Как се продават видеокарти или Missing DX9 support
за минималните изисквания и тнт2: мисля че ати нямаха свястна карта по времето на тнт2 за да включат аналогичен техен модел.
За прецакването на 6х00 и 4х00 мнението ми съвпада с на Райд няма смисъл да го повтарям, но на едните не им пука а другите хич не са и чували за дх9.
Да оставим ФП16/24/32. Подхода на нвидия с ФХ беше основно да прецакат АТИ и ако МС бяха приели спецификация каквато искаха нвидия ати щяха да го закъсат.
Остава другия въпрос защо водата (с -dxlevel 90) при 5700 остава черна и не се вижда нищо. Но със смяна на вендорИД с това на АТИ изведнъж водата почва да отразява пейзажа. Това е без включени другите хакове за бърникане по шейдърите.
Не вярвам за "няколко месеца усилия" никой да не е забелязал че за ФХ серията за която оптимизират водата хич не е вода. А ако довода е че са оптимизирали ФХ за дх8.1 защо тогава при включване на 9.0 явно се вика различен шейдър за нвидиа и ати?
[:P][:P]Елате ми повече ся ще бучна voodoo rush 6mb pci и не шейдъри ами света ще изкопаяяяяяя [8D][:D][^][:P]
Понеже обръщаме спора на ATI vs NVIDIA. Просто няма смисъл,сега ако искате да спорим защо на всички файлови сървъри интегрират ATI Rage XL видео карта. Това е все едно спор MS vs Linux, Intel Vs AMD. При всичките изброени важи това че и едните и другите си имат силни и слаби страни. Важното е че има конкуренция и че върви техническия прогрес благодарение на това. Аз лично не обичам да ми блестят стотина глезени ефекти наоколо. Как да си карам нормално на nfs като при пуснати всички ефекти всичко е наоколо като светеща коледна елха (като казах елха има някаква пародия на елха пред националния стадион с три цвята лампички само в средата на елхата) Айде да си довършим играта без оплаквания :) първата част и няколкото и продължения като са с quake 2 based engine пак си ги харесвам дори сега :)))
Хамав - Rage 128 се казваше чипсета и беше по-бавен макар и не твърде много от TNT2.
За съжаление нямам как да тествам това, което казваш, тъй като както споменах, аз си карам на Радеон 7500 с Дх7 кода и съм си доволен. Иначе ако има някои да ми заеме една 5700 да си поиграя няколко дена с нея ... :))
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Хамав - Rage 128 се казваше чипсета и беше по-бавен макар и не твърде много от TNT2.
<div align="right">Originally posted by DeepBlue*-*01/12/2004*:* 21:44:15</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
//offtopic
[;)] Ха! Сега се сещам, че съм имал и Riva, и Rage - в този ред. Ама май беше преди 4-5 години [:)]
http://fearme.hit.bg/HalfLife2%20Pix/Shadows.jpg (courtesy LUDIA)
не че е нещо фрапиращо, но все пак... от друга страна кой не иска прозрачна дървена масичка, марка "polaroid" [;)]
Яко!
Тоя физически енджин, явно му куца оптиката.
xsmind, не му куца оптиката, ами май целият енджин е куц!!! Тука отново съм докопал 2 бъга: Прозрачна за светлината стена и много готин cliping на Пулсовата пушка с парче от току що разбит сандък и войник отгоре им: http://fearme.hit.bg/HalfLife2%20Pix/ . Незнам да се смея ли да плача ли. Играта е Прилична, но е Прехвалена КРУША!!! Който ще да ми разправя, колко била красива, колко тва, просто е заблуден и се опитва да заблуди и нас уж зрящите.[:D][;)][:P]
Влади, аз в една игра търся скорост и самата идея - изобщо не гледам отстрани картината- гледам си както се казва "в краката" , и затова не ми пука дали е красива , ами пука за самата идея на играта
btw:
Ще може ли някой да ми я метне на CD-та тази игри4ка "HL2", и всички пачове , а на сбирката ще ми обясните как се пуска ?
от ровенето си в мрежата и моя личен опит с играта ( в интерес на истината досега нямам и 30 минути игра, а само опити ) направих всичко възможно, с изключение на следното:
с 3d analyzer ( http://www.tommti-systems.com ) е възможно пускането с fp16. за форсирането им се иска check-ване на "force hook.dll", но при мен липсва подобна опция на посоченото място, а има само сив фон. някой пробвал ли е по този начин? принципно съм си променил dxsupport още с излизането на играта и сега целя повишаване на fps, а не активиране на ефекти.
p.s. забравих да кажа, че каквото и да дам, дори и опит да стартирам без никакви опции ми вади един и същ error - unable to load filesystem_stdio.dll, като подобен file не върви нито с пакета на 3danalyzer, нито с windows-а.
това за force hook.dll го намерих в по-стара версия на 3д аналъзер. ама не мога да ти кажа точно коя и проработи.
да разбирам ли, че си теглил една майка на играта и си разкарал и нея, и 3d analyzer-a, че не можеш да ми кажеш с коя версия всичко е ok? [:)]
не :)
седят си и двете вкъщи.
а аз си седя и бачкам на работата. А нещо ми е паднало домашното пппое и не мога са вържа да видя.
иначе от еи тая тема http://hardwarebg.com/forum/showthre...418#post457418 имаше 2-3 линка към чужди форуми и в някой от тях беше оригинала на това с бърникането на ХЛ2 с 3Д аналъзер. Та там след първото споменаване на 3д аналъзер имаше и линк по-нататъка загубен при копи/пейста между форумите :)