Ето моето решение
16012013307.jpg
В таблото имах 2 свободни позиции и тъй като бойлера ми е на отделен кръг го прекарах през контактор който от своя страна се контролира с часовник. (последните 2 отдясно на долния ред)
Ето моето решение
16012013307.jpg
В таблото имах 2 свободни позиции и тъй като бойлера ми е на отделен кръг го прекарах през контактор който от своя страна се контролира с часовник. (последните 2 отдясно на долния ред)
И аз така, но в ролята на контактор, ползвам реле от АП „Изгрев“ и е монтирано в бойлерното табло.
Малко оффтпик. Гледам че имаш звънец в таблото - става ли за нещо, че мисля таъв да сложа да не монтирам отдлени кутийки по стената ?
Ползвам китайски таймер от 3,50лв. релето го спестих.
Не е това. Това на снимката е монофазово и в интерес на истината не съм виждал такова в АП Изгрев. Там има трифазно реле произведено в Пловдив. За съжаление не мога да намеря линк към него. Трябва да разглобявам таблото за да го видя точно какво беше.
п.п. Намерих го!
Този пост е редактиран от Еди; 19-01-13 в 20:59.
Налага се редакция на линка ми в предния пост.
Релето е:
Пловдив
РКП
16А ~ R2 360V
Бобина 220V
БДС 7861-74
Ето и нови линкове към него.
http://nikelectric.com/product_info....oducts_id=1118
Реле за акумул.печка РКП
А като свърши топлата вода и е нужна още /преди идването на нощната енергия/, как процедираш? - Бъркаш в таблото, най-вероятно? А друг вариянт, да не се бърка в него?
П.С. Под "бърка" - нямам предвид разглобява! Понеже ако е на известна височина, и някой друг член от семейството иска ди си включи подгряването на бойлера - ще може ли?
Моя бойлер е 200 л. и също само на нощна работи. Имам малко табло с контактор и часовник. Ако случайно топлата вода свърши мога през часовника с бутонче да пусна ръчно пускане.