Става въпрос за казанче на моноблок https://www.masterhaus.bg/bg/product...-inter-ceramic
Нямаше схема или упътване.
Някой, ако може да ми обясни, благодаря!
Става въпрос за казанче на моноблок https://www.masterhaus.bg/bg/product...-inter-ceramic
Нямаше схема или упътване.
Някой, ако може да ми обясни, благодаря!
То е готово, само трябва да го разкачите от моноблока, да разхлабите централния механизъм и да го завъртите наляво с 45 градуса, за да може бутоните, коити се стягат за капака на казанчето да не са на 45 градуса. Стягане на гайката отдолу. Слагане на гумата. Ако страничната тръбичка скрива винта, трябва с още 45 градуса наляво, не прекалено стягане, завиване на двата винта и след това внимателно завъртане на механизма с 45 градуса надясно. Относно бутоните, големият трябва да пуска цялата вода. Практиката показва, че ще ползвате само него. Предполагам се монтира така че да е отдясно. Гумичките на винтовете сте ги сложила правилно откъм водата, вътре в казанчето.
Този пост е редактиран от DDM87; 03-12-16 в 16:37.
Благодаря! По-голям проблем имам със затварянето на капака на казанчето. Тези стърчащите винтчета на сребърните бутоните трябва да натискат сините бутони, нали така? Но са прекалено дълги, за да се затвори капака. Нещо не разбирам.
Преди и аз бях с такъв механизъм на моноблока. При мен шпилките бяха пластмасови и също бяха по-дълги от необходимото. Но ги нагласих с подрязване.
Аз си мисля, че не е предвидено да се изрязват. Но пък сините бутони няма как да отидат по-надолу.
Слагане на капака, измерване на разстоянието от долния ръб на капака до сините бутони, монтиране на бутоните, отбелязване, сваляне, рязане, фаска, слагане.
Ама сигурно ли е, да не стане така да отрежен винтовете и после нещо да не пасне... Чудя се дали не се разглабя. Умна идея ли е?
По принцип трябва да си е точно. Монтирайте бутоните и сложете капака да проверите.
Ама ти още ли не си го монтирала? Режи смело. Ако сбъркаш, механизмът се продава отделно, като резервна част.
Този пост е редактиран от avenger; 07-12-16 в 14:19.
От опит ще кажа: Човек когато няма тоалетна чиния се научава на дисциплина!
Здравейте отново!
Монтирахме тоалетната чиния и после казанчето. Не сме рязали все още нищо, решихме да изпробваме без сребърните бутони като за начало. Но! Когато казанчето започна да се пълни с вода, веднага започна да тече вода от него в тоалетната чиния. Когато пуснем водата, след това продължава да си тече, и то си тече стабилно, не тънка струйка... На какво може да се дължи това?
Този пост е редактиран от avenger; 22-12-16 в 10:45.