Пак за писането на кирилица ....
Забелязвам, че се модерират мения на хора пишещи на kirilica, правят се забележки и тн.
В крайна сметка искам да попитам, писането на кирилица ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ли е или е ЖЕЛАТЕЛНО.
В крайна сметка, ако не е задължително, защо тогава се правят забележки и се модерират мнения?
Ако това зависеше от мен, аз бих записал в правилата категорично, че писането на кирилица е задължително.
Не виждам за кого това е проблем. По скоро е въпрос на мързел.
Мисля, че кирилицата във форума вече се наложи и може да се смята за задължителна. Има го и скрипта на KREDOR, така че оправдания не следва да се приемат. Това е лично мнение, но ако искате да направим анкета - поне ще има полза от нея, за разлика от разни други, които се пускат напоследък.
Естествено, че кирилицата е желателна. Няма как да е задължителна, защото:
1.Интерейсът на форума е на английски
2.Форумът е достъпен отвън, т.е. и за чужденци
Обаче съм за модерирането на разни щурчовци дето пишат на полулатиница.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Естествено, че кирилицата е желателна. Няма как да е задължителна, защото:
............
2.Форумът е достъпен отвън, т.е. и за чужденци
...........
<div align="right">Originally posted by D3BEPP*-*18/05/2004*:* 11:21:19</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Няма що, здрава логика! Ако един чужденец, неразбиращ български прочете един текст, написан на "маймуница", той веднага ще схване за какво иде реч. [:D]
Така ти ще му отнемеш и възможността да ползва речник от типа на SA Dictionary.
Не много ясно, друга ми беше мисълта ,ама както и да е.
Хубуу, прави сте. Аз съм за кирилицата. До сега не съм видял в англоговоряща страна във форумите й да пише :"Ай хоуп, дат ю кен хелп ми!" така че и за БГ туй си е в реда на нещата. Просто понятието <font color="red">задължително</font id="red"> не ми харесва и ви показвам слабите му страни. Иначе съм за.
Напълно съм съгласен със Slero и не виждам, какво има да се дискутира по въпроса. Писането на кирилица е въпрос и на уважение към другите участници. Аз лично доста често се изнервм докато прочета мнение от 2-3 реда написани с латински букви. Много често не обръщам никакво внимание на такива постове и съм сигурен, че така правят повечето участници във форума. Който уважава себе си и другите участници ще се старае да пише на кирилица.
Тук темата не беше за дискусия, а по скоро за доуточнване между нас модератори и админи.
Моля, прекратете дискусията.
Доуточни се. Кирилицата е пожелателна, а не задължителна. Моля, не прекалявайте с модериране на мнения, писани с латински букви. Просто не им обръщайте внимание след като веднъж вече сте предупредили автора и той не си е взел бележка.
Аз викам, че е най-добре всеки да пише, както му е удобно. Ако някой се дразни от "МЕТОДИЕВИЦАТА", просто да не чете съответните изказвания. Мен лично ме дразнят неща от сорта:
===========
"Аз лично предпочитам дженту или федора "
"Майкрософт"
"Н-ВИДИЯ"
"Слейър"
===========
В този дух на Призрака в правилата е упоменато ланинските термини да се пишат както са си, иначе се затруднява четенето, но като цяло мнението трябва да е написано на кирилица още повече пречка за това няма.