Здравейте,
Помагайте да си закача звънчето.
Инсталацията предполагам е стандартна.
черен, син и кафяв кабел - 10V.
Проблема е че не знам кой кабел към кое "краче" на звънеца отива.
zvynec.jpg
Благодаря
Здравейте,
Помагайте да си закача звънчето.
Инсталацията предполагам е стандартна.
черен, син и кафяв кабел - 10V.
Проблема е че не знам кой кабел към кое "краче" на звънеца отива.
zvynec.jpg
Благодаря
Ами пробвай къде ще звънне, през бутона. Напрежението трябва да е променливо, т.е. няма да го изгориш, ако си идва 8V от звънчев трансформатор. Не е лошо все пак първо да мериш какво напрежение имаш.
Да де. Да пробвам но не знам кое с кое да свържа. Затова съм го снимал и съм сложил цветове ако може някой да ме насочи.
На мултицета дава 10V AC! на черния и кафявия кабел.
Пробвай последователно-няма какво да стане. Така ще разбереш кое е правилното свързване. Ако мислиш, че някой ще ти каже по цветове как да ги свържеш, много се лъжеш. Ако те е страх или не знаеш как-извикай някой дето знае!
Болчето с червеното е за настройка - не се върже нищо на него.
Щом на черният и кафевият идат 10В, ама само като е натиснат бутона, единият на зелено другият на жълтото - няма значение кой къде.
Благодаря за помощта.
Идват 10В без да е натиснат бутона!
Също така с мултицета като пробвам за късо съединение на зелено и жълто и ми дава че са свързани!
Ами свързани са-там са двата края на бобината. Мери се съпротивлението, едва ли ти показва 0 ома. Като подадеш там напрежението ще звънне.
Закачи уреда на син и черен.
Ако са правилните ще покаже към нула волта. А като натиснеш бутона трябва да станат 10 волта.
Ако е така вържеш синият на зелено, черният на жълтото и звънкаш . Натискай силно бутона.
Ако не вади 10 волта остава да са син и кафяв.
Закачаш уреда на син и кафяв.
Ако са правилните ще покаже към нула волта. А като натиснеш бутона трябва да станат 10 волта.
Ако е така вържеш синият на зелено, кафевият на жълтото и звънкаш .
Ако и така не вади 10 волта, значи има проблем в бутона или връзките му.
A ако бутона на звънеца затваря нулата а не 10-те волта? (Схема общ + )