Отговор: Utimate Smart Home
Колега, планираш ли и автоматични смарт щори/завеси? Смарт биде?!
Цитат:
Първоначално публикувано от
Kaar
Колега, планираш ли и автоматични смарт щори/завеси? Смарт биде?!
Имах големи разправии със жената за щорите. Аз винаги съм харесвал външни щори (когато са направени добре) и разбира се планирах автоматични. Още повече, че има сензори които измерват luminocity и може да се направи програма която да управлява щорите в зависимост от времето на деня и осветеността.
В крайна сметка, ТЯ каза че няма да има щори и сега сме с две пердета, прозрачни за красота и плътни (толкова плътни че като са затворени камерите минават на инфрачервен режим). Вършат същата работа като щори. Плюс, дограмата е пет ли, шест камерна и топлоизолацията е страхотна.
За бидето (ако е сериозен въпрос :))), не съм мислил. Дори да знаех че има, най-вероятно нямаше да го направя.
- - - - - - - - - -
Забравих нещо. И двамата пушим... много! Та, над дограмата, под тавана, в дневната и хола сложих безшумни вентилатори (най-безшумният който намерих беше български!) които се пускат от Sonoff ключ. по този начин, чрез програма, Alexa ги пуска при изгрев и залез слънце за по 10 минути. Освен това, при гласова команда ги пуска за по 30 минути.
Преди няколко дни видях детектор за никотин във въздуха (не smoke detector) но ще чакам да падне цената...
Цитат:
gogogogov
Тока не спира ли е Пловдив?
Спира, разбира се. Имам две UPS Battery - едната е във ниша където са конвертора на оптиката и рутера. По този начин ще има интернет за около 3-4 часа без ток защото са малки консуматори. Другият е в "офиса" където ми е работното място когато сме в Пловдив - така или иначе работя от home office та тук, там, няма значение.
Иначе, като няма ток, няма ток. Кавото за теб, такова и за мен...
Щях да пиша, да помислиш за пречиствател на въздух от финни прахови частици (България е с най-високите средно-годишни стойности на замърсяване на въздуха с ФПЧ 10 в ЕС), но ти пушиш така че няма да има голяма полза. Биде си заслужава независимо дали само със студена вода или на ток с проточен нагревател. За второто ще ти трябва контакт до тоалетната чиния.
Не те ли притеснява, че разни китайски (sonoff, tuya, EWELINK) и американски (Amazon) разработчици могат да използват информация, която събират от теб, за каквото пожелаят? Даже, ако не правят пари директно от теб чрез информация ти, могат да я продават на Фейсбук, Гуугъл, Алибаба, Тансент и който и да е, който е готов да я купи.
Цитат:
kokovox
Щях да пиша, да помислиш за пречиствател на въздух от финни прахови частици (България е с най-високите средно-годишни стойности на замърсяване на въздуха с ФПЧ 10 в ЕС), но ти пушиш така че няма да има голяма полза. Биде си заслужава независимо дали само със студена вода или на ток с проточен нагревател. За второто ще ти трябва контакт до тоалетната чиния.
Не те ли притеснява, че разни китайски (sonoff, tuya, EWELINK) и американски (Amazon) разработчици могат да използват информация, която събират от теб, за каквото пожелаят? Даже, ако не правят пари директно от теб чрез информация ти, могат да я продават на Фейсбук, Гуугъл, Алибаба, Тансент и който и да е, който е готов да я купи.
За бидето - във банята оригинално имаше вана и биде (класическо). Вместо бидето сега има (Grohe ли беше) със биде. В (оригиналната) тоалетната си е нормално, без биде. Проточният боилер захранва цялата баня (мивка, душ и биде.
Сега, за следене / подслушване и всичко останало.
Във днешният "свързан" свят няма начин да не се направи компромис, иначе остава живот на село, в тоалетната на двора и мачкане на в. Марица (наборите знаят за какво говоря). Пак казвам, кой съм и какво работя не е от значение, но... мога да ви разкажа истории от които няма да спите месеци. Какво става с личните ви данни и навици във всеки един аспект на живота ви.
От техологична гледна точка, всички устройства са проектирани да фунционират нормално без интернет. Ключовете за осветление си работят при докосване, прекъсвачите имат On/Off бутон и т.н.
Колкото до лично пространство... Без значение от устройството на което си писал поста си, няколко неща са се случили - това което написа е запазено за поне 5 години във Utah Datacenter. Заедно със точното местоположение (координати) на устроиството. Форума има лог, Интернет доставчика има лог (кой, кога, какво...). Не че казвам нещо ново.
Вярно е че прозводителя на бравата има моят пръстов отпечатък, подробен запис кой ,как и кога е отключил вратата. Вярно е че ако искат, могат да я отключат дистанционно ако искат, но за две години не съм видял китаец да влезе в къщи :BigGrin.
Имам камери във всяко помещение, но както казах, камерите се включват и записват само когато и двамата сме навън. Изключват се като стигнем първият етаж. Не се чуствам комфортно ако работят и аз съм там.
Няма измъкване от това, братче.
Както има една приказка... Ако си жертва на изнасилване и няма къде да избягаш, най добре се отпусни и се наслаждавай...