Здравейте, имам нужда от съвет за домашна система.
Досега не съм си изграждал такава. За сефте ми е. Доста четох умувах. Търся вариант за стерео система. Търси се качество. Спрял съм се на Marantz pm6007. Поръчал съм го. Клас AB integrated amplifier. Входовете са оптика от TV и от PC. От PC се използва Creative Soundblaster Z. Звука на картата ми харесва. Ползвам я с Audio-Technica ATH-MSR7b, както и с Beyerdynamic DT 770 PRO (250 Ohm). И двата вида слушалки не бих ги заменил за нищо. Audio Technica -та ми допада повече като резолюция. Ползвам и ATH-M50xBT2 когато се разхождам. При нея има нужда да се барне еквалайзера.
Така както и да е. Давам слушалките за пример, понеже главно слушалки съм ползвал досега.
Много гледах и четох и "слушах" сравнителни клипове из youtube. Мисля си за покупка на Elac - Debut Reference DBR62.
Бих искал да чуя мнение за комбинацията с гореспоменатия Marantz PM6007. Ще съм благодарен на конструктивни критики и някакви допълнителни предложения. Бюджета за колони е около 1000лв. Бих дал повече ако наистина бих получил доста повече. Предпочитам да ги взема от БГ по много причини.
Целта е стерео система за музика. Търся максимална детайлност на звука и отчетливост (респонс или както му се казва). Лаик съм си, но обичам хубавото.
Слуша се Tidal HiFi, но не е проблем да мина и на Master плана.
По нататък със сигурност ще си взема някой хубав USB DAC, може и стриимър.