Отговор: Нови стилове / кожи на форума
Цитат:
Първоначално публикувано от
Pat
При мен се виждат нормално.. не знам на какъв монитор ги гледаш, аз съм с 23' филипс и по-ярки даже биха ме дразнили (губи се ефекта от тъмната тема).
намали си яркостта - и аз съм със същия монитор :) майтапа настрана, имах предвид нещо като jelly bean темата, или 3DBG Network • Index page дето ровя често. то е ясно че вкусовете са индивидуални, ама ситен текст да се чете контраст требе. ей като видя по разни "дизайнерски" сайтове сиви буквички по сив фон и издивявам...
1 Прикачен файл(ове)
Стандартно темата беше с по-контрастни жълти линкове. Пробвах я и с цианови и всички, до които се допитах изказаха мнение, че като е тъмна, трябва да е по-убита с пастелен цвт без голяма контрастност.
Сума ти време си играх за да я направя такава, сори ама няма да я връщам пак към по-контрастен първоначален вид :)
А и в крайна сметка, темата на форума е най-важна в частта си, показваща постовете от темата. Там преобладава текста, а не линковете, а там цветовете фон - теккст според мен са оптимално подбрани м/у контраст и щадене на очите.
И.. сори ама това от примера ти - 3DBG Network... не е за пример според мен. Тази комбинация на цветове ти допада и я препоръчваш като контрастна и лесно четяща се?: :)
Прикачен файл 10291
Цитат:
XIIID
намали си яркостта - и аз съм със същия монитор :) майтапа настрана, имах предвид нещо като jelly bean темата, или
3DBG Network • Index page дето ровя често. то е ясно че вкусовете са индивидуални, ама ситен текст да се чете контраст требе. ей като видя по разни "дизайнерски" сайтове сиви буквички по сив фон и издивявам...
Яркостта ми е на 60% а контраста на 50%, от това повече какво да му намалям. :)
Цитат:
kod
И.. сори ама това от примера ти - 3DBG Network... не е за пример според мен. Тази комбинация на цветове ти допада и я препоръчваш като контрастна и лесно четяща се?: :)
абе хич даже не ми и допада. пък и не съм си и мислел да налагам цветови гами, мислех че това поне стана ясно. благодаря за отговорите! @Pat и тука така - 53/50%
а да попитам още - иконите пред новите теми от скрийншота ми не са ли пък твърде ярки и бледи, като ше бягаме от светлото?
Еми... да, такива са - просто съм копирал иконите от светлата тема (:
Нямам много време и тъмната тема не е приоритет...
Разбира се, ако някой иска да помогне с икони или каквото и да е друго по темата, с благодарност ще приема помощта.
Крис - пусни си тъмният скин и се опитай да си прочетеш статията
https://forum.setcombg.com/%D1%81%D0...%B8%D1%82.html
Анджък де... Ей затова не исках и тъмен скин да поддържам...
Оправих я, ама
Цитат:
kod
Анджък де... Ей затова не исках и тъмен скин да поддържам...
Оправих я, ама
А какво пречи вместо със син цвят , текста да е бял ?
Много неща, които ти идват наум само ако си навътре в нещата.
Например - 99% от информацията в нета е светъл фон с тъмни букви.
Формата за писане на отговор е адвансед и при копи-пейст от друга страница, например зафлавната на Сетком прихваща и стил. Съответно, ако не си минал през ноутпад след копиране на текст го копира и с цвета му, който е тъмен. Капиш...?
Цитат:
kod
Много неща, които ти идват наум само ако си навътре в нещата.
Например - 99% от информацията в нета е светъл фон с тъмни букви.
Формата за писане на отговор е адвансед и при копи-пейст от друга страница, например зафлавната на Сетком прихваща и стил. Съответно, ако не си минал през ноутпад след копиране на текст го копира и с цвета му, който е тъмен. Капиш...?
не говоря за това а за текста на заглавията , лентите и менютата. Ако са в бял цвят - всичко ще е наред. Капиш ?
Цитат:
Mr.TECHNO
не говоря за това а за текста на заглавията , лентите и менютата. Ако са в бял цвят - всичко ще е наред. Капиш ?
Определено не разбирам. Цветът на текста на заглавия и служебна информация в ленти и менюта е перфектен. Естествено, че не трябва да е бял... Бял текст на толкова тъмна основа боде очите повече отколкото тъмен текст на светла тема. Цветовете са обсъдени с мнозина и не са плякани безразборно. Общото мнение е, че са добре подбрани и изпълняват ролята, която се търси в една тъмна тема.
Ставаше въпрос за нещо коренно различно, карай.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
hristoslav2
Не , не и като абсурдния пример. Ето като това( ата4натия фаил ) - не вади очите и е един от най-ползваните скинове.
Крис , нишо лично ама хората с които сте изготвили скина сте сгрешили. синьото ВАДИ очи.
На мен не ми дреме - не съм нон стоп във форума като някои други съграждани, но определено цвета е зле.
Цитат:
Mr.TECHNO
Крис , нишо лично ама хората с които сте изготвили скина сте сгрешили. синьото ВАДИ очи.
На мен не ми дреме - но определено цвета е зле.
Все повече се заглеждам как българите се изкривяваме и даже в елементарен разговор за цветови палитри не споделяме мнение, а се изказваме от името на крайна инстанция, която обобщава - това е добре, другото не е. А не - на мен това ми харесва, но съзнавам, че на другите може би не им харесва :)
И... като не ти дреме, защо за бога губиш и моето и на съфорумците време, което отделяме едно за да добавим скина и второ за да отговорим? Не ти ли е... неудобно да обругаеш всичко и най-накрая да се окаже, че всъщност не ти дреме...
На мен нашия скин си ми харесва повече :035: по-тъмен е - нали това е идеята... и синьото му отива...