Нуждае ли се раздел Продава от някакви ограничения?
Преглед за печат
Нуждае ли се раздел Продава от някакви ограничения?
Гласувах - не, не се нуждае, но разбира се в рамките на закона!
Не може дрога или секс услуги .......
Брой постове не виждам как ще помогне.
Ограничение трябва да има
казах го още преди няколко години.
Форума в момента стана бит пазар.
Много търгаши без нито еди пост се регват , пускат части с "уникални" цени, да не говоря че това предразполага и към голям брой измами.
Не искам поста ми да става обект на други дискусии.
Споделям мнение.
Това обаче трябва по-скоро да е насочено към админите.
Коментираме начина на достъп и кой може да влиза/пише в него. А не тематиката и разрешениете обяви. Тях няма какво да ги обсъждаме в тази тема.Цитат:
Първоначално публикувано от Wise
Техно, не се изсилвай.
Търгаши и въобще продажби има в един единствен раздел на форума!
А в него има точно 70 форума и подфорума.
Звучи... несериозно да се каже, че форумът се е превърнал в бит пазар при положение, че има още 69 съставни части, в които търговията под всякаква форма е забранена.
Ако под форума разбираш раздел Продава - ами... че то това му е целта - да се превърне в бит пазар? Какво друго да се иска от него.
Според мен, би трябвало обикновените потребители да са заинтересовани да няма никакви ограничения - който иска да продава да продава, пък който си хареса нещо - да купува.
Та в тоя смисъл, тая анкета я тълкувам по-скоро към собствениците, администраторите и модераторите - доколко "свободния" раздел ПАЗАР би противоречал на облика на форума, дали няма да създава някакви други проблеми и пречки и т.н.
ПП. Под "свободния" имам предвид липсата или наличието на ограниченията изброени в анкетата, а не нещо друго.
Крис имам в предвид изцяло Продава !
Идеята ми в началото бе да се ограничат измамите и все пак да бъде по-силна дисциплината.
Напълно си прав - огледална анкета е пусната на друго място и е достъпна само за администратори / модератори.Цитат:
Първоначално публикувано от MitkoS
Просто са ми интересни двете гледни точки и дали съвпадат.
Не съм чувал раздела да е проблемен, че да иска реорганизация. Това с минималните 5,10,20,50 поста е една тотална глупост, която в дългосрочен план води само до спам. Какво ми пречи да наспамя форума с 10,20,50 мнения по различни теми както следва:
"Напълно съм съгласен с @Techno и смятам, че това което той казва съвпада с моето мнение"
"Не съм съгласен с @Kris по темата и смятам, че подобен поглед е ограничен"
"Браво, поздрави към отворилия темата. Много актуална тема."
и т.н.
Аз също гласувах "Както е сега, без ограничения". Останалото Tommorow го е казал. Друг е въпроса какво трябва да е разрешено за продажба, но да не разводняваме темата.
А може би трябваше да има и - За да може да пуска тема, участникът трябва да са изминали 3 месеца от датата на регистрацията (Например)
Подкрепям VaskoD, но за по-малък срок - 2 седмици примерно. Броят постове е доказано лоша практика (вж. форума на Хонда).
Малко е различно. В Хонда форум е тъпо да се обсъждат ресивъри и да се продават телевизори. Удобно е за всички, най-вече за модераторите :cool:Цитат:
Броят постове е доказано лоша практика (вж. форума на Хонда).
Аз гласувах против ограниченията, защото в този форум те няма да имат същия ефект :Drinks:
Това обикновено означава да влизаш във форума от 2-3 ip-ta и представлява някаква пречка за измамници.Цитат:
Първоначално публикувано от Tommorow
В този смисъл е добре да има ограничение от мин.брой постове.
Общо взето си чешим ноктите
Каквото каже един админ - това ще стане .
На мен лично ми писна от всичко.
Лек ден на всички.