Страница 1 от 8 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 117
Like Tree40Одобрявам

Помощ за избор на букшелф колони

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2017

Помощ за избор на букшелф колони

Здравейте, имам нужда от съвет за домашна система.
    Досега не съм си изграждал такава. За сефте ми е. Доста четох умувах. Търся вариант за стерео система. Търси се качество. Спрял съм се на Marantz pm6007. Поръчал съм го. Клас AB integrated amplifier. Входовете са оптика от TV и от PC. От PC се използва Creative Soundblaster Z. Звука на картата ми харесва. Ползвам я с Audio-Technica ATH-MSR7b, както и с Beyerdynamic DT 770 PRO (250 Ohm). И двата вида слушалки не бих ги заменил за нищо. Audio Technica -та ми допада повече като резолюция. Ползвам и ATH-M50xBT2 когато се разхождам. При нея има нужда да се барне еквалайзера.
    Така както и да е. Давам слушалките за пример, понеже главно слушалки съм ползвал досега.

Много гледах и четох и "слушах" сравнителни клипове из youtube. Мисля си за покупка на Elac - Debut Reference DBR62.
    Бих искал да чуя мнение за комбинацията с гореспоменатия Marantz PM6007. Ще съм благодарен на конструктивни критики и някакви допълнителни предложения. Бюджета за колони е около 1000лв. Бих дал повече ако наистина бих получил доста повече. Предпочитам да ги взема от БГ по много причини.
    Целта е стерео система за музика. Търся максимална детайлност на звука и отчетливост (респонс или както му се казва). Лаик съм си, но обичам хубавото.
    Слуша се Tidal HiFi, но не е проблем да мина и на Master плана.
    По нататък със сигурност ще си взема някой хубав USB DAC, може и стриимър.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Отговор: Помощ за избор на букшелф колони

Това са много добри колони за парите си със СБ акустик говорители https://www.exproject-bg.com/index.php?id=1637
    Ако кихнеш още малко пари можеш да поискаш да ти сложат кондери на Мюндорф на високата, примерно Ево ойл, което ще ти даде повече детайл.
    Ако си близо до Пловдив, горещо ти препоръчвам да отидеш до тях с усилвателя, ще можеш да чуеш доста колони от най-различни класове, след това можеш да се опиташ да чуеш и Елак-а, за да се увериш за какво става дума и могат ли комерсиалните бюджетни конвейрки да свирят.

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2017

От Добрич съм. А и направо ме хвърляш в девета глуха с това предложение. Не казвам че са лоши, но за сефте чувам че тука правят колони. Някакво ревю поне нямат ли тези? Или някой някъде да е писал за тях. Я из форума, я някъде другаде.
    Пинеже от това което съм абсорбирал като информация - Elac и Wharfedale са ми в главата. Може и SVS. Но не и Klipsch. Там варианта беше за 600M.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Няма никакво съмнение, че Ека-та на СБ е класи над Елак-а, ако не ми вярваш питай в бгаудио форума.
    Колкото до Wharfedale, имат много типично английско звучене, тоест топло и с Маранца могат да не ти допаднат, особено ако харесваш по-яркия и детайлен звук.

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2017

А някакво мнение за SVS Prime Bookshelf примерно?
    Нещо не ми се рискува със тези Ека. Така да вземам без никакви рецензии - не ми е комфортно. Плюс това са един продукт който евентуално за в бъдеще няма продажба. Почти никой не е чувал за него.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Остави ги надалеч тези SVS, от марката само субове.
    Колкото до Ека-та, ти си знаеш, аз ти препоръчвам най-доброто за парите, пък и не мисля, че трудно, ще ги продадеш след години.
    Виж Монитор Аудио бронзе 100 и Кеф кю350.
    От Wharfedale може да видиш Ево4.2, но ти препоръчвам да ги чуеш преди това, имат вярно звучене, но не са толкова експресивни като горните.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Rakeem Виж публикацията
    Остави ги надалеч тези SVS, от марката само субове.
    Колкото до Ека-та, ти си знаеш, аз ти препоръчвам най-доброто за парите, пък и не мисля, че трудно, ще ги продадеш след години.
    Виж Монитор Аудио бронзе 100 и Кеф кю350.
    От Wharfedale може да видиш Ево4.2, но ти препоръчвам да ги чуеш преди това, имат вярно звучене, но не са толкова експресивни като горните.
    Не знам на базата на какво отхвърляш така букшелфа на SVS. Надявам се мнението ти да е подкрепено с реален опит с конкретния модел, иначе си е отровена заблуда.
    Като цяло потребителските мнения са категорично положителни, а и по ревюта са доста високо оценени.
    Ако ще се прави съпоставяне с Monitor Audio, то трябва да е със Silver 100.
    inches9 одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Нямам никакъв интерес да имам реален опит с тонколони на SVS.
    Koлкото до букшелфите им, не виждам никакви суперлативи в специализираните форуми, така че за мен не струват, особено с оглед цената.
    Ако бяха в региона на 800лв. ок, но за близо 1400лв. просто не се класират, не че и другите са цвете за мирисане в този ценови клас, но като искат хората колони от именити брандове за малко пари, получават малко, същото е и при всяка една друга техника.

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Няма нищо лошо да нямаш интерес към конкретния модел, но изказвайки горното си мнение въвеждаш в заблуда питащия и всеки след него.
    Кои от изброените модели в дискусията си слушал реално?

12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Мониторите, Кефа и Уерфедалето.
    Ти слушал ли си го СВС-а?
    И не смятам, че въвеждам в заблуда някого, като изказвам негативно мнение, по-скоро го предпазвам.
    Все пак вярвам повече на независими хора с опит, отколкото на платени ревюта.

13. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Тъй, като избираш за първи път букшелф hi-fi тонколони, съветвам да чуеш няколко набелязани от теб модела.
    Но ,ако това е невъзможно, тогава имаш едно предимство Разполагаш с добри слушалки.
    "Поразгледай" sound демота (качествени) в тубата за да добиеш престава (поне малко) как звучат:
    Elac Debut Reference DBR62 vs Q Acoustics 3030i

Wharfedale Evo 4.2 Review, High End Sound For Everyone!

KEF LS50 Meta Vs Wharfedale Evo 4.2 Comparison

Погледни Q Acoustics 3030i и DALI Oberon 3, Triangle Borea BR03.
    inches9 одобрява това.

14.  

15. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Има доста добри колони и преценката на слух е по-скоро субективна(но и най-важна....това което на мен ми харесва,не значи ,че и на теб...).Тъй като няма как да чуеш всички колони на едно место,виж каналите които ти показва по-горе колегата.Май имаше още някой.Два пъти избирах колони и само от чутото през you tube от професионалните канали(добрите колони трябва да се покажат с добри други техники,микрофони...и при ЕДНАКВИ УСЛОВИЯ-стая,акустика....и.т.н.).Мисля,че това което чух със слушалки е много близо до действителноста и ясно се разбира разликата в звученето!
    От многото което изслушах мисля,че бих предпочел WH.EVO.4,2(но вече имах букшелф MAbr2) или SVS prime.
    https://topaudiovideo.bg/875-wharfedale-evo-4-2
    https://www.avstore.bg/svs-prime-bookshelf.html
    МА също са много добри и за букшелф бих ги предпочел пред Dali.oberon,защото са по -резки и на мен лично ми звучат по-близо до концертната зала.DALI са добри,но малко по-меко свирят и са подходящи за продължително слушане.Но моите са подови и са подкрепени със sub SVS 1000pro.Струва ми се,че звука им в букшелф леко ще отстъпва на Wh.Evo и MAudio.kef LS50 meta,разбира се са хубави колони,но WH.Evo мисля ги побеждава с цената(лично за мен ...и не само)
    Други с много високо качество са АЕ,ама с право ги погледнах последни...Цената (към момента) избива рибата...за съжаление.
    https://alexaudiovideo.eu/e-catalogu...v=dccbe2e74685
    https://alpha-audio.net/review/revie...nergy-ae500/4/

Според мен,при тези цени EVO4.2 няма конкуренция,ако цената няма значение,....може да се мисли...пак
    Този пост е редактиран от inches9; 15-12-22 в 15:04.

16. Member Аватара на Ulfhedinn
    Тук е от
    Nov 2011

EVO.4,2 и SVS prime са почти абсолютно идентични и като показатели, и като цена. SVS prime слизат малко по-ниско, обаче и в двата случая е необходим допълнителен субуфер - за музика и особено за кино. Колоните на SVS са екстра, много добро представяне в класа си. За бюджетно 5.1 бих избрал 5 SVS prime и субуфер. За хубаво стерео, каквато е целта, си трябват сериозни колони (особено както си свикнал да слушаш на слушалки) и субуфер. Но сериозните колони струват сериозни кинти. Освен това трябва да се вземат предвид още някои фактори - големина и вид на помещението, усилвател, източник и носител/и на музиката, която ще се слуша. Все неща. които трябва да се преценят, за да се достигне до решение дали е необходимо да се наливат много финанси в колоните или спокойно може да се мине с две SVS (или EVO.4,2) + субуфер.
    lazarus18 и svetlio1 харесват това.

17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2017

Цитат Първоначално публикувано от Ulfhedinn Виж публикацията
    EVO.4,2 и SVS prime са почти абсолютно идентични и като показатели, и като цена. SVS prime слизат малко по-ниско, обаче и в двата случая е необходим допълнителен субуфер - за музика и особено за кино. Колоните на SVS са екстра, много добро представяне в класа си. За бюджетно 5.1 бих избрал 5 SVS prime и субуфер. За хубаво стерео, каквато е целта, си трябват сериозни колони (особено както си свикнал да слушаш на слушалки) и субуфер. Но сериозните колони струват сериозни кинти. Освен това трябва да се вземат предвид още някои фактори - големина и вид на помещението, усилвател, източник и носител/и на музиката, която ще се слуша. Все неща. които трябва да се преценят, за да се достигне до решение дали е необходимо да се наливат много финанси в колоните или спокойно може да се мине с две SVS (или EVO.4,2) + субуфер.
    Точно към тези съм се насочил. А какъв ще е източника съм споменал, както и усилвателя. Помещението е малко и няма място за пълноразмерни колони. Затова се търси букшелф.

Иначе слушал съм доста саунд батъли от тубата, то от там тръгнах, от ревюта, лични мнения на ютубъри и sound compare-a на crutchfield. Там даже има адаптация към специфични слушалки за да пресъздаде звука. Даже може с мои парчета да слушам.
    Ама вече съм напълно объркан.
    Бюджета че съм казал 1000лв не е фиксиран. Даже гледам Monitor Audio Silver 100 7g.
    Моделите които съм разглеждал повече са Klipsch RP-600M, Elac DBR62, Elac UBR62, това WH Evo не е лошо, SVS Prime и SVS Ultra, Monitor Audio Silver 100, Triangle Borea BR03, KEF не са лоши, но са ми странни чисто на визия,

WH Evo 4.2 е супер че е 3 лентово, но и размера е голям. Не че няма да му намеря място де.
    Много приятно съм изненадан че има доста хубави колони които в бг са по евтини отколкото из германия.

KEF Q350, Q accoustic имат много добра акустика. Но при някои парчета ми идват малко по резки.

А и миналата седмица доста лош грип изкарах и ме удари в ушите. Още не са се оправили на 100% въпреки че вече не са заглъхнали. И малко ми е сложна преценката точно в момента.

Имам нужда някой да ми каже какво да взема, понеже съм се омотал много. Тръгнах от едно и в момента съм наникъде. Да бях си останал със Edifier S2000MkIII. Пък аз ги върнах.

- - - - - - - - - -

Специално на тези Monitor Audio Silver 100 7g ми харесва ниската долна честотна граница. Предполагам че няма да имам нужда от subwoofer с тях,
    А на Wharfedale - Diamond 12.2 ми допадна повечко
    Този пост е редактиран от nixel; 15-12-22 в 23:51.

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Аз бих се въздържал да взема ОТ с rear bass reflex port.
    KEF, Monitor Audio, Diamond 12.2, SVS Prime (тези не са ли с Home theatre насоченост?) са такива.
    Изисква се някакво отстояние от прегради отзад, което е поне 200мм. Така също и отстрани.
    Независимо от дизайнерските снимки по сайтовете им.

Не съм слушал нищо от списъка, особено пък с този Marantz.
    Обаче WH Evo 4.2 на книга и като дизайн на корпуса (елиминиращ до голяма степен вътрешните стоящи звукови вълни) ми допадат най-много. Ако не се лъжа са и затворен обем, което за малки помещение (и не само) си е плюс.
    Буквално можеш да ги закачиш на стената, със съответната антивибрационна подложка, разбира се.
    Kevlar + soft (silk) dome си е много добра комбинация. Аз предпочитам хартия с някаква промазка (или PP cone + soft dome), но това си е по мой вкус. Просто не ми допада звученето на метализираните мембрани и куполи.
    Изключвам изостатичните говорители, разбира се.
    За да имаш качествен бас се иска поне 8", да не напиша 10" единичен високоговорител.
    Законите на физиката и в частност на акустиката никой не ги е променил. Поне не още.

Относно Edifier - извини ме, но това са китайски PC ОТ. С някакво приближение могат да се нарекат PC active monitors.
    Пък да се сравняват по звучене с предложените от колегите е най-малкото некоректно. Те са в различни класове ОТ и като цена също.

Честно казано съпоставянето на звученето на ОТ по демо клипове на тубата, при това с корекции за слушалки, ми се струва странно.
    Просто защото звученето на всички озвучителни тела зависи до голяма степен от разположението им и акустиката в конкретното помещение.
    При еднакви всички други условия, което няма как да се случи в тубата.
    Не е възможно някой да предвиди каква ще е звуковата картина при теб. Освен, ако не е ясновидец.
    Някои си вадят хляба от изграждане на акустични стаи и корекции на съществуващите. При това доста добре заработват.

Имаш вариант, ако не си купил Maranz-а, да се насочиш към активни монитори. Но там цените са ...
    Успех с избора!

p.s.Някога производителите на ОТ даваха графиката на АЧХ на моделите. Даже в комплекта имаше демпфери за настройка на bass reflex порта/-те. Сега едни голи цифри, от които не е ясно кое е вярното.
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 16-12-22 в 00:36.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 8 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на колони § ресивър
    От emil13 във форум Тонколони
    Отговори: 13
    Последно: 04-10-13, 12:03
  2. Букшелф колони и домашно кино
    От myamakov във форум Тонколони
    Отговори: 3
    Последно: 10-06-12, 10:35
  3. Купувам букшелф колони
    От prince във форум Купува
    Отговори: 3
    Последно: 28-01-12, 14:00
  4. Помощ с избор за рисийвър и колони.
    От Aikz във форум Аудиотехника
    Отговори: 6
    Последно: 21-12-11, 18:07
  5. Отговори: 13
    Последно: 26-04-10, 12:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе