ок, аз съм за, но ако можеше тая кирилица на форума да се сменяше с комбинация от клавиши....
евала ше ви напраиме
ок, аз съм за, но ако можеше тая кирилица на форума да се сменяше с комбинация от клавиши....
евала ше ви напраиме
ЗА кирилица, тов си е нашата писменост, да си я използваме по предназначение, иначе за компютърните термини трябва да може да се пише и на латиница []
Така-а, Kayso, значи става нещо като подписка? Бройте и мен "ЗА" ! Ще агитирам още хора, ще го пусна като topic и в #setcom-bg. Това се нарича "гражданска инициатива" [8D]
Тези които нямат 100 мнения и гласуват да се потрудят да ги направят [и то не с безмислени постове],
иначе Крис няма да ви признае гласовете ж[]
Я земете забранете, които има под 100поста да пише ;-)).....,
(опа още един пост за мен)
И аз съм за. В края на краищата сериозните участници пишат на кирилица. Дори и хората които в момента не пишат на кирилица след време ще се радват, че в форума има такова правило(надявам се).
Абсолютно ЗА.Почти винаги пропускам постове на латиница или с умишлено променени думи уж за по-интересно.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">ок, аз съм за, но ако можеше тая кирилица на форума да се сменяше с комбинация от клавиши....
евала ше ви напраиме
<div align="right">оргинално мнение на IBANEZ_</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
-------------
Я опитай, комбинацията Win+Shift (Only for IBANEZ_) [:D]
-------------
За - кирилицата []
Protiv, s toia smotan Kredor dokato se smenia s tupia shift shte si pisha na latinica, zashtoto primerno ako iskam niakude v teksta da vmukna neshto na angliiski, natiskam si Shift-Alt (za da smenia BG > ENG) i go napisvam, no ! sled tova, vrushtam ma bulgarski pak s Shift-Alt i hop - Kredor se promenia na BG Phonetic. Iskam da vmukna oshte neshto na angliiski - davam Shift-Alt, smenia si se na Eng obache tupia kredor si sedi na BG Phon i triabva da go menia otnovo... argh ne znam dali vsichki me razbraha, ama sum protiv![]()
Aquadark - значи от кредор-а ползвай само "EN" сиреч основна клавиатура - като имаш кирилица на Win-а. Kогато е там, не се влияе от тоява какво натискаш и какво не
Aми логиката е, че като натискаш Shift+Ctrl. или Shift+Аlt не сменя, а се сменя само като помпиш Shift.
Или с една дума, при мене няма такъв проблем да се сменя сам![]()
При две последователни натискания на Shift се сменя - нещо не чатнах логиката на това, което каза.
Според мен за постове под 200-300 знака би трябвало да се допуска писане на латиница. В по-дълги обаче - НЕ и съм абсолютно ЗА задължителната кирилица, ако забраната ще важи само за дълги постове.
Иначе винаги се случва човек да се окаже в ситуация, в която не може да пише на кирилица, а трябва (по някаква причина) да постне нещо във форума.
Даже може и правилото да се отнася само за хора, които пишат повечето от постовете си на латиница.
Абсолютна забрана за писане на латиница някак си не ми допада. Иначе мразя да чета постове на латиница.