Проблем и възможна причина - забиване на IE
<font color="red">Проблем:</font id="red"> Преди време имаше оплакване от участници, че при отваряне на форума, Internet Explorer "забива" и това се случва системно след преинсталация на Windows.
<font color="red">Повод за размисъл: </font id="red">Днес ми се случи нещо подобно, когато излязох (logout) като регистриран потребител и влязох като гост. IE "зацепи" за около 20-30 секунди, след което показа много на брой "активни" мнения.
<font color="red">Възможна причина (опит за логично обяснение):</font id="red"> Предполагам, че след нова инсталация и опит да се влезе като гост в "Активни мнения" се получава нещо подобно на гореописаната ситуация - няма cookie с дата/час на последно посещение, филтрират се голям брой мнения, необходимо е доста време за формиране на страницата, което причинява "увисване" на браузъра. Вероятно проблема ще се реши с повече търпение или още по-добре - login с реалните username и password, преди да се кликне на "Активни мнения".
при мен го прави същия номер точно след преинсталация, но на заглавната страница, а не на форума дали е заради това?
Заради кеширането е, след като кешира един път, после всичко се зарежда по-бързо.
Забиването в началната страница е от flashplayer-a, при инсталиран такъв няма проблем.
Аз имам Flashplayer и пак ми забива на заглавната страница и то от много време. Рядко се случва, но се случва и то не след преисталация.
при мен се оправи след като заредих директно страницата на форума и се логнах, след това нямаше проблеми със заглавната страница.
Винаги ли ще е така след преинсталация?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">при мен се оправи след като заредих директно страницата на форума и се логнах, след това нямаше проблеми със заглавната страница.
Винаги ли ще е така след преинсталация?
<div align="right">Originally posted by glarus*-*06/01/2004*:* 13:21:07</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Винаги докато кешира, това се отнася за всички новозаредени (за първи път) страници.
И при мен е така. Не само първия път, а и всеки следващ - началната страница не ми зарежда. Блокира ми целия браузър на първата секунда.
Сложих си Моzilla, по съвет на Малоун и всичко е ок.