса и половина ще ми повярваш ли? А дори и да съм прав това как ще промени нещата при теб? Владо горе е дал много разумно предложение но явно майстора ти има нещо друго предвид.
Има, няма, взех гофрирана.
Само че като напълнихме казанчето и започна да тече вода от него...
Цитат:
Първоначално публикувано от
doooon
?????
Коя част от второто изречение не разбрахте?
- - - - - - - - - -
Цитат:
espace
Като не искаш с гофрирана слушай майстора си и купувай материалите. Той е видял ситуацията на място и е преценил. Аз сега ако ти кажа, че ще стане само с едно коляно ама трябва да е 68 градуса и половина ще ми повярваш ли? А дори и да съм прав това как ще промени нещата при теб? Владо горе е дал много разумно предложение но явно майстора ти има нещо друго предвид.
И може би трябваше да отговоря с цитат относно първата част...
Течеше вода от казанчето от уплътнението отвън, което влиза в тоалетната чиния. Наместихме гуменото уплътнение и не тече (поне засега не виждам проблем). Обаче... взе да тече вода вътре в тоалетната чиния. Непрекъснато!
И да уточня, човекът, който го прави, не е майстор, просто ми помага!
Цитат:
boyler
Ако това ти е механизма в казанчето, най-вероятно шпилките натискат клапите. Трябва да ги скъсиш.
Цитат:
dimkaraganchev
Ако това ти е механизма в казанчето, най-вероятно шпилките натискат клапите. Трябва да ги скъсиш.
Това ясно, но тече вода в тоалетната чиния непрекъснато.