Нуждае ли се раздел Продава от някакви ограничения?
Както е сега, без ограничения
За да може да пуска тема, участникът трябва да има 10 или повече поста
За да може да пуска тема, участникът трябва да има 50 или повече поста
За да може да пуска тема и да пише в други теми, участникът трябва да има минимум 50 поста
За да вижда и чете раздела, участникът трябва да има минимум 50 поста
Нуждае ли се раздел Продава от някакви ограничения?
Гласувах - не, не се нуждае, но разбира се в рамките на закона!
Не може дрога или секс услуги .......
Брой постове не виждам как ще помогне.
Ограничение трябва да има
казах го още преди няколко години.
Форума в момента стана бит пазар.
Много търгаши без нито еди пост се регват , пускат части с "уникални" цени, да не говоря че това предразполага и към голям брой измами.
Не искам поста ми да става обект на други дискусии.
Споделям мнение.
Това обаче трябва по-скоро да е насочено към админите.
Коментираме начина на достъп и кой може да влиза/пише в него. А не тематиката и разрешениете обяви. Тях няма какво да ги обсъждаме в тази тема.Първоначално публикувано от Wise
Техно, не се изсилвай.
Търгаши и въобще продажби има в един единствен раздел на форума!
А в него има точно 70 форума и подфорума.
Звучи... несериозно да се каже, че форумът се е превърнал в бит пазар при положение, че има още 69 съставни части, в които търговията под всякаква форма е забранена.
Ако под форума разбираш раздел Продава - ами... че то това му е целта - да се превърне в бит пазар? Какво друго да се иска от него.
Според мен, би трябвало обикновените потребители да са заинтересовани да няма никакви ограничения - който иска да продава да продава, пък който си хареса нещо - да купува.
Та в тоя смисъл, тая анкета я тълкувам по-скоро към собствениците, администраторите и модераторите - доколко "свободния" раздел ПАЗАР би противоречал на облика на форума, дали няма да създава някакви други проблеми и пречки и т.н.
ПП. Под "свободния" имам предвид липсата или наличието на ограниченията изброени в анкетата, а не нещо друго.
Крис имам в предвид изцяло Продава !
Идеята ми в началото бе да се ограничат измамите и все пак да бъде по-силна дисциплината.
Напълно си прав - огледална анкета е пусната на друго място и е достъпна само за администратори / модератори.Първоначално публикувано от MitkoS
Просто са ми интересни двете гледни точки и дали съвпадат.
Не съм чувал раздела да е проблемен, че да иска реорганизация. Това с минималните 5,10,20,50 поста е една тотална глупост, която в дългосрочен план води само до спам. Какво ми пречи да наспамя форума с 10,20,50 мнения по различни теми както следва:
"Напълно съм съгласен с @Techno и смятам, че това което той казва съвпада с моето мнение"
"Не съм съгласен с @Kris по темата и смятам, че подобен поглед е ограничен"
"Браво, поздрави към отворилия темата. Много актуална тема."
и т.н.
Аз също гласувах "Както е сега, без ограничения". Останалото Tommorow го е казал. Друг е въпроса какво трябва да е разрешено за продажба, но да не разводняваме темата.
А може би трябваше да има и - За да може да пуска тема, участникът трябва да са изминали 3 месеца от датата на регистрацията (Например)
Подкрепям VaskoD, но за по-малък срок - 2 седмици примерно. Броят постове е доказано лоша практика (вж. форума на Хонда).
Малко е различно. В Хонда форум е тъпо да се обсъждат ресивъри и да се продават телевизори. Удобно е за всички, най-вече за модераторитеБроят постове е доказано лоша практика (вж. форума на Хонда).
Аз гласувах против ограниченията, защото в този форум те няма да имат същия ефект
Това обикновено означава да влизаш във форума от 2-3 ip-ta и представлява някаква пречка за измамници.Първоначално публикувано от Tommorow
В този смисъл е добре да има ограничение от мин.брой постове.
Общо взето си чешим ноктите
Каквото каже един админ - това ще стане .
На мен лично ми писна от всичко.
Лек ден на всички.