Е, къде да ги "навре у лево"? Ще трябва още едно поле за тях, а сега е по-прибрано. Варианта е в ляво на полето за отговор, но ще са отдолу.
Преглед за печат
Почва да ми писва да те модерирам.
За н-ти път - темата е за впечатления и предложения, а не за споделяне на лични решения!
Kod
Ми... аз Default не го любя, защото е светъл, ама сега превключих да хвърля поглед... Че какво му има? Компактен е станал, нелош...
Крис, лявата колона с потребителите показва "Тук е от: ..........." - визуализира ми се на 2 реда (годината е на следващия ред). Малко разширяване, за да стане на един как ти се струва?
Edit: Върнах се на тъмната - там е наред
И аз съм за връщане на старият вариант на дефолта, така доста е сгомнен.
Форумът има тъмен флат стил, светъл флат стил.
Стандартният в стария вариант със преливките в хедърите няма как да се върне.
Нека се съсредоточим в подредбата на постбит страницата с постове.
Флат темите също са с махнат хедър.
Бекграунда на постовете в светлата Флат тема е потъмнен.
Мнения?
За мен всичко в момента е толкова разхвърляно и непрегледно. В сравнение с предишната визия на форума тази изглежда точно така. Това е лично мое мнение без да ангажирам никой с него.
- Няма разграничителна линия между потребителското поле и полето за мнение.
- Дата е навряна на много неподходящо място.
- Шрифта на никовете все още е твърде голям.
Това са основните неща, които ме дразнят доста в момента. Има и други дреболии, за които съм писал преди.
Не знам само, каква е идеята да променяш всичко във визията и да разваляш нещо, което е било красиво и най-вече всички потребители са свикнали с нея? А сега ще трябва да се пренастройват според твоите вкусове.
Според мен по този подреден начин с правилните пропорции трябва да изглежда и този форум.
Прикачен файл 16835
Благодаря за мнението.
Ти ми показваш старите варианти на Флат темата - напълно безполезен хедър, съдържащ единствено дата и номер на пост в силно контрастен цвят - близък до бял бекграунд и близък до черен хедър.
Така беше около седмица, лично на мен започнаха да ми се мрежелеят очите, Биби изказа подобно мнение.
Така че, имаш своето мнение, но не генерализирай с всички моля.
ПП - Ако набича тази зверска черна рамка на бяла тема като в примера ти, тук ще настане армагедон :)
ПП - Вечерта ще пробвам да флоатна вляво датата и номера на поста, преди заглавието му да видим как ще стои.
Иначе, от моя гледна точка се доближавам до исканото. За мен, най-важното е четимостта и скоростта. Скоростта наближава 90% на дефолта и 85 на флата. Без да се вижда във фронтенда, постигнат е ръст от близо 15%,което е повече и от най-оптимистичните очаквания.
Та... още седмица, две ще сте в ролята на тестови зайци (за което предупредих и се извиних още преди 10 дни) Няма как да се избегне, мога да те успокоя, че сме минали средата :)
Още малко и ще има финализиран вариант, с който да може да се свикне.
Други мнения?
Примера го дадох не, за да наблегна на цветовете и контрастността на стиловете, а на подредеността на полето и разстоянията между тях :)
На мен черната тема ми харесва, но в момента, като че ли е бета версия и има още доста работа, за да е с прегледна и приятна визия за окото.
Благодаря Wise, ценна забележка - Изравнени са името, заглавието и датата.
Сега... лявото поле под името... трябва ли нещо да се пипне още там?
gnf, примера е стандартна Vbulletin 4 тема без никакъв опит за подобрения.
Не знам дали си спомняш промените при последната профилактика преди 2-3 години - с махането на ненужно празно вертикално пространство между заглавие - пост - сигнатури - атачмент спестихме много във вертикално отношение и определено оптимизирахме изгледа, така че на по-малко пространство да се показва повече информация без загуба на четимост.
Сегашната профилактика е същото - хедърите... все повече се убеждавам, че са единствено тук заради... навика с нулева полезна стойност. Голямо място, в което има 20-ина символа...
Същото е и с различен цвят на юзер полето и основното - това поне го изтествах сериозно - от 12 запитани - 12 избраха вариант с един цвят, вместо юзерполе с цвят на футъра....
ПП - Ти ли беше фена на старата мобилна? За съжаление... нещата отиват към нейното връщане и оптимизиране :( Не мога по никакъв начин да се преборя откъм скорост и оптимизация на код с новата мобилна, старата е чувствително по-добра откъм тези невидими, но най-важни параметри. :(
Пуснал съм една тема Mobile Test да е достъпна, можеш да следиш промени в нея
ПП - Бекграунда и рамката на цитатите в дефолт темата?
Добре ли е или е много силна?
Шрифта в цитатите - така ли да е или да се намали?
И още малко мнения за марждина между постовете - Wise вика може и без него - вие как мислите? Той е сериозно намален и имаме в момента по 5 пиксела между постове за отделяне, загубата не е много голяма - 80 - 100 пиксела височина за пълна страница с мнения така че - как е по-разбираемо и приятно - с или без?
Рамката на цитатите може да я намалиш с един тон. Шрифтът и фона е добре.
Аз съм да има пиксели между постовете, по прегледно е.
Също не виждам смисъл да слагаш лента/хедър/ за дата и пост. Според мен и така е добре, ако можеш тествай и в ляво, стига да не стане сбито...
Софт бутоните- Новини, Актуално и Форум може да ги намалиш малко.
Абе.. пробвах вляво - губи се информацията ако е близо до заглавието - за да са вляво, трябва да флоатна заглавието вдясно - пробвах няколко варианта - този в момента е най-добрия.
Отделно, вляво става малко натрупано, юзеринфото е наблизо - почти съм убеден, че сегашното място е отлично, просто трябва мъничко свикване с преместването на дадено инфо отляво, вдясно.
Без отделен ред... просто няма подходящо място отляво се оказва.
Бутоните - фонта да намаля? Намалих от 16 на 14, но болднах, че много тънко и не отива за главно меню с малкия текст. Така как е?
На мен ми се ще целия хедър да пипна, тази преливка от стария дизайн... не й е мястото тук, но... не ми идеи как да изглежда засега :(
Ами, аз знам че ще е натрупано и така е най-добре, но...
Бутоните са добре сега.
На пръв поглед, според мен си готов за краен вариант:)
Цветът на рамката на цитатите? Ако потъмниш шрифта на постовете една идея, че да изпъква от този на цитатите...?