Ето ти дак с оптичен вход за без пари и високо качество на звука https://audioplatinum.com/%D0%BF%D1%...1%80%D0%B5-3-2
Ето ти дак с оптичен вход за без пари и високо качество на звука https://audioplatinum.com/%D0%BF%D1%...1%80%D0%B5-3-2
Опа! Ахам! Ясно! Ок! Добре! Благодаря ти много, отново! Еми... Ще поразгледам, ще послушам и ще си помисля още известно време и ще видя какво, ще взимам! И така... Ок. Добре. Благодаря ви много за пореден път за всичко! Чао засега. Лека вечер. Поздрави! И до скоро!...
Пълно е с добри ресивъри секънд хенд за ниски цени, имат си всичко и добри вградени дакове , къде го пращате тоя човек с тоя бюджет и дакове да си купува ?! Един ресивър на старо и колони втора у.ба и е в джаза.
Човекът се насочи към активни колони.
Впрочем ти май не следиш темата, но все пак решаваш да посолиш с акъл.
следя я, какво има толкова да се обсъжда, или саундбар или система секънд хенд с букшелф и дотам. голямо обсъждане, чак дак да си вземе. Човека каза колко му е бюджета.Посолявам с каквото имам.
Здравейте. Надявам се темата да е все още активна и тук да е правилното място на въпроса ми.
Насочил съм се към слушане на музика от грамофон. Нямам конкретен модел, но знам че ми трябва усилвател и колони (изключвайки всичко в едно).
Обаче харесвам и да гледам филми.
От тук се роди идеята да взема ресивър и да ползвам колоните за грамофона и за киното. Като компромисен текущ вариант съм се насочил към 2.1 с оглед бюджет и място.
Не целя пълно аудиофилско изживяване, а среден клас неща.
Това ще ми е първата лична система и нямам изградени предпочитания.
За филмите мога да кажа, че гледам с Google chromecast 4K, основно с Dolby Vision и HDR формати. Аудиото на повечето филми е Dolby Digital (AAC3).
Предполагам трябва да включа chromecast-a към ресивъра и от там към TV. Следователно трябва да поддържа тези формати?
Или може да си остане включен към TV и от там към ресивър? Какви са плюсовете и минусите?
За грамофона - Виждам, че някои искат пред усилвател, а други - не. Трябва ли ресивъра да има някаква специална функция за да може да се ползва с грамофон?
Какви Озвучителни Тела бихте препоръчали?
Знам, че имам доста неясноти в концепцията, но все от някъде трябва да се започне.
Реши какво точно искаш и дали ще имаш възможност да изградиш пълна 5.1(поне) система, за да си струва да взимаш ресийвър и да жертваш качеството на аудиото.
Относно грамофона, или ресийвъра(всички усилватели имат) трябва да има фоно вход или грамофона вградена риа, но за предпочитане е първия вариант, тъй като качествените грамофони с вградена риа са значително по-скъпи.
Какъв ти е бюджета, като за начало?
Гледайте усилвателя/рисивъра да има PHONO вход за да може да включите всеки грамофон.
Другото е грамофона да има линеен изход (евтините са с не толкова добър)
Третото е междинен усилвател от грамофон до линеен което не мисля, че има смисъл.
Вижте какво ниво вади на изхода грамофона (2-3-4-5 mV) и усилвателя какъв сигнал иска за да работи нормално.
За кино, AV ресийвърите, започват от 5.1 канала , и са около 1к.
При повече канали и Atmos, ще трябват 1.5-2К за ресийвър над базов модел. (7.2/9.2)
И звука в стерео режим на AV ресйвър за 2K, е по зле от чист стерео усилвател за 1К.
Като добавим и поне 5.0 озвучителни тела- тонколони бюджета ще свърши и няма и да стигне.
(това без субуфер). Има и вариант постепенно да си увеличаваш каналите, с който и ще олеква и джоба разбира се (в кръга на шегата).
Стига това да ти е приоритет.
Ако, държиш на винила (не е някакво моментно залитане) ,и се кефиш на стерео-то, то интегриран стерео усилвател е по-добрият вариант.
Съврeмените модели имат и оптичен вход. С, който може да свържеш ТВ-ра. И да си гледаш и филмите в 2.0 конфигурация.
Или, ако добавиш събуфер (дори и на по късен етап) дори и в 2.1.
Недостатъка на тази конфигурация, че за силата на звука, ще трябва да използваш дистанционното на усилвателя. И няма да може да се управлява всичко с едно дистанционно по HDMI-CEC (спиране/пускане)
На пазара също, има и стерео HDMI ресийвъри :
Стерео Hi-Fi мрежов ресивър Denon DRA-900H
Този пост е редактиран от tek; Вчера в 23:06.
То има и много по-евтини варианти ама колко са добре и до колко е рекламата нямам представа -
https://audiomonkey.bg/products/ampl...tereo-wiim-amp
Благодаря за подробностите. Какво имаш предвид под интегриран стерео усилвател? Интегриран в грамофона или интегриран с фоно вход?
Този Денон е 1700 за стерео. За тези пари Onkyo TX NR6100 или Yamaha V6A. Как се справят със стереото?
Може ли да препоръчаш някой стерео усилвател.
Хора споделят, че стар усилвател и колони могат да изкарат много добър звук. Какви са недостатъците в този подход?