Отговор: Гръмнал разклонител
По описанието проблема е бил 100% в кабела на старата ютия. Нататък е малко странно, но не пречи да подрежеш и малко кабела на разклонителя и от към щепсела и от към главата.
Няма как да разбереш без да отвориш корпуса. Огледай си щепсела, кабеляка, връзките да са стегнати и така. Дълго време и аз си правих разклонителите, но вече си ги купувам. Икономически не ми е изгодно, пфу... Един готов легранд ми идва на цената на правен, защо да се занимавам?
Цитат:
Първоначално публикувано от
espace
По описанието проблема е бил 100% в кабела на старата ютия. Нататък е малко странно, но не пречи да подрежеш и малко кабела на разклонителя и от към щепсела и от към главата.
Дано така да е, щото е много обезкуражаващо човек да е направил всичко както трябва и да стане такъв сакатлък.
Цитат:
wrathchild
Няма как да разбереш без да отвориш корпуса. Огледай си щепсела, кабеляка, връзките да са стегнати и така. Дълго време и аз си правих разклонителите, но вече си ги купувам. Икономически не ми е изгодно, пфу... Един готов легранд ми идва на цената на правен, защо да се занимавам?
Абе и аз бих си купил, но поради няколко съображения предпочитах да си ги правя - цена, липса на избор на дължитни, попадал на разклонители с двужилен кабел (без трети за заземяване). А в този конкретен случай разклонителят трябваше да мине през една дупка в секцията, като за целта ща не ща трябваше да го разглобя. Сега обаче май ще стане без скриване зад секцията
Благодаря ви за отговорите! :)
4 киловата през разклонител, който е опушен веднъж е проблема.
гоогълни пробив в диелектрик... с две думи веднъж като си е намерило място да избие, сега ще го прави по-често.
сменяш щепсела и гнездата на разклонителя, щом си сигурен за жицата.
и не закачай 4 киловата.
Как 4KW? Много бе хора! Какво говорите? Това си е за 3х2,5 и твърда връзка…
Щом е такава работата аз бих хвърлил всичко. Ще отворя контакта на стената и ще проверя да няма проблем. Разпределителната кутия, клемите на предпазителя... все места където съм "ял дебелия".
После ще си НАПРАВЯ САМ разклонител с 3х2,5 (че всички са по 1,5) и така... но 4KW е сериозна работа, кой знае какво още има включено в същия токов кръг, та киловатите може да са и повече.
Panasonic въобще и не предполагат, че правят разклонители.Това е доста разпространено менте.На мен един такъв ми се опуши и разсмърдя от една духалка и го фукнах в кофата.Вътре въобще няма мед, а пластините са направени от жълтеникав метал, който веднъж като се позагрее малко и се разтваря като на дърта курва сливата.
Цитат:
VLADO 66
Panasonic въобще и не предполагат, че правят разклонители.Това е доста разпространено менте.На мен един такъв ми се опуши и разсмърдя от една духалка и го фукнах в кофата.Вътре въобще няма мед, а пластините са направени от жълтеникав метал, който веднъж като се позагрее малко и се разтваря като на дърта курва сливата.
Бах... в Брикото и още къде ли не има такива. То са ключове, контакти... Мислех, че след пералните са минали и на ел материали...
Ключове, контакт и т.н. "panasonic" са си чисти VIKO - https://www.elprogroup.com/klyuchove...ti/viko-karmen
Цитат:
wrathchild
Как 4KW? Много бе хора! Какво говорите? Това си е за 3х2,5 и твърда връзка…
Щом е такава работата аз бих хвърлил всичко. Ще отворя контакта на стената и ще проверя да няма проблем. Разпределителната кутия, клемите на предпазителя... все места където съм "ял дебелия".
После ще си НАПРАВЯ САМ разклонител с 3х2,5 (че всички са по 1,5) и така... но 4KW е сериозна работа, кой знае какво още има включено в същия токов кръг, та киловатите може да са и повече.
Така и ще стане май - ще си взема хубав кабел 3х2.5, хубав разклонител (примерно на АТРА Пловдив, че ме кефят).
Цитат:
estqwerty
4 киловата през разклонител, който е опушен веднъж е проблема.
гоогълни пробив в диелектрик... с две думи веднъж като си е намерило място да избие, сега ще го прави по-често.
сменяш щепсела и гнездата на разклонителя, щом си сигурен за жицата.
и не закачай 4 киловата.
4-те киловата не бяха закачени директно на разклонителя. Ютията (2600W обявена мощност) беше на него, а конвекторът (2000W) беше директно в очиларката, в която беше включен разклонителя. После пробвах двете директно в панелния контакт и си работеха, не падна бушонът. Явно наистина се е опекло нещо по разклонителя. Ще отива в кофата.