Резултати от 1 до 11 от общо 11

Пак за писането на кирилица ....

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Забелязвам, че се модерират мения на хора пишещи на kirilica, правят се забележки и тн.

В крайна сметка искам да попитам, писането на кирилица ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ли е или е ЖЕЛАТЕЛНО.

В крайна сметка, ако не е задължително, защо тогава се правят забележки и се модерират мнения?

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Ако това зависеше от мен, аз бих записал в правилата категорично, че писането на кирилица е задължително.

Не виждам за кого това е проблем. По скоро е въпрос на мързел.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Мисля, че кирилицата във форума вече се наложи и може да се смята за задължителна. Има го и скрипта на KREDOR, така че оправдания не следва да се приемат. Това е лично мнение, но ако искате да направим анкета - поне ще има полза от нея, за разлика от разни други, които се пускат напоследък.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Естествено, че кирилицата е желателна. Няма как да е задължителна, защото:

1.Интерейсът на форума е на английски

2.Форумът е достъпен отвън, т.е. и за чужденци

Обаче съм за модерирането на разни щурчовци дето пишат на полулатиница.

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Естествено, че кирилицата е желателна. Няма как да е задължителна, защото:

............

2.Форумът е достъпен отвън, т.е. и за чужденци

...........

<div align="right">Originally posted by D3BEPP*-*18/05/2004*:* 1119</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Няма що, здрава логика! Ако един чужденец, неразбиращ български прочете един текст, написан на "маймуница", той веднага ще схване за какво иде реч. [:D]

Така ти ще му отнемеш и възможността да ползва речник от типа на SA Dictionary.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Не много ясно, друга ми беше мисълта ,ама както и да е.

Хубуу, прави сте. Аз съм за кирилицата. До сега не съм видял в англоговоряща страна във форумите й да пише :"Ай хоуп, дат ю кен хелп ми!" така че и за БГ туй си е в реда на нещата. Просто понятието <font color="red">задължително</font id="red"> не ми харесва и ви показвам слабите му страни. Иначе съм за.

8.  

9. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Напълно съм съгласен със Slero и не виждам, какво има да се дискутира по въпроса. Писането на кирилица е въпрос и на уважение към другите участници. Аз лично доста често се изнервм докато прочета мнение от 2-3 реда написани с латински букви. Много често не обръщам никакво внимание на такива постове и съм сигурен, че така правят повечето участници във форума. Който уважава себе си и другите участници ще се старае да пише на кирилица.

10. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Тук темата не беше за дискусия, а по скоро за доуточнване между нас модератори и админи.

Моля, прекратете дискусията.

11. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Доуточни се. Кирилицата е пожелателна, а не задължителна. Моля, не прекалявайте с модериране на мнения, писани с латински букви. Просто не им обръщайте внимание след като веднъж вече сте предупредили автора и той не си е взел бележка.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Аз викам, че е най-добре всеки да пише, както му е удобно. Ако някой се дразни от "МЕТОДИЕВИЦАТА", просто да не чете съответните изказвания. Мен лично ме дразнят неща от сорта:

===========

"Аз лично предпочитам дженту или федора "

"Майкрософт"

"Н-ВИДИЯ"

"Слейър"

===========

13. Gadget
    Guest

В този дух на Призрака в правилата е упоменато ланинските термини да се пишат както са си, иначе се затруднява четенето, но като цяло мнението трябва да е написано на кирилица още повече пречка за това няма.

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. кирилица на VB 6.0
    От novamen във форум Програмиране
    Отговори: 1
    Последно: 13-02-09, 11:28
  2. Отговори: 4
    Последно: 01-12-05, 20:42
  3. Кирилица на XP x64???
    От DEYDOD във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 18-10-05, 20:57
  4. Писането на имейли ни правело работливи
    От Inspire във форум Коментирай новина
    Отговори: 5
    Последно: 13-01-05, 19:48
  5. Кирилица?
    От JOJO във форум Windows
    Отговори: 5
    Последно: 31-07-04, 23:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе