Резултати от 1 до 11 от общо 11

Настройка и работа с ASUS WL-500g Premium рутер и хард

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2007

Настройка и работа с ASUS WL-500g Premium рутер и хард

Вчера си купи ASUS WL-500g Premium, който има възможност да се включат два външни харда към него. Ако някой има впечатления и е работил с такава машинка, ше съм му много благодарен ако ми даде насоки по настройките.

Asus

2.  

3. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

Re: Настройка и работа с ASUS WL-500g Premium рутер и хард

Трябва да са ти дали книжка с него в която да пише кое му е основното IP, user & pass, после влизаш през лисицата или експлорера и си го настроиш според твоите нужди, ако имаш по конкретни питания питай още. А в този линк http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/wir...P/Eng_2459.zip има подробни обяснения как се прави всичко

4. Тук е от
    Jan 2007

Мерси за напътствията , не се бях изразил правилно. Проблема който имам е свързан с една от функциите на рутера. Сатва въпрос за това, че има функция за поддръжка на външни usb устройства, по-специално хард. Искяше ми се ако някой е минал през това да ми каже подробности. Защото когато рутера е с оригиналния firmware намира хард може да се чете от него но не може да се записва и до колкото разбирам май харда трябва да е форматиран с линъкс файлова система а там съм гола вода....

5. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002

Tипичен Network Attahced storage or Storage Area Network, а сега разликите :

НАС работи независимо от компютър, има малка ОС за ъплоад на диска и се появява в Локалната Мрежа като шеъринг

САН - е зависима от компютър и трябва да се закачи на определен сървър/ПЦ и да се шерне през него

Plug-n'-Share hard drive is especially worth highlight. It acts as a ftp server

Както се вижда твоят е от по модерната серия, имаш възможност да си шернеш хард или да си пуснеш ФТП сървър, всичко се контролира през рутера, трябва да си прочетеш УсерМануала за да видиш какъв е лимита за поддръжка на хардове (300-500-750Гб ?), и да си го настроиш както ти харесва ...

Успехи.

6. Тук е от
    Jan 2007

В упътването за съжаление няма въобще изчерпателна информация. Единствено пише, че диска трябва да е форматиран във формат EXT2, как да го направя, още повече има и информация на въпросния хард.

7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002

Сваляш информацията на друг диск ! Като го форматираш на ЕХТ2 всичко ще се загуби !!!=>Окачваш го като външен на компютъра, Хирен ЦД => Партишън Меджик=>Формат на Ехт2=>закачваш на рутера=>Влизаш  през ИЕ в рутера=>логин=>Отиваш на секцията за Хард Драйв (или УСБ, не знам как точно е описано там)=> Шеър=>Ползваш през мрежата

ЕХТ2 е линукс партишън, ако имаш проблеми да се разпознае като външен диск на ПЦ, ще трябва да си разглобиш кутийката и да го закачиш директно на кабела като втори диск в ПЦ

BTW - english?

8.  

9. Тук е от
    Jan 2007

English - Yes Мерси за съветите, значи ще имам ядове, той харда е 500гб - от които 300 са заети.

10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002

Ами като знаеш английски какъв ти е проблема бе момче, ето ти директен линк за твоя рутер:

http://support.asus.com/download/dow...model=WL-500gP

Внимавай защото секцията Усер Мануал е пълна с версии на китайски и какви ли не щеш други езици

хайде и умната да не утрепеш диска ей ...

11. Тук е от
    Jan 2007

Упътването го имам , но определено ти ми помогна повече, частта с форматирането не ми беше ясна!

12. Тук е от
    Jan 2007

След като пробвах различен firmware се върах на последния от сайта на Асус. С него съм доволен, не ми прави проблеми, рутера не забива и харда, който съм закачил през usb си работи нормално. Форматирал съм го с FAT32, за да мога и да записвам информация. Остана ми само един проблем да реша. Искам, а незнам как да настроя харда да заспива, след определен период на неактивност. Защото сега си върти непрекъснато. По форумите четох, че има скрип с който може да се зададе след колко време да спира. Но първо незнам дали този скрип може да се използва с оригиналния firmware, а и даже да може, незнам как да го изпълня. Както съм писал по-гори от Линукс нище не разбирам.

p.s. Надявам се на отговор

13. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002

Не успивай харда, остави го да си се върти, успиването/изкл./вкл. ще го утрепат много по бързо отколкото ако го оставиш да си работи ...

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Player Asus O!Play TV Pro vs. DIVA 3D PREMIUM CENTER
    От caesar77 във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 0
    Последно: 04-02-13, 17:22
  2. Настройка на рутер TL-WR542G
    От Gacony във форум Мрежи
    Отговори: 7
    Последно: 20-12-11, 00:27
  3. елементарна настройка на рутер
    От IBANEZ_ във форум Мрежи
    Отговори: 3
    Последно: 07-05-10, 20:12
  4. Дъно ASUS P5K Premium/WiFi-AP
    От Rammkopf във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 10-03-10, 03:17
  5. ASUS P5WD2 PREMIUM/WIFI-TV/D
    От viara_todorova във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 8
    Последно: 16-02-06, 12:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе