Дай тогава някой урок по опазване на страници/форуми...дотук по менията на експертите разбрахме, че хакерът е ползвал прокси...само че за това дори аз с малкото си акъл се сетих сам.Първоначално публикувано от ru-boy
Дай тогава някой урок по опазване на страници/форуми...дотук по менията на експертите разбрахме, че хакерът е ползвал прокси...само че за това дори аз с малкото си акъл се сетих сам.Първоначално публикувано от ru-boy
Веднага ти давам един урок, който въпреки 100%-вата си полезност ще ти е от полза 10%, приблизително, а и вероятно вече си го чувал. А именно:Първоначално публикувано от Edin_Lud
1. Сваляш си от www.gfi.com ---> GFI LANguard Network Security Scanner версия 7 е актуална към ден днешен, яъпреки, че аз ползвам и 3.3. по причини, които няма да засягам сега, че ще стане дълъг поста.
Коментар: работата с програмата е лесна, но резултата не е много полезен, ако не си наясно с мрежовата сигурност и не разбираш прилично технически английски. С една дума в повечето случаи резултата е труден за анализ от неспециалисти.
2. Има една програма, която е прекрасна, като полезност и е лесна за работа, казва се XSpider, aз ползвам версия 7.5
Коментар: лесна за работа, анализа е направен толкова разбираемо, че дори идиот ще се орентира в обстановката, недостатък е, че няма да си я намерите в нета, трудно се намира, а ако все пак успеете, то тя няма да е актуална версия, а от това следва, че резултата, който ще получите няма да е актуален. За умните толкова. За останалите и повече да напиша няма да го разберат.
3. Помощни програми от рода на: X-NetStat Professional 5.32, Microsoft Baseline Security Analyzer (MBSA), и много друга са допълнителни програми с особенна полезност.
4. Четене и то редовно на западни форуми специализирани в мрежовата сигурност
Проста работа, нали?
Смешна работа. Намерил е някой експлойт и е потърсил в търсачките за сайтове, ползващи съответнита уязвима версия... ей точно на това му се вика script kiddie само бой за такива ****
Това е така, но не е толкова просто. Освен това etg го обясни по друг начин, че е ползвал уязвимостта на сървъра чрез калпав код на друг хостнат сайт на същия сървър.Първоначално публикувано от XaugyTuH
XSpider 7.5.1712
Текущая версия основана на коммерческом релизе 7.5.1712 от 06.04.2006г